marți, 27 decembrie 2011

Pă ce, mă, pă ce?



Bugetul general consolidat al statului(deci cu transferurile către bugetele de pensii şi de asigurări de sănătate, şomaj şi alte prestaţii sociale) a avut, în noiembrie, un deficit de 2,9% din PIB. În noiembrie deficitul a crescut cu 0,5% din PIB. Iar la sfârşitul lui decembrie deficitul va ajunge la 4,4% din PIB.

Aşadar, dragilor, scumpilor, nesimţiţilor, jigodiilor, pă ce pula noastră cheltuiţi voi într-o lună, în care toată lumea fute vânt, peste 7,6 miliarde de lei, adică vreo 1,8 miliarde de euro? Pă ce, mă, pă ce?  Că m-apucă pandaliile!  Şcoli, nu, spitale, nu, şosele şi autostrăzi, nu, trenurile circulă cu viteze de pe la mijlocul secolului XIX, când circulă, salariile sunt de căcat, pensiile, şi mai de căcat, asistenţă socială, ciuciu, armată, vai, mama ei, poliţia, o alcătuire de mucava, şi aşa mai departe. Pă ce, mă, pă ce?

Şi asta nu e tot: în luna ianuarie 2012 statul se pregăteşte să mai împrumute 4,4 miliarde de lei. Dar n-ar fi mai bine să nu mai cheltuiască atât în decembrie? E musai să toace banii ăia? Pă ce, mă, pă ce?

Dacă am fi o ţară normală, cu oameni normali, cu opoziţie şi societate civilă, acum guvernanţii ar fi fost strânşi de coaie, să spună ce fac cu banii. Dar noi ne luptăm cu porcu'! În timp ce porcii portocalii jefuiesc banii publici. Să ne fie de bine!

4 comentarii:

web_surfer spunea...

http://www.fin.ro/articol_70235/inginerii-financiare-de-milioane-de-euro-ale-primarului-din-busteni.html


http://mamsaturat.wordpress.com

Ando spunea...

Sau, pentru ca tot pomenesti de porcii orange :
www.porcisme.ro

cu bilant "la zi" !

Karakas spunea...

Balbaiala mediatica a puterii cu marirea sumei cu care Romania participa la bugetul FMI nu m-a surprins. Intr-o tara atit de saraca, sa afirmi ca ai 2 miliarde sa le dai la FMI, si sa le si dai, nu e o performanta cu care sa iti umfli pectoralii, mai ales cind romanii nu simt ca implicarea FMI in Romania ar fi dat roade si pentru ei. Dar, au stabilitate macroeconomica, ceea ce ar trebui sa tina si de foame.

M-a surprins insa proiectul de lege al PDL, cel care criminalizeaza cersetoria, cu pedeapsa cu inchisoare, si care amendeaza pe cei care dau bani la cersetori. Mi se pare ca e o lege nazista, ne-crestina, si anti-sociala. Inteleg sa aplici masuri de pedeapsa unui cersetor care poate munci, care are familia in siguranta, si caruia ii dai un loc de munca satisfacator, dar sa condamni la gramada, e o masura de represiune, care nu are nimic comun cu spiritul european.

http://www.mediafax.ro/social/inchisoare-pentru-cersetori-si-amenzi-pentru-persoanele-care-le-dau-bani-ce-mai-prevede-proiectul-de-lege-depus-de-un-deputat-pdl-9105363/

Anonim spunea...

o ţară normală, cu oameni normali, cu opoziţie şi societate civilă, acum guvernanţii ar fi fost strânşi de coaie, să spună ce fac cu banii.

astept cu mare nerabdare adresa unei tari care sa corespunda descrierii!
daca in tara respectiva ar mai fi si democratia aia de care tot vorbesc romanii c-ar exista si a carei adresa n-am reusit s-o aflu pina la ora asta ar fi mai mult decit super.
face cumva parte din tarile alea civilizate de care vorbesc tot numai romanii? nu cumva or fi povesti de petre ispirescu?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...