Reacţia elitelor acestei ţări în privinţa "scutului" este halucinantă! Nici măcar o brumă de demnitate, un scâncet de protest faţă de modul total anti-democratic în care s-a luat decizia, care, se pare că a contrariat, prin servilism, până şi pe americani, care, slavă Domnului! ştiu ce înseamnă un pupincurist de clasă, doar până acum au tot fost linşi! A venit de dimineaţă o tanti cu propunerea, şi, ce şi-a zis băsescu: "o vizită la Obama merită şi umilinţa asta!" Aşa că a convocat de ochii lumii un CSAT, şi a dat pe goarnă "minunea!"
Acum lipsesc mitingurile de adeziune, în care poporul recunoscătior să aducă prinos de recunoştinţă Iubitului Cârmaci, care, prin înţelepciunea lui, ne-a condus sub al Americii scut. Dacă vrea să inte în istorie(o singură ofertă!), Boc ar trebui să organizeze aceste mitinguri. Cu Patapipi şi Mihăieş, cu Liiceanu, cu toţi pupincuriştii lui băsescu, cântând în cor: "Te iubim, Măreţ Conducător!"
Pentru Dumnezeu! Am luat o decizie în cel mai metransparent şi nedemocratic mod, punându-ne, de bună voie şi nesiliţi de nimeni, pe lista ţintelor Rusiei. Pentru că povestea cu Iranul e pentru proşti. Ce nedumereşte e altceva: la cererea miniştrilor de externe suedez şi polonez, care doreau ca Rusia să retragă armamentul nuclear tactic din vecinătatea ţărilor europene, ruşii au răspuns cu o cerere similară, privitoare la retragerea armamentului nuclear tactic american din Europa. Un zvon(?) spune că la bazele militare americane din România a staţionat(staţionează) astfel de arme.
Pe de altă parte ruşii şi americanii discută intens pentru a ajunge la un nou acord de tip START, de reducere a armamentului nuclear. Poate că acordul cuprinde acest târg în legătură cu armele tactice, poate nu. Dar nu cred că, în acest context, grăbindu-ne cu anunţul, le-am fost de ajutor americanilor, cu toată "încântarea" Ambasadei americane. Lucru ce poate fi citit în reacţia presei internaţionale.
În concluzie, vai de capul lor de politicieni români şi de "elite" intelectuale. Rămâne cum am stabilit: suntem o ţară de căcat!
3 comentarii:
Si-a cumparat mandatul, ce mare lucru!
R.L.
nu cred că e chiar așa de simplu. dacă era să fim pe lista de ținte a Rusiei, am fi fost demult, dincolo de scut sau absența lui; poate că și sunt, poate că Rusia totuși are și ea destule probleme acum ca să-i mai ardă să plătească polițe. nu suntem Franța sau Germania să ne putem permite o politică externă indepedentă și flexibilă, între SUA și Rusia.
oricum decizia trebuie aprobată de Parlament, deci oricum o dezbatere va exista. nu sunt fan actuala guvernare, dar totuși cred că e mai bine să fie amplasate componente din scutul antirachetă aici (chit că nu este el 100% eficient, tot e mai mult decât nimic). iar Rusia ar trebui să înțeleagă că Europa de Est nu mai este o gubernie a ei (poate doar energetică :D)
Rusii nu au croncanit la nivelele asteptate (MAE), asa ca sunt doua posibilitati:
1. Au avut deja un aranjament cu americanii si au fost de acord cu amplasarea interceptorilor in Romania
2. Nu ii deranjeaza prea tare pentru ca daca au o problema cu SUA, interceptoarele alea nu pot opri rachete rusesti indreptate impotriva SUA
3. Le convine pentru ca este un motiv ca sa isi intareasca prezenta militara la granita cu Romania, in Transnistria
4. Sunt mult mai angajati in discutiile cu americanii de a reduce armamentul nuclear tactic din Europa
Din pacate, Romania intra in rindul tarilor "kiss-ass", slabe economic, dar cu ambitii de putere militara. Acest vis, usor de recunoscut in mintea oricarei maimute ajunse presedinte, poate sa se transforme oricind in cosmar pentru o tara ca Romania. Pe de alta parte, incep sa recunosc Romania de odinioara, strins unita in jurul partidului si al condicatorului. Nici o actiune a "societatii civile", spre deosebire de Cehia si Polonia. Am remarcat insa bucuria extrema la niste papusi media. Macar daca erau romanesti rachete alea. Si-a pus cineva intrebarea ce o sa se intimple cind americanii vor decide sa le retraga? Ca doar si la ei se schimba presedinti si schemele strategice. Vezi povestea cu bazele militare americane din Germania si Japonia.
Trimiteți un comentariu