miercuri, 14 decembrie 2011

"Aşa vrea pula mea!" se întoarce



băsescu, pe toate ecranele, ne spune că el e Dumnezeu, că nu trebuie să se consulte cu nimeni, că nu dă socoteală nimănui, şi că face fix ce vrea pula lui, că aşa scrie în Constituţie.  Ăsta e mandatul lui! Şi el e singurul care reprezintă România, de aia se duce doar el la Bruxelles, fără să vorbească înainte cu nimeni, de aia decide singur ce e bine pentru ţărişoara lui.  Luaţi de citiţi!

"Ideea ca presedintele nu s-a consultat inainte de a merge la Bruxelles. Acesta e un lucru pe care il pot aborda propagandistic partidele in baza art. 80 din Constitutie, presedintele reprezinta Romania, deci nu am nevoie de aprobarea nimanui pentru a-mi indeplini mandatul.

Aceasta abordare arata o necunoastere a modului in care functioneaza Consiliul: acolo totul e in miscare, se fac negocieri in permanenta, se incearca in continuu armonizarea punctelor de vedere pana la gasirea unei solutii.

Acesta e si motivul pentru care, referitor la Romania, prezenta presedintelui e obligatorie, pentru ca e singurul care poate reprezenta statul fara un mandat.

Aceasta discutie e inutila. Presedintele Romaniei e obligat sa consulte alte structuri numai in doua situatii: cand dizolva parlamentul, conform art. 89, cand consulta presedintii celor doua camere si sefii grupurilor parlamentare, si la formarea guvernului. In rest, presedintele nu e tinut de responsabilitatea de a consulta partidele politice."


Prieteni! A venit vremea să-i cerem să-şi facă un control la bibilică. Omul nostru o ia tot mai tare pe arătură. Şi nu e departe momentul în care o să ne bage într-un căcat cât casa de mare!

2 comentarii:

Karakas spunea...

Oh, man, asa m-am saturat sa-l aud cum nu-ti imaginezi...am consumat prea multe "cuvintari ale lu' Toarashu" ca sa mai am rabdare cu asta. Mindra tara, mindru conducatoru...

Doru spunea...

E cumplit ...
Şi absenta reacţiilor la aceste elucubraţii e înspăimântătoare!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...