duminică, 4 decembrie 2011

Încă una!


Poate pentru voi biserica asta, răsărită în spatele Parlamentului, la câteva zeci de metri de amplasamentul măgăoaiei pe care o construieşte Economistul Şef al BOR, Mult Prea Fericitul Danel,  Catedrala Mântuirii Neamului Prost, nu e o noutate. Pentru mine e. Care e rostul ei? Nu erau biserici în zonă? Nu se construieşte bazaconia?

Suntem totuşi în ţara care a desfiinţat singură tot atâtea şcoli şi spitale câte au desfiinţat restul ţărilor foste socialiste din UE, într-un elan distrugător greu de stăvilit. Şi e doar începutul. E drept, comuniştii au dărâmat şi ceva biserici. Deşi dacă tragem linie şi adunăm, între 1947 şi 1989 s-au construit mult şi renovat mai multe biserici decât s-au dărâmat, dar BOR tace, ca să se dea persecutată. Dar ăia au construit şcoli, spitale, dispensare. Acum construim doar biserici. Poate după logica: "Fiecare popă cu biserica lui!" Şi cum producţia de popi pe cap de locuitor a crescut dramatic, e firesc să crească şi numărul bisericilor, nu?

E şi un bine în asta: măcar ălora morţi din pricina sistemului de sănătate are cine le face slujbă de înmormântare. Ar mai fi o mică problemă: nu mai sunt locuri în cimitire. Dar nu-i nimic: dărâmăm nişte şcoli sau spitale, şi facem cimitire în locul lor. Să muriţi bine!  

2 comentarii:

Neuroanchiloza spunea...

Bine te-am gasit!:)
Probabil dupa o logica asemanatoare-spitalele se inchid pentru ca oricum nu mai are cine lucra acolo. Am mai zis cate ceva despre asta la mine http://neuronanchilozat.wordpress.com/2011/12/01/hare-krishna-e-raspunsul/

pacos spunea...

Si la doar cateva zeci de metri de o alta bisericuta, situata exact langa blocul de vizavi de Marriott.

Lumina nu mai vine de la Vest: eșecul Americii.

  Întâlnirea de ieri, de la Geneva, a lui Joe Biden cu Vladimir Putin oficializează eșecul politicii externe post-belice a Washingtonului, d...