joi, 15 decembrie 2011

O sentinţă-test

Să vedem: azi ar trebui să se dea sentinţa în procesul "Mătuşa Tamara". O tâmpenie de dosar, între noi fie spus, de vreme ce unul dintre acuzaţi este bănuit că a sustras şi a distrus un dosar de spălare de bani, dosar publicat bine mersi de EvZ la şase ani de la presupusa lui distrugere.

S-au cerut câteva luni cu suspendare împotriva lui Năstase, dovadă că nici măcar DNA nu crede în dosar, dar unde-i ordin, cu plăcere. Altceva este interesant: azi putem vedea efectul asumării Legii privind promovarea judecătorilor la ÎCCJ, dar şi a Ordonanţei privind acţiunile disciplinare împotriva judecătorilor şi procurorilor, care oferă celor aflaţi la putere un instrument de coerciţie împotriva magistraţilor care nu sunt pe "linie".

Şi mai putem avea azi o idee despre ce va fi la anu', în campania electorală. Probabil că va ploua cu sentinţe în dosare de corupţie care trenează de ani de zile, dosare făcute cu curu', care s-au tot plimbat de la Tribunal la CCR, de acolo din nou la procurori, iar la tribunale, dosare în care s-au încălcat şi proceduri, şi garanţii procesuale, şi bunul simţ comun. Dar la câţi "acoperiţi" există în Justiţie(ca şi în presă!), orice e posibil!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...