miercuri, 28 decembrie 2011

Cruzimea anului


Prietenul Ando îmi trimite această caricatură, întrebându-mă dacă e de râs, sau de plâns. După mine, deşi poate fi caricatura anului, sigur câştigă titlul de cruzimea anului. Asta merităm. Pentru toate laşităţile noastre, pentru nepăsarea noastră, pentru egoismul şi pentru lipsa noastră de solidaritate.

Aş fi vrut să nu mă iau de boc acum. Dar nu mă pot abţine. În timp ce taică-su îşi dădea sufletul pe patul de spital( spre deosebire de sute de mii de ţărani care nu mai ştiu ce e ăla spital sau medic), boc al nostru mai dădea nişte ordonanţe de urgenţă, prin care se mai taie nişte bani din ajutoarele sociale. Asta e doar începutul. Nimeni nu spune cum a fost calculat indicatorul social de referinţă, de ce e mult sub salariul minim pe economie, de ce, atunci când eu contribui la fondul de şomaj cu un procent din salariu, ajutorul este plătit ca un procent din acest indicator? Pentru că astfel ajutorul de şomaj scade dramatic? Şi mai face boc economii pentru a îi da Fecioarei din Pleşcoi bani pentru tot felul de fantezii "investiţionale"? Voi vreţi să am compasiune faţă de o astfel de jigodie?

4 comentarii:

Arogantu' spunea...

Da, e de plins !
Altminteri - ANDO a mai dat o capodopera.
Cit despre sluga lui ba'SECU - nu merita compatimit. Poate maica-sa, ceilalti din familie. El - NU !
Si nu pentru ceea ce a facut in numele disciplinei de partid si al supunerii oarbe fata de imbecilul de ba'SECU - ci pentru ca n-am auzit sa compatimeasca cineva nevertebratele ...

O fi spus copilu' ceva... spunea...

Nu se vede clar in caricatura. Personajul de pe butoi are cumva o "centura de siguranta", o parasuta, ceva?

Doru spunea...

E de râsu'plânsu' ...
Specialitatea noastră incontestabilă!

Ando spunea...

@arogantu : trebuie neaparat sa fac o clarificare.Eu nu sunt acel ANDO, adica Octavian Andronic, cunoscutul publicist si caricaturist.
Este adevarat ca, de mic, mi s-a spus si mie Ando -ca o prescurtare comoda a numelui mare.
Dar coincidenta se opreste aici.
Iar caricatura am primit-o si am "pasat-o" cunoscutilor ;din pacate nu cunosc autorul...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...