joi, 4 februarie 2010

Scutul democraţiei

Democraţia stabilă cu multe rachete se ţine
Hotărât lucru, Boc e un mare prost, un avorton politic şi un pupincurist jenant, a cărui coloană vertebrală e mai moale ca o meduză. Ca prim ministru al României, a dovedit cea mai mare inadecvare la post din întreaga istorie a României moderne. L-a întrecut până şi pe Ciorbea! Gheorghiu Dej a fost un premier exemplar! Citiţi şi vă cruciţi!
"Este un succes politic, diplomatic, militar si strategic al Romaniei. Spun asta in contextul in care vechiul amplasament al scutului anti-racheta din Polonia nu acoperea in intregime teritoriul Romaniei. Viza doar o parte din partea de vest a tarii si nu intreg teritoriul national. Astazi, prin noua formula propusa, inclusiv prezenta pe teritoriul Romaniei a unor vectori in cadrul programului, inseamna, scurt pe doi, garantii de securitate maxime la adresa Romaniei. In al doilea rand, tot teritoriul tarii va putea fi aparat de orice atac cu rachete de oriunde ar proveni ele si presedintele a spus foarte clar ca nu este indreptat impotriva Rusiei un asemenea mecansims ci este vizat in special Orientul Mijlociu. Inseamna garantarea stabilitatii democratiei in aceasta tara pentru o perioada lunga de timp de aici inainte. Si as spune ca este si un succes al politicii constante a Romaniei care a vazut in parteneriatul strategic cu Statele Unite o solutie diplomatica extrem de viabila. As spune ca beneficiile sunt maxime. El va fi efectiv din 2015, cand se vor amplasa pe teritoriul Romaniei, cand teritoriul Romaniei va fi protejat. Costurile sunt minime, beneficiile sunt maxime...Din punct de vedere al analizelor risc-beneficii, nu se pot compara. Avem atat de multe avantaje...Evident, in orice lucru exista un risc, si cand mergem pe strada exista riscul sa ne cada un balcon in cap. Exista intodeauna un risc in orice decizie pe care o iei, dar din punct de vedere strategic acest gest politic de astazi va fi unul care va aduce prosperitate pentru romani, pentru aceasta tara, prin stabilitatea pe care i-o confera."
Ce dracu să mai comentezi? D'aia e de căcat democraţia română, d'aia se cumpără voturile sau se falsifică alegerile, d'aia încalcă Pulea Vodă Constituţia, pentru că n-avem scut anti-rachetă. Dar acum, gata! Avem scut, avem democraţie stabilă! Cum încalcă Pulea Vodă Constituţia, pac! un Patriot în cur! Cum îl pune Boc pe Honorius să mai candideze, pac! alt "Patriot în cur!" Aşa? Mişto democraţie! Şi stabilă! Foarte stabilă! Extrem de stabilă! Cea mai stabilă!
Totul e să nu-ţi cadă în cap un balcon Topol M...

8 comentarii:

Unknown spunea...

Având în vedere că laureatul premiului Nobel pentru Pace pe 2009 se dă tot mai tare în stambă cu manevrele lui militare, mi se pare că scălâmbăielile belicoase ale unui matroz beţiv care se crede încă în permisie şi băşinile mentale ale unui pitic de grădină se pierd în culorile tot mai sumbre ale tabloului global...
Ar trebui să reincepem vechile antrenamente împotriva Armelor de Nimicire în Masă: cearceaful în cap, încolonarea şi în linişte spre cimitir...

Constantin Gheorghe spunea...

Mă tem că ai dreptate...

Stefan A. spunea...

"Acest scut va asigura democratia in Romania pe multi ani ". Am ajuns la 50 de ani si nu stiam ca democratia se intareste cu rachete . Poate in cazul in care cineva decide ca democratia "originala" are nevoie de rachete Patriot pentru a fi protejata .
Dupa cheltuieli americane de peste 100 miliarde de dolari, "marfa" obtinuta trebuie vinduta undeva . Nu? Este demonstrat de cea mai pura logica economica. Daca nu ai piata pentru produs , o inventezi .Cum in Polonia si Cehia nu se mai amplaseaza nimic(proteste rusesti), a venit rindul nostru .
Chestia cu Iranul este extrem de complicata (vezi cine a vindut aparatele si utilajele pentru sectorul nuclear , mari tari din UE dar si Rusia si China )si in acelasi timp este o amenintare bagata pe git pentru a vinde "marfa". Adevarata problema, reactia Rusiei(ca de aia bat din gura politicii nostri cu asigurari dar in realitate se cam fac pe ei de frica ). Rusia , cu toate problemele ei , este o mare putere, cu rezerve imense si cu economii valutare mari. Sa fie clar pntru toti , vom platii scump aceasta decizie dar si mai scump ne vor face sa ne caim rusii.
Cit priveste USA , cu problemele lor, cu deficitul stelar si cu datoriile imense , au ramas doar exportatori de arme si crize.
Lumea se schimba rapid in secolul 21. Putini romani vad asta . Ce este mai tragic ca multi pe hotnews exalta de bucurie fara sa aiba habar de strategie militara mondiala . Cu parere de rau, trebuie sa va dau dreptate, o tara de c...t !

N. Raducanu spunea...

Din Izvestia de azi:
Reprezentantul oficial al MAE al Rusiei, Andrei Nesterenko, a declarat ca s-a propus Statelor Unite sa-si retraga armamentul nuclear tactic din Europa. Acesta sa fie amplasat doar pe teritoriul statelor carora le apartin. Aceasta masura sa fie insotita de lichidarea si a intregii infrastructuri , care asigura amplasarea acestui gen de armament in Europa.
Se stie ca ministrii de externe ai Suediei si Poloniei, Karl Bildt si Radoslav Sikorsky, au publicat un articol prin care cer Rusiei sa isi retraga intreg armamentul nuclear tactic de pe teritoriul Rusiei invecinat cu tarile Uniunii Europene.

Unknown spunea...

Domnule Constantin Gheorghe,
Aveţi toată consideraţia mea. Din păcate, au rămas atât de puţini oameni ca dv. în ţara asta !
Eu deja mă simt obosit.
Ziua de ieri mi-a stricat-o ipochimenul de la B1, cu supranume de mafiot, care făcea propagandă pentru înstrăinarea Casei Poporului. Câte eforturi, câte privaţiuni inutile ale acestui popor pentru a o construi ! Bag seama că le curg bale cămătarilor internaţionali la gândul că vor pune mâna pe ea.
Azi , ştirea asta m-a lovit în moalele capului.
Oameni buni, ori am început să trăim într-o lume orwelliană, ori eu îmi pierd minţile. Până mai ieri eram revoltat împotriva evaluărilor făcute cu privire la poporul român de către Patapievici, în ’Politice’, acum mai că-mi vine să-i cer scuze: „Privit la raze X, trupul poporului român abia dacă este o umbră: el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării. (…)Toată istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. (..) Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvântată, iar ei reîncepeau”.
Credeţi că exagerez ?
Reproduc câteva comentarii din saitul HotNews.ro : „Inseamna foarte mult pentru siguranta Romaniei. O decizie buna!”. „Oricum ar fi insa, e un lucru bun chiar daca ne scumpesc rusii gazele.”. „Cost minim = le dam o locatie; beneficii maxime = securitate maxima + cunostinte noi dobandite de soldatii romani + venituri de pe urma soldatilor americani care o sa vina. Sa nu crezi ca sa ai 2000 de "turisti permanenti" in ro nu are beneficii.”
Ce-am citit acolo ?
„Premierul mai spune ca decizia CSAT, care a aprobat invitatia presedintelui Barak Obama, va trebui ratificata si de Parlament.”
Nicio grijă ! Vor fi aplauze şi ovaţii. Chiar şi când a fost vorba de o decizie mai puţin riscantă pentru ei, în problema survolului avioanelor NATO pentru bombardarea Serbiei, nu s-au pus ei rău cu Unchiul Sam, cu atât mai puţin acum îşi vor risca ei cariera politică.
Ce-a mai debitat pigmeul: „Aceste cheltuieli acum se negociaza si nu pot intra in mai multe detalii, tin si apartin partii americane.” Adică ei fac nota şi noi plătim ! Ducă-se după creanţele din Irak !
Cât mai există oameni ca domnul Constantin Gheorghe, încă mai pâlpâie speranţa în mine. Şi visez că, printr-o minune, aceşti distrugători de ţară vor fi judecaţi.

Anonim spunea...

@Valerius
Am alta parere in legatura cu retardul intelectual Patapievici. Si anume ca se descria pe el in acea caracterizare si pe conducatorii pe care el prefera sa-i aiba poporul roman. Daca acei conducatori nu ar fi dupa chipul si asemanarea caracterului descris de el, cum ar putea el sa fie unul dintre acestia, asa cum este acum? Nu face si el parte din cercul apropiatilor carmaciului? Nu conduce el o institutie de tot rahatul care-i face de maro pe romani? Eu nu ma simt ca fiind romanul caracterizat de acest specimen.
Despre postarea de fata si autorul ei: tot respectul!

Iulian spunea...

E de bine.
Americanii tocmai au testat un sistem anti-racheta zilele trecute, care a esuat cu brio.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8492677.stm

Hai sa vedem... Cine are rachete care pot atinge Romania? Raspunsul ar fi, la acest moment, numai Rusia. Cum poate scutul sa nu fie, deci, impotriva Rusiei?
Este oare in cel mai bun interes al Romaniei o asemenea expunere si costurile aferente?

Dan-Marius spunea...

Nu esti singurul care gîndeşte aşa. Am scris citeva cuvinte despre temă aici.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...