vineri, 4 martie 2011

Cum l-a înşelat Liiceanu pe Siegfried cu Mercedes

 Pe Brunhilde o mai chema şi Mercedes! 


Tabloidizarea presei româneşti continuă în ritm susţinut. Firesc, ce pizda mă-sii! Are cine discuta lucrurile serioase! Mai un NYT, mai un Le Monde, mai un Guardian, mă rog, cam ştiţi voi despre ce vorbesc. Bun, aşa că şi crucişătorul presei româneşti, ajuns între timp o bărcuţă cu vâsle, vorbesc de "Gândul", o ţine pe coarda asta, şi ne spune cu ce limuzine au ajuns la nu'ş ce bal la Sinaia ăia de formează crema intelectualităţii româneşti: Liiceanu, Cărtărescu, Pleşu, şi alţii ca ei.  


M-ar fi durut fix în cur de asta, doar că băieţii ăştia tună şi fulgeră împotriva politicienilor şi îmbogăţiţilor de capitalismul de cumetrie, practicând un la fel de crunt şi greţos populism ca şi ăia pe care îi critică. Şi apoi se miră că nu-i iubeşte lumea, că nu se mai uită nimeni în gura lor, că nu-i urmează şi nu-i votează. Păi de ce l-ar urma pe Cărtărescu, spre pildă, care azi îi înjură pe Dinescu, Eugen Simion, Stelian Tănase, Emil Hurezeanu care, auzi, ţaţo, îndrăzneală şi tupeu la ei, au dat curs invitaţiei lui Vanghelie şi au participat la o petrecere, cu ocazia zilei lui de naştere!


Şi elitele noastre sunt atât de departe de oamenii obişnuiţi, de problemele lor, încât nu ştii care sunt mai blamabili: politicienii, sau ei. Oricum România nu are elite, în sensul occidental al termenului. Şi asta se vede, inclusiv în faptul că nu avem un proiect naţional, iar lucrurile evoluează pe celebra traiectorie numită "pişatul boului". Asta e! 

2 comentarii:

je spunea...

cum, domle, adica 'telectualii de stanga nu se ezista? elitele scolite la stefanghiorghiu si la fabrica de scriitori vasazica ca nu este?
naspa faza pentru mata, sa-ti perzi credinta in rosul fluturand napraznic din cauza unei parlite de crize peste care un liberal de stanga (nu-i cam oximoronic?) ar trebui sa treaca fluierand, in frunte cu etc etc, urmand neabatut calea catre viitorul trasat de catre al nostru partid (ca-i usl, ca-i ailalti) spre a deschide robinetele izvoarelor cu lapte si miere tinute inchise de catre actualii guvernanti.
ce dreaku, mata sa dai in depresie?
cum vine asta?
ecsplica, ca nu'nteleg.

Karakas spunea...

Urmaresc cind pot o emisiune excelenta pe TVO. Ii spune "The Agenda" si e moderata de Steve Paikin, un adevarat intelectual. Vezi aici temele:

http://www.tvo.org/cfmx/tvoorg/theagenda/index.cfm?page_id=42

Aici video si audio podcasts. Casa va faceti o imagine despre intelighentia lor si a noastra.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...