luni, 5 noiembrie 2012

Prohodul democrației

 
 
Prieteni, mâine sunt alegeri în SUA. Campania celor doi, luată la bani mărunți, a fost despre nimic, atât în plan intern, cât și în plan extern. Ce va face diferența între cei doi? Habar nu am, și nici nu mă interesează. Oricum noi nu avem nimic de câștigat, că-i Obama, că-i Romney. Unii o ard cu analize cât o zi de post. Pierdere de vreme. Cu slugile ca România există un singur tip de comportament: le umilești, le aduci mereu aminte că sunt doar niște slugi, fără drepturi. Și atunci? Am început să-l regret pe Dubya!
 
Azi și-au lansat campania cei din ARD. Un festival al ipocriziei, tupeului și nesimțirii. Trebuie să fiu nebun să iau în serios spusele unor jigodii, care cred că românii au uitat ce le-a fost dat să trăiască până mai ieri. Acest dispreț manifest față de cetățeni ne spune un singur lucru: drepta românească este în descompunere morală, este o formă fără fond. Dar cine să înțeleagă asta în ARD? Cu acest prilej am aflat că propaganda totalitară n-a murit, e cât se poate de vioaie. Aș fi bucuros să aflu și că ”Animafilm” n-a murit. Deși filmulețul ăla cu tractorul părea făcut de niște oligofreni.   
 
băsescu ne promite că va ieși să ne spună el vreo câteva bine simțite, să ne arate că mai mișcă și că a rămas același mâtlan dus cu pluta. N-am înțeles ce caută pe biroul unui șef de stat un proiectil de mitralieră, și aurit, pe deasupra. Memento mori? Măcar de i-ar aduce aminte cum a sfârșit ceaușescu. Dar nu despre asta este vorba, altminteri ar guverna cu umilință și în deplin respect al Constituției. Mai degrabă îi aduce aminte cum ne-a ciuruit el în 2009...
 
Tot ce pot spera este că blatul despre care se tot vorbește, între USL și ARD, va fi o realitate, și nu vom asista la o campanie isterică. Deși îl văd pe Neamțu foarte dornic de ”cucuie”. Ce dracu o avea legionaridul ăsta cu democrația, numai Dumnezeu și serviciile pot ști. Veselă țară, nu-i așa?
 
Una peste alta, democrației i se cântă din ce în ce mai des prohodul, aici și aiurea...
 
  

4 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Ah, MRU de la ARD, care ar vrea sa devina faimos si popular, ca Ghita de la Scularie...:) No chance, asta daca nu-l propulseaza serviciile, frauda sau strainii, sau nu primeste functia pe tava, n-are sanse. E anticarisma in persoana.

De fapt, ati observat ca asta au toti ARD-istii in comun, anticarisma? Pe la oricare altii mai gasesti o figura mai simpatica, oricine e mai frecventabil. Astia, nimic! Astia sint "porcii" din noua generatie in "ferma animalelor". Bleah!

ANONIMUS spunea...

Cum dracu un asemenea asa zis intelectual poate fi atat de marginit si lipsit de simtul ridicolului .Cand o sleahta de securisti redivivus gata sa iasa din istorie si observabil si de un tampit gen fan DD, nu-si da seama ca este de tot rasul la fiecare deschidere de gura.Acesti gongorici ,patetici ,cu un discurs teatral si pretios nu face decat un om inteligent sa-l deplanga si pe un tampit sa nu-l inteleaga.O spun si o respun acesti asa zisi politicieni sunt niste persoane subalterne in serviciu comandat si care nu au inteligenta pentru a fi niste lideri .Le lipseste numarul de la IQ pe care ar trebui sa le posede.Nu fac decat sa se faca de ras.Vai de capul lor.
Apropos de SUA mi-ar place ca Gitenstein sa-si grabeasca plecarea la Washington, ca sa-si inchida mustaria impreuna cu madam Hillary si Dl Gordon.

pacos spunea...

Alegeri americane... Am o singura intrebare: de data asta, unde se va renumara? tot in Florida?

Despre ARD, doar atat: http://www.gandul.info/politica/lansarea-candidatilor-ard-la-alegerile-parlamentare-2012-mru-nu-suntem-o-alianta-de-cumetrie-suntem-o-alianta-a-patriotilor-10276437/galerie?p=1#galerie
Aia toti, mici cu capul mare, nu pot decat cu desene animate. Eu stiam ca nu se numesc oligofreni ci altcumva. Da' merge si oligofreni.

E bricheta. Mai are unul de 7,63 la lantisoru' de la gat, ala de i l-a facut cadou Bercea. Mondialu', de. Aia mica, buzata, i-a dat unu' de 9. La cheile de la Logan are unu' de 7,62. A venit unii sa-i dea de unu de 14,5, da' nu i-a placut. A zis ca-si ia unu' de la aliati, d'ala de 30, de la A-10. Asta pana vin F-16.

Ba campanie isterica. Da-o dracului, nici circ sa nu mai avem? Nu nene, paruiala, smardoiala, circoteca. Pai ce drac de campanie e aia fara balamuc? Da' "civilizata": nu "ba pe-a ma-tii" ci "ba pe-a mamei dumneavoastra" Pai nu?

Karakas spunea...

Democratia nu mai exista decit in teorie. Cita incredere mai au europenii in democratia europeana? Intreaba-i si pe americani si o sa vezi ca o sa-ti spuna ca banul conduce, nu poporul.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...