miercuri, 7 decembrie 2011

Regula de platinăDacă tot vrea Merkozy(ştiu, sunt doi, dar funcţionează acum ca unu'!) să introducem în Constituţie "regula de aur"(nu vă bucuraţi, nu revenim la etalonul-aur!), ea trebuie să fie însoţită de o alta, de platină, pentru a ne menţine în domeniul fieroteniilor preţioase: "Niciodată, şi sub niciun motiv, banii publici nu vor fi folosiţi pentru salvarea băncilor, instituţiilor de credit şi a altor afaceri private".

Să vedem, au să mai fie "pieţele" atât de dure şi de exigente cu statele, sau se vor gudura pe lângă decidenţii politici, pentru a-i convinge să nu aprobe aşa ceva? Cred că spectacolul ar fi total, şi merită un efort din partea noastră, pentru a-l face posibil.

Un comentariu:

cristi spunea...

E chiar ironică treaba cu "regula de aur". Din câte ştiu eu o asemenea regulă există dintotdeauna şi spune "tratează-i pe ceilalţi aşa cum ai vrea să te trateze ei pe tine". Toate civilizaţiile au avut ceva de genul ăsta. Dar nu cred că la ăia doi le-ar conveni!

Iar cu etalonul aur chiar că nu avem motive de bucurie, dar asta pentru că e introdus deja şi se cheamă euro. Atitudinea BCE care e fixată pe stabilitatea monedei şi refuză să fie lender of last resort e echivalentul funcţional al etalonului aur. Şi tocmai asta e problema, nu soluţia!

Lumina nu mai vine de la Vest: eșecul Americii.

  Întâlnirea de ieri, de la Geneva, a lui Joe Biden cu Vladimir Putin oficializează eșecul politicii externe post-belice a Washingtonului, d...