luni, 28 martie 2011

Cea mai potrivită alegere



Stăteam şi mă întrebam, urmărind demenţa asta cu telegramele diplomaţilor americani: nu cumva Mult Prea Fericitul Daniel a greşit amplasarea Catedralei Neamului? La câţi s-au "spovedit" la Ambasada SUA, cred că ea era cea mai potrivită alegere!


Şi zapând eu de colo-colo, dau peste Turturică(recunosc, i-a luat mai mult ca de obicei să îngroape România Liberă, important e că se află pe drumul cel bun!), care se străduieşte să demonstreze, pe TVR 1, că Ambasada e Ministerul Adevărului, că bârfele, pardon, informaţiile alea sunt absolut conforme cu realitatea, că nu încape nici urmă de subiectivism, sau de prostie, în ele.


Ce-i amuzant în toată afacerea? Ziarele portocalii, şi oficina de net, HotNews, ignoră cu superbie o telegramă, publicată de "Adevărul", în care ambasadorul Gitenstein caracterizează guvernul boc drept o "raţă schioapă" şi-l critică vehement.


Şi dacă se confirmă că unele dintre "spovedanii" erau pe bani, m-aş căca pe mine de râs să aud că mâine va fi o coadă de vreo 50.000 de oameni la poarta Ambasadei!

5 comentarii:

Karakas spunea...

hehe, exact la asta m-am gindit si eu, ce ne mai trebuie biserici cind ne spovedim la ambasade? Propun ca membri ambasadei SUA sa faca, prin rotatie serviciu de spovedanie pentru politicienii nostri.

Fluieratorul spunea...

He, he, in cazul in care se dovedeste ca au ciripit pe bani, sa-si spele pacatele turnatorii donind banii astfel la onor fericitul Daniel. Sa-l facem pe fericit ministru de finante, ca este foarte iscusit in ale camatariei si asociatiilor non-profit.

casandra spunea...

@Constantin,

Poate gresesc, dar cred ca nu...
Din noianul de peste 1000 de cablograme WL s-au publicat cateva din 2007 si 2009. sigur, multa barfa, cativa idioti la Poarta Noua si doar cateva chestiuni semnificative. Vor urma si alte cablograme, dar poporul-spectator va fi deja obosit.
Nu am aflat aproape nimic cu adevarat nou si important. Cu o exceptie: parerea exceptionala a americanilor despre Blaga.
Blaga is one of the few PDL insiders who speaks his mind candidly both in public and with us, as his colleagues are generally a tight-lipped bunch. This is perhaps one reason why Basescu chose the more pliable Emil Boc as his Prime Minister. Nevertheless, Blaga remains the indispensible organizational mastermind behind the PDL and it is no surprise that he is once again the natural choice to lead his party’s electoral campaign."

Azi, Blaga chiar a tinut sa confirme intalniri saptamanale sau mai dese ale "ministrilor cu portofolii grele cu ambasadorii".

Cred ca s-a transmis un semnal despre candidatul agreat la sefia PDL, iar transmiterea acestui semnal catre liderii centrali si locali ai PDL (artizanii votului la apropiatele alegeri din partid) era o urgenta. Este singura informatie de utilitate imediata.
Sa vedem daca se receptioneaza mesajul. Ce-o zice Basescu? Ce zici, cine va castiga runda asta, ambasada sau Basescu? Mai ales ca, dintr-o alta cablograma, se vede ca ambasadorii lui Basescu prin alte state (Egipt, de pilda!) raporteaza si la americani, nu doar la Cotroceni...

cristi spunea...

Expresia lame duck e deseori folosită în politica de peste ocean şi nu e derogatorie. Sunt lucruri mult mai grave în cablogramele alea, cred că se şi minunează americanii ăia de obiceiurile de pe la noi. De altfel Gitenstein le-a şi confirmat autenticitatea spunând că "vorbesc de la sine". Ce nu se găseşte deloc, dar absolut deloc în ele este vreo ocazie în care Băsescu să fi pledat pur şi simplu cauza României nu vreun interes de politică internă de-a lui. Şi acelaşi lucru se mai poate spune şi despre alţii, de ex. Geoană. Absolut penibilă a fost Culcer care s-a dus să se plângă de directorul TVR de atunci, Sassu.
Americanii sunt oameni practici, când văd o cârpă şterg pe jos cu ea. Şi cred că asta explică şi atitudinea unor europeni faţă de noi...

Karakas spunea...

Luati de la Biserica Republicana: cine nu este cu noi, nu va fi impotriva noatra. Doar nu am avut timp sa ne ocupam de ei inca.

Partidul Republican e revoltat ca un profesoras universitar platit de stat a avut tupeul sa gindeasca si sa emita in niste emaluri pareri personale, care nu coincid cu linia partidului (unic din SUA). Si au cerut sa i se investigheze emailurile. Hai ca are de unde invata Basescu despre democratie.

Politia Gindirii din SUA, de Krugman:


http://www.nytimes.com/2011/03/28/opinion/28krugman.html?_r=1

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...