joi, 11 februarie 2010

Trustul de presă portocaliu

Portocaliii au învăţat lecţia alegerilor din ultimii doi ani şi pun de un trust de presă. Cu un mogul (colectiv!) de bine, vezi bine: familia Păunescu. Şi mogul, şi securist, că şi fratele Păunescu e cu stele pe umăr, dar văd că nimeni nu-l caută la dosar pe la CNSAS, de unde se vede că nu s-a retras din activitate. Aia cu ochii albaştri şi timpanul fin.
Aşa se face că EvZ a fost cumpărat de Bobby Păunescu, la pachet cu "Capital." El se adaugă labelor unu tv, Curierului Naţional, Vax News, parcă. Etno Tv, Taraf Tv şi televiziunea poporului, OTV, sunt şi ele în portofoliul portocaliilor. Mici, mici, dar funcţionează după principiul picăturii chinezeşti.
Comedios comunicatul Ringier: "ne concentrăm pe mediul digitat". Digital, pe dracu! Poate vaginal, că aţi rămas cu "Libertatea" şi "Unica", idioţilor!
La fel de comedios şi efortul tâmpiţilor de la EvZ de a ne convinge că ei sunt echidistanţi. Mircea Marian se poate linişti: nu va mai trebui să-şi critice idolii. E liber la pupat în cur cât cuprinde! Aţi scăpat de grija tirajului. Are mogulul bani. Şi dacă n-are el, au portocaliii din industria gropilor în asfalt.
Apropo, ştie cineva ce culoare are Adamescu, ăl cu banii de la "România Liberă"?

3 comentarii:

Micawber spunea...

Da, dar fratii Paunescu sunt moguli din aia buni :)

Camil Stoenescu spunea...

păi e logic. după ce aproape și-au luat-o pe coajă de la antene și mogulii cei răi, acum se pregătesc din timp. mai ales că nu va mai exista un Băsescu în viitor care să-i remorcheze

Anonim spunea...

Eu nu ştiu dacă lucrurile nu sînt ceva mai complicate.

Bobby a devenit şef la B1 simultan cu preluarea unei participări de 50% de către Fox. Cred că 50%, au trecut ceva ani.

Acum avem un proaspăt Vox News şi mişcarea cu EvZ.

Fox News e controlat de trustul lui Rupert Murdoch.

Procentele nu sînt foarte importante, există mai multe forme de control cînd eşti unul dintre principalii furnizori de media de pe planetă. Mă tem, aşadar, ca lucrurile să nu stea mult mai rău. Murdoch e o nenorocire cu efecte devastatoare pe termen lung, cea mai eficientă fabrică de tîmpire de pe glob. Sper să mă înşel.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...