Boc este un bou! Asta nu mai trebuie dovedit, este o axiomă! Guvernul condus de el este cel mai incompetent şi mai corupt din întreaga perioadă post-decembristă. Asta este pe cale să devină o axiomă.
Să exemplificăm: recalcularea tuturor pensiilor speciale în funcţie de contribuţie. De la Cuza încoace militarii au avut un sistem de pensii special. Ele au fost plătite de stat. Schema de calcul, dacă va exista, va fi prin analogie cu ceva. soldat prost, gunoier. Plotonier, frizer, locotenent, învăţător, general, deputat. Ceea ce ar fi o tâmpenie cât casa. Îi înţeleg pe militari, înţeleg şi intenţia lor de a-i da cu gradele în cap.
Treaba va şi mai distractivă la SIE: spion începător, barman, sau cum? Şi cum îi clasificăm pe ăia? Unii n-au văzut sediul SIE nici în poze. Bun, rămân judecătorii şi procurorii. dar cum ei au justiţia la îndemână, i-o vor trage lui Boc peste bot de nu se va vedea. De altminteri, Guvernul şi administraţiile au pierdut sistematic toate procesele "epurărilor pe criterii politice". Şi dac-o ţine tot aşa, Boc are toate şansele să fie condamnat să plătească el banii cheltuiţi cu reîncadrarea celor abuziv trimişi la plimbare. Să-l vedem, plătesc regii asfaltului pentru el?
Nu mai vorbesc de recompensele date unor idioţi precum Ionuţ Popescu, altminteri foarte "competent" consilier economic al lui Boc. Uite cât de competent: în 2009 economia a scăzut cu 7,2%, iar în ianuarie inflaţia a fost de 1,68%, faţă de 0,3% în decembrie. Uau! Parcă ieşisem din recesiune în trimestrul patru.
Mai mult, scăderea s-a accelerat faţă de trimestrul trei 2009, când a fost de 0,25%, faţă de 1,5% în trimestrul patru. Iar consumul s-a contractat cu 37,3% în 2009. Este enorm. Şi cu toate astea inflaţia creşte, în loc să scadă.
Ne mirăm de ce tace mâlc Pulea Vodă? Păi, un diftong de scoate, va fi linşat mediatic. Boc este produsul lui. De fapt, Boc se confundă cu el. Asta e marea lui problemă: el a fost premier în 2009, nu Boc.
Şi apoi, cum dracu putem ieşi din recesiune, când nimic nu se mişcă în economie? Toţi au ales calea cea mai simplă: au dat oameni afară. Bun, dăm afară şi din sectorul bugetar, micşorăm şi pensiile. Şi ce urmează? Păi, nimic!
Mai trăiţi? Bineee!
11 comentarii:
Emil Bobu era geniu pe langa asta. Sau poate o avea ceva de la Zaroni in adn.
Iata ce scria in editorialul sau din "Capital" dl. Ionut Popescu:
"Economia românească a depăşit ce era mai greu, dar Guvernul va trebui să fie în continuare cu mâna strânsă. Între toate cifrele urâte care caracterizează anul abia încheiat existau şi unele surprinzătoare. Un astfel de exemplu este productivitatea muncii. Într-un an de scădere consistentă, productivitatea muncii a crescut spectaculos. Cum se traduce acest fapt? Speriate de valul care urma să le lovească, firmele româneşti s-au restructurat brutal; au concediat, au redus costuri, au folosit mai eficient toate utilajele pe care le aveau în ogradă. Până la urmă, s-a dovedit, companiile n-au fost atât de lovite. Dar câştigul de productivitate a rămas, iar acesta nu se pierde prea uşor."
Ar trebui sa cititi comentariile cititorilor la acest articol (ca dealtfel la toate articolele lui Ionut Popescu ale unor cititori care se vede ca sunt economisti de specialitate) pentru a vedea ce epitete de incompetenta crasa ii sunt adresate !
Nici măcar un q.e.d. nu am de adăugat, pentru că, aşa cum spui, e o axiomă.
Asa cum scriam la Corina, Boc e mindru tare ca am iesit din recesiune in 2009 ca sa intram in declin economic in 2010!
Şi de Colbert se spunea că-i "boul regelui"...
Sau nici nu ştii cine-a fost ăla ?
Boc este o nulitate si in politica, si in profesiune. Orice profesionist in dreptul civil, oricat de modest, ar putea spune de ce recalcularea tuturor pensiilor speciale, asa cum vrea Boc, nu a o sa se faca niciodata. Si, daca judecatorii Curtii Constitutionale de la noi sunt niste lasi, orice proces va fi castigat la CEDO. Protocolul aditional al Conventiei Europene a Drepturilor Omului, art.1, si jurisprudenta bogata deja in materie de drepturi sociale nu lasa imbecilului de Boc nicio speranta. Din nou va fi statul roman bun de plata din cauza imbecililor din varful statului.
Oare n-ar putea miile de juristi adevarati din Ardeal sa-l captureze pe neghibul care face de ras Ardealul si sa-l interneze undeva? Dupa experienta Boc, reputatia ardelenilor este la pamant.
casandra
in conditiile economice date, cine ar fi fost geniu? care tara mare din UE n-a zbarcit-o in vreun fel cu previziunile? Iar Boc probabil ca este ce spui tu, dar din alt motiv. Daca ar fi lasat sistemul de pensii asa cum e (cu declaratiile triumfaliste ale lui Ageamian, Campeanu, Tariceanu, Geoana etc) pe el nu-l mai injura nimeni. Iar ce se intampla incepand cu anul .... va fi treaba guvernului de atunci. In definitiv daca fiul meu isi cheltuie toti banii (sa zicem) la cazinou de ce trebuie sa ma cert cu el si sa ma injure? Cand n-o mai avea ce manca o sa regrete el, iar mie n-o sa-mi pese!
prudent. Ce nu inteleg eu: sistemul de pensii militar e alimentat de stat. Deficitul din sistemul de pensii de stat e alimentat tot de la buget. Deci faptul ca pensiile miliatre sunt capitol la MApN sau la CN Pensii pe cine deranjeaza? Poate pe boss-ul care gestioneaza banii? Ca numeric e tot aia (nediscutand despre cele 1000 pensii peste un anumit prag).
Pe rând: n-o să fie Boc un Colbert al României în vecii vecilor, amin! Doi: Orice idiot poate veni şi spune: mie nu-mi place formula asta de calcul al pensiilor. Ia s-o schimbăm noi: Poate mai ciupim ceva. O fi bugetul de pensii deficitar acum, şi trebuie adusă o completare de la Bugetul de stat. Dar când era excedentar, şi banii mergeau la reducerea deficitului bugetar, cum era?
problemsa recalculării pensiilor militare este o tâmpenie. Pentru că nu ai cum calcula, de vreme ce nu există o carte de muncă. Dacă vrei "echitate capitalistă", impozitează pensiile care trec de 3000 de lei. Nu bramburi lucrurile.
Casele speciale sunt şi o formă de protecţie a identităţii. Vedeţi CIA băgând în sistem, cu nume şi prenume, oamenii săi?
Şi să fim serioşi: nu legea asta va salva de la prăbuşire sistemul, ci întărirea disciplinei fiscale. Câtă vreme avem oameni care declară salariul minim pe economie, ca să plătească mai nimic, în timp ce el câştigă în realitate mii de euro pe lună.
Ăsta este un sistem de solidaritate între generaţii. Dacă vreţi fiecarte pentru el, spuneţi. Vindem ce dracu mai are statul, facem un fond pentru plata pensiilor publice până ce moare ultimul care a contribuit, iar restul să fie obligaţi, sau nu, să-şi cumpere pensie privată. Şi treaba lor: dacă idioţii care-i administrează pensia dau colţul, asta e! Cianura, colţul străzii. Avem de ales.
De acord. Buna axioma....
aș îndrăzni să spun - împotriva curentului general - că principiul contributivității mi se pare unul corect/moral, dar imposibil de aplicat, din rațiuni practice dar și legale. situația actuală este rodul incompetenței tuturor guvernelor de până acum și legilor cretine și confuze emanate de la ele. astfel s-a ajuns ca numai cine nu vrea să nu se pensioneze pe caz de boală de la 51 de ani și 3 luni. cunosc personal câteva cazuri de oameni ce n-au nici pe naiba în schimb primesc pensie de la stat...
n-o fi guvernul Boc genial și nu-i iau apărarea, a avut o groază de inițiative tâmăite (impozitul forfetar) dar măcar a încercat să facă ceva în ceea ce privește o stare de fapt ce tinde să devină nesustenabilă. probabil impozitarea ar fi cea mai bună soluție
Trimiteți un comentariu