joi, 4 februarie 2010

Pulea Vodă are scut

Avem scut anti-rachetă, ne-am scos! Pulea Vodă e triumfal, doar că răspunsul la cererea americanilor trebuia să-l dea Parlamentul, nu CSAT, după o şedinţă pe picior. Şi da, scutul anti-rachetă este îndreptat împotriva Rusiei, că iranienii pot bombarda cel mult cu ţestoase şi râme! Acum, că avem şi scut anti-rachetă, nu ne mai trebuie nimic! Dă-o în pizda mă-sii de criză! Vine "Patriotul" şi dă cu bombardeaua în datorii!

6 comentarii:

Karakas spunea...

O sa vedem reactia Kremlinului. Daca nu fac zgomot inseamna ca americanii au stabilit deja cu ei si au permisiune, banuiesc anti-Iran. Iranul dezvolta tehnologie de propulsie cu racheta, si posibil ca americanii sa vrea ei insisi scutul pentru eventualele trupe ce le vor stationa pentru un razboi cu Iranul.

Acordul cu scut cu Polonia a fost modificat. Banuiesc ca acelasi sitem mai mic va fi amplasat in Romania.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/8317507.stm

Daca sistemul este insa amplasat impotriva Rusiei - ce ar dovedi o stupizenie criminala pentru Romania - atunci romanii sunt in mare rahat. Vor deveni tinta directa a rachetelor rusesti!

Cine plateste insa pentru sistemele astea?

Multe mistere, si total netransparent. Mi se pare ca Basescu leaga tara cu ghiuleaua si o arunca in mare.

Romanii ar trebui sa CEARA explicatii presedintelui! Impotriva cui sunt rachetele? Cine plateste? Pentru cit timp sunt amplasate?

Karakas spunea...

In orice caz, devine mai clar ca, cel putin oficial, sistemul redus ce va fi amplasat este impotriva Iranului:

"As long as the threat from Iran persists, we will go forward with a missile defence system that is cost effective and proven," he (Obama) said.

http://euobserver.com/9/28587

Eu sunt un pacifist. Nu vreau sa vad o Romanie militarizata. Dar nici nu as vrea sa fie bombardata de Iran. Totusi, de ce ar bombarda iranienii Romania ? Romania, desi aliat cu SUA, nu ii este dusman direct, iar strategic vorbind, iranienii nu ar avea mari avantaje sa bombardeze Romania.

Karakas spunea...

Asta cred ca explica ca sistemul nu este anti-Rusia

http://www.reuters.com/article/idUSTRE6132A120100204

Lawmaker: Russia, West closer on Iran sanctions

Constantin Gheorghe spunea...

Karakas, sistemul este bazat pe Patriot, ceea ce nu înseamnă mare lucru. Există şi posibilitatea de a introduce în Marea Neagră a crucişătoarelor de tip Aegis, care au o variantă ambarcată de "Patriot".
Iranul nu este un actor iraţional. Ca să ataci nuclear, trebuie să îndeplineşti o condiţie: să ai capacitatea unei a doua lovituri. Adică rachete în silozuri, pe submarine, mă rog, la adăpost, pentru a putea replica ripostei adversarului, după o primă lovitură.
Doi: Rusia are capacitatea de a trece peste orice scut de acest gen. Toată lumea o ştie. De fapt, americanii caută pretexte să rămână cu o puternică prezenţă militară într-o Europă care s-a cam săturat de ei. Şi i-a găsit pe proştii din Est. Asta e!

Karakas spunea...

deocamdata e liniste pe agentiile de presa...sa vedem. Asta ar trebui sa fie headline news pe toate agentiile de presa

Stefan A. spunea...

Faimoasele Patriot, enorm de scumpe , in primul razboi impotriva Irakului , au avut o marja de ratare enorma . Din trei lansari , doua ratau obiectivul (impotriva primitivelor rachete SCUD).
Astazi , noul scut , propune Patriot Pac-3. Cit de eficiente sint aceste rachete modernizate , nu stie nimeni .
Varianta navala a apararii antiracheta se bazeaza pe sisteme AEGIS cu radar SPY-1 si rachete Standard SAM-3. Pina acum ,doar acest sistem a fost testat si a avut si succes.
Ce nu spune nimeni unde se va amplasa marele radar terestru necesar pentru a controla si ghida rachetele terestre Patriot. Este un element extrem de important.
In plus , puterea electromagnetica eliberata este enorma . Echivalentele sovietice sau americane in functiune , sint plasate in Siberia sau in USA in locuri slab populate . Supunerea unei persoane , pe perioade de timp ridicat , la efectele undelor electromagnetice puternice , provoaca tumori celebrale . Este demonstrat stiintific . Aceste studii sint foarte rar publicizate/recunoscute. O stiu bine locuitorii italieni care locuiesc in localitatea Potenza Picena , unde radarul strategic NATO amplasat aici(mult mai mic )(vede f.bine pina in fosta Yugoslavie)a provocat o gramada de cancere la creier locuitorilor vicini cu instalatia militara . Inclusiv familii intregi , sot , sotie , copii. Toti neaga oficial legatura .
In incheiere, va lansa Iranul o racheta impotriva Romaniei sau mai degraba impotriva Italiei, Franta , GB ?
Un lucru este sigur , vom devenii obiectiv strategic pentru rachetele ruse in caz de un eventual razboi. Cum in acest caz distanta este minima si timpul de zbor a unei rachete ruse este minim . Nici un sistem de aparare, actual sau viitor nu reactioneaza in atit de putine minute .
Sper ca nimeni sa nu fie naiv sa creada ca eliminarea Romaniei de pe harta lumii de catre rusi va duce la o "razbunare " americana impotriva rusilor . Cind esti mort , nu te intereseaza ce se intimpla dupa deces .

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...