miercuri, 23 martie 2011

Sereişti, vă ordon: fiţi securişti!



În cel mai pur stil ceauşist, Iubitul Conducător şi Mare Machitor fu azi la SRI, să le dea contra-şpionilor lindicaţii preţioase: "Bă, creşte riscul terorist! Gaddafi e pe noi, grămadă!"


E de tot râsul şi de toată jena, cum de tot râsul e şi Raportul de Activitate al SRI, plin numai de succesuri. Eu am însă o întrebare: nu cumva Rapotul ăsta trebuia prezentat, şi DEZBĂTUT! în plenul celor două Camere ale Parlamentului? Când s-a întâmplat asta ultima oară? Ştie careva dintre voi cum îl cheamă pe şeful Comisiei de Control al SRI? Dar fără gugăleală, vă rog!


Ce-mi dă fiori, citind despre gândirea teoretică şi practică a Marelui Timonier e asta: " Alte prioritati ale SRI trebuie sa fie securitatea alimentara si cea nucleara. Ramane o prioritate securitatea sistemului de sanatate, unde inca nu avem un raspuns de ce daca a crescut bugetul de la 1 miliard la 4 miliarde de euro asistenta medicala este mai slaba".


Ce facem? Reintroducem ofiţerii de obiectiv? Împânzim România cu sereişti? Se trece la recrutarea masivă de turnători din toate straturile societăţii româneşti? Şi cine profită de pe urma informaţiilor, mai ales a celor de natură economică?  Ne întoarcem în timp?


Unde e crema societăţii civile? Cum nu scoate ea niciun cuvânt pe tema asta? Acum nu mai sunt motive de îngrijorare? E democraţia perfectă în Românica? Sau băieţilor li s-a arătat pisica?


Căcăcioase vremuri am ajuns să trăim, la două decenii de la "dispariţia" Securităţii...

Un comentariu:

anca spunea...

crema societatii,Constantin? pfff,s-a taiat :)))))
de fapt,am avut vreodata societate civila? :)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...