miercuri, 7 decembrie 2011

Regula de platină



Dacă tot vrea Merkozy(ştiu, sunt doi, dar funcţionează acum ca unu'!) să introducem în Constituţie "regula de aur"(nu vă bucuraţi, nu revenim la etalonul-aur!), ea trebuie să fie însoţită de o alta, de platină, pentru a ne menţine în domeniul fieroteniilor preţioase: "Niciodată, şi sub niciun motiv, banii publici nu vor fi folosiţi pentru salvarea băncilor, instituţiilor de credit şi a altor afaceri private".

Să vedem, au să mai fie "pieţele" atât de dure şi de exigente cu statele, sau se vor gudura pe lângă decidenţii politici, pentru a-i convinge să nu aprobe aşa ceva? Cred că spectacolul ar fi total, şi merită un efort din partea noastră, pentru a-l face posibil.

Un comentariu:

cristi spunea...

E chiar ironică treaba cu "regula de aur". Din câte ştiu eu o asemenea regulă există dintotdeauna şi spune "tratează-i pe ceilalţi aşa cum ai vrea să te trateze ei pe tine". Toate civilizaţiile au avut ceva de genul ăsta. Dar nu cred că la ăia doi le-ar conveni!

Iar cu etalonul aur chiar că nu avem motive de bucurie, dar asta pentru că e introdus deja şi se cheamă euro. Atitudinea BCE care e fixată pe stabilitatea monedei şi refuză să fie lender of last resort e echivalentul funcţional al etalonului aur. Şi tocmai asta e problema, nu soluţia!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...