Cum e Bocul, şi Vlădescul! Din anusul gândirii pleziriste,acest panseu: "Pensia este o depunere a fiecarui cetatean pentru un venit viitor. La momentul realizarii venitului, ar trebui ca întreg venitul să fie taxat. Deci orice venit, într-un stat civilizat, se taxează. Că de aia funcţionează statul social".
După mintea boului ăsta "statul social" este doar o maşină de impozitat! Bravo, bă! Halal! Nu mai are statul bani pentru "regii asfaltului"? Nu-şi mai poate cumpăra Nuţica ultimul model de Vuitton?
Aici s-a aflat o afirmaţie eronată. De aceea am eliminat-o. Dar chiar dacă impozitul pe salariu se calculează după scăderea contribuţiilor, problema rămâne: statul social nu este statul care rade tot, şi nu dă nimic înapoi, sub formă de servicii publice şi de bunuri publice. Uite ce scrie la Constituţie: "(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate." Să nu citim Constituţia pe bucăţele. Da, în principiu orice venit trebuie impozitat. Ce facem cu banii e mult mai important. Şi apoi, nu e vina pensionarilor că o măsură precum cota unică de impozitare a fost introdusă fără prea multă chibzuinţă, şi acum chiţăim după bani.
Dacă nu vă duce mintea la altceva, puneţi, nesimţiţilor, un impozit şi pe impozitul plătit! Statul social al mamei voastre de cretini!
3 comentarii:
Impozitul pe salariu se plateste dupa scaderea contributiilor.
Mea culpa! N-am mai văzut fluturaşul de vreo cinci ani! Problema de fond rămâne: statul social nu este statul rade-tot!
Nu inteleg anumite "nuante ".
Impozitarea venitului meu ,in Italia , se face DUPA scaderea contributilor obligatorii.(cas + asigurari obligatorii).
In Romania , tara bananelor , se impoziteaza INAINTE ?
In acest caz am asista la o dubla impozitare la aceiasi cifra de bani care este un caz pierdut prin definitie in fata unui tribunal . Chiar si la curtea de justitie UE.
Poate am inteles eu gresit !
Cit priveste pensile acordate (de stat , private), vin impozitate in toate tarile dezvoltate .(cu cote progresive in functie de marimea pensiei )(cota cea mai mica de impozitare este 0% si cea mai mare este in jur la 42 % - 45%-50%)
Trimiteți un comentariu