Ca să ne lămurim. Ori de câte ori se propune ceva în România, primul lucru pe care îl facem este să găsim argumente pentru a demonstra că acel lucru nu funcţionează. Şi, atunci când este vorba de politici publice, cum este şi asta cu impozitarea progresivă, scuza la îndemână este aceea cu statul incapabil să facă ceva. Ni s-a spus că de aia am introdus cota unică: e mai uşor de gestionat şi de "cules" decât cea progresivă. În practică s-a dovedit că nu este nici mai uşor de "cules", respectiv de administrat, pentru că la noi singura cotă de impozitare acceptabilă este cota zero! Şi că ăia care fac bani, fac în draci şi evaziune fiscală, iar, cu mici excepţii, singurii care plătesc la zi impozitele şi contribuţiile sociale sunt bugetarii, pentru că statul ia de la el, vorba vine!
Dar statul arată aşa cum arată, adică neputincios şi fără autoritate, pentru că aşa vrem noi să fie! Să nu ne deranjeze! Când furăm, facem evaziune fiscală, încălcăm legea...Ne-am obişnuit cu ideea că statul trebuie să facă şi să dreagă, dar pe de-a moaca! O veste proastă: nu se poate! Totul costă pe lumea asta! Aşa a fost şi în "comunism", aşa e şi acum.
Şosele, spitale, autostrăzi, căi ferate, totul costă. Se construiesc din taxe şi impozite. Tot mai mulţi români cred că ar trăi mai bine dacă totul ar fi privatizat. De acord. Privatizăm tot. Câţi dintre români îşi vor permite să cumpere de la privaţi servicii medicale, educaţie, dreptul de a circula pe şosele, etc, etc, cu actualele salarii? Şi crede cineva că capitaliştii vor avea o tresărire de umanitate şi vor renunţa la o parte din profit, pentru a le mări salariile la nivelul costului vieţii? Cât de tâmpit să fii să crezi asta?
Avem de ales: continuăm să mutualizăm riscurile pe care le gestionează acum statul, şi plătim mai puţin, sau credem că ne descurcăm de unii singuri, şi atunci vom avea vreo 200.000-300.000 de indivizi care se vor descurca, restul fie vor da colţul, fie vor pleca în lumea comunistă a Occidentului, unde statul este stat, chiar dacă el costă mai mult, dar unde pot trăi decent şi uman? După cum ştiu eu uniunea asta de triburi numită România, vom face, ca de obicei, cea mai proastă alegere. Adică vom alege să avem un stat de căcat, care să ne lase în pace, şi pe care să-l înjurăm când eşuăm cu descurcatul.
PS: poate este cazul să vedem şi cum gândesc chinezii. Ştiu, sunt nişte comunişti odioşi. Dar au un succes economic insolent, şi mulţi capitalişti cu sânge albastru îi pupă-n cur. Ce mai contează c-o fac de voie, sau de nevoie? Citiţi-l pe nenea ăsta. Şi poate traduce cineva articolul şi i-l dă şi lui Boc...
6 comentarii:
am auzit inclusiv de idei gen „privatizarea justiției”...:)
ce fac vesticii cu voi aia care va tavaliti la picioarele lor si tot ii acuzati de civilizatie!
Bayerischer Bauer hielt 118 Rumänen wie Sklaven
http://www.rumaenien-forum.de/thema.php?id=23236
adeica un taran neamnt din bayern tinea 118 romani ca sclavi pe plantatia lui. salariul pt care munceau era de 1 euro pe ora!
da era tare rau la nea nicu si ne chinuia la max!
In USA , proiectul de buget prezentat in aceste zile prevede cresterea impozitarii veniturilor mai mari de 250.000 $. Impozitul creste de la actualul 35% la 39 %.
Se vede ca guvernul american este comunist si bogatii americani, curat timpiti ca nu cer azil politic in Romania .
D-vs. sustineti ca trebuie sa platim cu totii pentru accesul unora la "..servicii medicale, educatie, dreptul de a circula pe sosele, etc, etc..".
Dar chiar asta facem acum, iar rezultatele sunt lamentabile, dupa cum putem vedea cu totii.
De ce trebuie sa platim cu totii pentru unii??
Ori platim cu totii pentru noi toti, ori nu.
In D-vs. este prea adanc asezata teama de libertate, si-mi pare rau, dar hei - libertatea nu incape in sufletul oricui.
Libertatea in "lumea libera":
L'Australie interdit partiellement les commentaires anonymes sur Internet
LEMONDE.FR | 02.02.10 | 16h31 • Mis à jour le 02.02.10 | 16h32
Anonymat interdit : pour les élections locales de l'Etat d'Australie du Sud, prévues le 20 mars, les commentaires sur les sites d'actualité parlant de l'élection devront être signés du vrai nom de leur auteur. Depuis le 6 janvier, l'entrée en vigueur de plusieurs amendements à l'Electoral Act de cet Etat impose qu'une personne "ne doit pas, durant une période électorale, publier des écrits ou des commentaires sur un candidat, un parti ou les sujets débattus durant l'élection (...) dans un journal publié sur Internet, sur le site d'une radio ou d'une télévision (...) à moins que [son commentaire] ne contienne le nom et l'adresse" de l'auteur.
Les peines encourues sont relativement sévères : une amende de 1 250 à 5 000 dollars australiens (850 à 3 400 euros). Par ailleurs, les sites sont tenus de conserver pendant six mois toutes les informations permettant d'identifier un internaute qui a écrit sur le site – principalement l'adresse IP d'un commentateur, qui permet de remonter à l'ordinateur sur lequel le commentaire a été écrit.
Donmule Răducanu, am ezitat înainte de a aproba comentariul. De ce? Pentru că deja idioţii de la noi au idei proaste în materie, nu e cazul să le dăm şi alte idei!
Trimiteți un comentariu