Escaladarea circului mediatic pare strategia guvernamentală destinată acoperirii lipsei de proiect şi de performanţă administrativă. Economia arată tot mai rău, şi se impun măsuri dure de reducere a cheltuielilor bugetare. Evident, cei doi idioţi, Vlădescu şi Şeitan, n-au vorbit să se audă. Pur şi simplu nu era momentul să facă publice măsurile anunţate.
Şi nu era momentul nu doar pentru că ar fi crescut agitaţia socială. Dinspre partea sindicatelor nu riscă decât cel mult o laringită. Că mai mult decât nişte discuţii în contradictoriu cu liderii de sindicat, Guvernul nu are a se teme din partea lor. Nu, singura lui problemă cu adevărat serioasă este trecerea legilor aferente măsurilor anunţate prin Parlament. Şi acolo, fiind vorba de legi organice, nu are majoritatea cerută, iar parlamentarii PNL şi PSD nu sunt atât de idioţi încât să nu profite de ocazie pentru a câştiga capital electoral.
Aşa că se aplică în forţă planul de dezmembrare a celor două partide. PDL foloseşte toate mijloacele posibile pentru racolarea parlamentarilor PSD şi PNL. Acum se văd efectele perverse şi pericolul pentru democraţie al imbecilităţii promovate de cretinii din "societatea civilă". Pentru că ideea uninominalului a plecat de la "Pro Democraţia" şi de alte câteva labe triste, gen Mungiu Pippi, cărora li se sculase lor să "reformeze" clasa politică. Şi au reformat-o de-au făcut-o praf!
De ce aş fi impresionat de plecarea din PSD a lui Cristian Diaconescu? Ce are individul cu politica? Să fim clari: nu pun în discuţie calităţile sale profesionale. Dar ca om politic e nul! Se imagina cu adevărat preşedinte al PSD? De ce? Pentru care merite? Ce înseamnă el pentru social-democraţie?
Se vede mai degrabă alături de Generalul Izmenelor Prezidenţiale? Îi pute un partid în care sunt oameni care i-au deschis calea în cariera diplomatică? Oameni care au gestionat procese precum integrarea în NATO şi în UE? Se simte mai confortabil alături de un mafiot imobiliar, făcut general la apelul bocancilor? Treaba lui! Să se ia de mână cu Micky Şpagă!
Aud că şi Marian Sârbu vrea să plece. Probabil să-i ia locul lui Şeitan, ca ministru al muncii, că ăla e bâtă! Nu ştiu cum se face, dar mai toţi fugarii au, ei sau familia lor, ceva bube de care se ocupă DNA. Sau ANI. Nu ştiu dacă aşa-zisul şantaj de sâmbătă, pe care îl reclamă Diaconescu, e real, dar i s-a mai arătat odată pisica, sub forma unor poz(n)e cu blonda Şincai, când era ministru de externe. Înţeleg că şi acum tot despre ea este vorba. Sau nu. Dar ce contează? Pretextul este tot pretext.
Sigur, poate Cristian Diaconescu va fi viitorul preşedinte al unui nou partid, patronat de băsescu, şi menit să concureze PSD la stânga. Dar cu cine va defila noul partid? Cu nişte transfugi, cu oameni plini de bube în cap? De ce s-ar identifica oamenii cu Micky Şpagă? Cu Gabriel Oprea? Chiar şi cu Diaconescu?
Disoluţia politicului, în aceşti ani de mandat a lui Pulea Vodă, este o realitate periculoasă. Scârba de politic este tot mai mare. Oamenii nu mai au repere. Nu mai cred în capacitatea clasei politice de a rezolva problemele lor, de a conduce ţara. Sper că Pulea Vodă nu este atât de bou să creadă că, şi dacă ar da o lovitură de stat şi ar conduce România ca un al doilea Ceauşescu, problemele României ar fi mai uşor de rezolvat. Nu rezolvă nimic, pentru că el este nimic! Ceauşescu măcar avea o viziune! Proastă, dar viziune! El nu are decât interese. Şi o camarilă lacomă şi dominatoare. Care trebuie răsplătită pentru "serviciile" aduse.
Aşadar, dacă vreţi să aflaţi care este cu adevărat definiţia băsescianismului, uitaţi-vă în jurul vostru! Ce vedeţi, asta este rodul băsescianismului! Amatorism, conflicte, păruială generalizată, o ură iraţională împotriva statului, fanatism, rasism, negarea democraţiei, arbitrar, decizii luate anapoda, jaful banului public. Şi o incredibilă anomie socială. Un individualism feroce, un egoism pe măsură, banul ca unic criteriu de statut social, dispreţ total faţă de reguli şi de lege. Iar tembelul de Sever Voinescu vrea mai mult băsescianism! Foarte bine! Ţării, cât mai mult băsescianism!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu