miercuri, 14 decembrie 2011

"Aşa vrea pula mea!" se întoarcebăsescu, pe toate ecranele, ne spune că el e Dumnezeu, că nu trebuie să se consulte cu nimeni, că nu dă socoteală nimănui, şi că face fix ce vrea pula lui, că aşa scrie în Constituţie.  Ăsta e mandatul lui! Şi el e singurul care reprezintă România, de aia se duce doar el la Bruxelles, fără să vorbească înainte cu nimeni, de aia decide singur ce e bine pentru ţărişoara lui.  Luaţi de citiţi!

"Ideea ca presedintele nu s-a consultat inainte de a merge la Bruxelles. Acesta e un lucru pe care il pot aborda propagandistic partidele in baza art. 80 din Constitutie, presedintele reprezinta Romania, deci nu am nevoie de aprobarea nimanui pentru a-mi indeplini mandatul.

Aceasta abordare arata o necunoastere a modului in care functioneaza Consiliul: acolo totul e in miscare, se fac negocieri in permanenta, se incearca in continuu armonizarea punctelor de vedere pana la gasirea unei solutii.

Acesta e si motivul pentru care, referitor la Romania, prezenta presedintelui e obligatorie, pentru ca e singurul care poate reprezenta statul fara un mandat.

Aceasta discutie e inutila. Presedintele Romaniei e obligat sa consulte alte structuri numai in doua situatii: cand dizolva parlamentul, conform art. 89, cand consulta presedintii celor doua camere si sefii grupurilor parlamentare, si la formarea guvernului. In rest, presedintele nu e tinut de responsabilitatea de a consulta partidele politice."


Prieteni! A venit vremea să-i cerem să-şi facă un control la bibilică. Omul nostru o ia tot mai tare pe arătură. Şi nu e departe momentul în care o să ne bage într-un căcat cât casa de mare!

2 comentarii:

Karakas spunea...

Oh, man, asa m-am saturat sa-l aud cum nu-ti imaginezi...am consumat prea multe "cuvintari ale lu' Toarashu" ca sa mai am rabdare cu asta. Mindra tara, mindru conducatoru...

Doru spunea...

E cumplit ...
Şi absenta reacţiilor la aceste elucubraţii e înspăimântătoare!

Lumina nu mai vine de la Vest: eșecul Americii.

  Întâlnirea de ieri, de la Geneva, a lui Joe Biden cu Vladimir Putin oficializează eșecul politicii externe post-belice a Washingtonului, d...