joi, 15 decembrie 2011

Pe culmile ticăloşiei



UPDATE: uitam. Şi Iubitul Conducător şi Mare Machitor avea un dosar de spălare de bani, ăla în care era şi Căşuneanu, cu terenurile din Băneasa. Pe unde o mai fi dosarul ăla? Cine l-o fi strângând tandru în braţe? Am şi eu nişte curiozităţi de babă...

EvZ a fost un ziar pe care l-am dispreţuit, şi-l dispreţuiesc şi acum, pentru că a fost fermentul distrugerii presei de calitate din România. Şcoala de jurnalism "Ion Cristoiu" a scos doar monştri. Jurnaliştii de calitate(pentru că la EvZ au lucrat şi oameni de calitate) au plecat primii, şi foarte repede. Tratarea tuturor subiectelor după tiparul tabloid nu era de ei.

Nici prezenţa acţionariatului german, sau, mă rog, elveţian, nu a schimbat mare lucru. Ziarul a mers din prost în mai prost. Tirajele s-au prăbuşit. Poate i s-ar fi putut ierta partizanatul politic, dar dispreţul faţă de cititori nu i s-a iertat. Prin dispreţ înţeleg calitatea mizerabilă a jurnalului, în ansamblul său. 

Acum EvZ trăieşte din mila unor îmbogăţiţi de tranziţie, care au supt de la toate guvernările, fără discriminare. Ultimul dintre ei este Dan Andronic, care se străduieşte, şi reuşeşte, cu ajutorul unora din instituţiile statului, care servesc nu interesul public, ci interesele Fecioarei din Pleşcoi(pentru că ea este în spatele EvZ acum), să ducă ziarul pe culmile ticăloşiei. 

Înţeleg să nu-ţi placă sentinţa de achitare a lui Năstase. Doar eşti ziar de luptă cu Opoziţia. Dar ce relevantă are publicarea declaraţiilor de avere ale celor trei judecătoare, care au dat sentinţa în unanimitate? Ce relevanţă are felul în care au judecat alte dosare?  Erau cauze identice, şi au dat sentinţe diferite?

Aş vrea să-i văd pe cei doi pămpălăi, ăla de la CSM şi pe Ministrul Justiţiei, protestând faţă de această inadmisibilă presiune asupra justiţiei, şi apărând demnitatea celor trei judecătoare în faţa linşajului mediatic al EvZ. Pentru asta face Dan Andronic în EvZ, cu articolul ăsta: le supune oprobiului public şi urii unor decervelaţi, care se dezlănţuie pe forum. 

Apropo: Danele tată, dacă tot îţi prelungeşte Pulimea Sa mandatul, înseamnă că ai timp să te uiţi puţin şi prin afacerile fraţilor Păunescu, ale familiei Cocoş, dar şi ale lui Dan Andronic. Dar nu eşti tu prost să-ţi tai craca de sub picioare. Ei, lasă, s-o găsi un bun samaritean s-o facă...  

2 comentarii:

Karakas spunea...

Traiasca democratia multilateral dezvoltata. Multilateral, in sensul ca banii merg mai mult acolo unde se vinde tot, inclusiv constiinte. Pai nu-i banu ochiu dracului?

chien spunea...

Decervelati pe forum la Evz? Uitati-va la aia de pe Hotnews, sa vedeti acolo foiala de postaci!

"Practic, ar trebui sa iesim in strada si sa le dam foc celor din CSM si ICCJ, sa-i bagam in procese pentru toate averile uriase pe care le au si apoi in puscarie, pentru ca nici unul nu-si poate dovedi averea pe care o are."
"Umflatul asta de bombonel trebuie sa infunde puscaria sau sa fie executat de catre un asasin platit! Romania nu il mai poate rabda pe porcul asta ordinar!"
"Oameni bun eu zic că este un moment bun să ieșim în stradă si să luăm justiția în mâinile noastra, În această țară nu mai există justiție"

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...