vineri, 30 octombrie 2009

Ce lasă în urmă Pulea Vodă?

Una dintre cele mai serioase temeri, în ceea ce mă priveşte, este că, şi în cazul în care nu mai câştigă aceste alegeri, traian băsescu va continua să otrăvească societatea românească şi viaţa politică. În urma lui rămâne un talibanism portocaliu, de o virulenţă şi o violenţă neegalate nici măcar de talibanii produşi de fenomenul "Piaţa Universităţii". este foarte probabil ca din PDL să se separe un curent extremist, undeva la limita dintre drepta extremă şi extrema dreaptă , cu ideologi hrăniţi cu gândirea ideologilor extremei drepte româneşti interbelice, radicalizaţi şi profund totalitari în gândire. Aceşti oameni sunt cei care au generat antiparlamentarismul virulent al lui Pulea Vodă, i-au întreţinut paranoia, i-au dat sloganul dement al campaniei pentru Referendum.
Cu sau fără Pulea Vodă în rândurile sale, acest talibanism portocaliu va fi fermentul disoluţiei democratice în România. Ei vor fi cei care vor duce populismul actualului ocupant de la Cotroceni spre violenţă politică pură şi simplă. Şi, din nefericire, vor avea aderenţi, într-o societate dezamăgită şi dominată de frustrări, profund inegalitară. Vinovatul de serviciu va fi, ca şi în perioada interbelică, democraţia. Şi odată cu ea pluripartidismul, libertatea politică, libertatea de exprimare. Uitaţi-vă doar la luările de poziţie din CNA ale Narcisei Iorga, care în reprezintă acolo pe Pulea Vodă. Uitaţi-vă la comentariile de pe forumul sitelui de campanie a lui traian băsescu, unde oranjgutani de bine vor camere de gazare pentru parlamentari, fără ca nimeni să intervină!
Priviţi violenţa campaniei lui Pulea Vodă! Cum îşi demască el, micuţul, adversarii! Cum îi supune oporobiului public! Cum ameninţă că are ac de cojocul trădătorilor de neam şi ţară! Vi se pare o atitudine moderată? Vi se pare un discurs european? Vi se pare că vom avea un viitor luminos?
Să ne înţelegem bine: nu am devenit paranoic peste noapte. Pentru mine, dacă n-ar avea atâta putere, traian băsescu ar un pitoresc personaj de desene animate politice. Un nechemat în plus în politică, un plezirist, cum sunt cu zecile şi sutele în "clasa politică". Doar că el nu este un simplu nechemat. Are la îndemână serviciile de informaţii, Parchetul, o parte a presei. Are destui demenţi care îi admiră viaţa şi opera. Dar mai aleas nu a avut până acum o opoziţie demnă de acest nume nici în clasa politică, nici în societatea civilă. Şi pe asta se bazează tupeul lui, şi stilul de guvernare. Pe asta, şi pe banii unei clase de îmbogăţiţi de pe urma afacerilor cu statul, care nu vor să se dea duşi de la ţâţa banului public.
Cât se va mai lăsa orbită de resentimente societatea românească? Bine, avem politicieni de căcat. Dar ei nu sunt nişte extratereştri. Sunt creaţia noastră: noi i-am votat,noi le-am delegat suveranitatea noastră. Nu e nevoie să fim masochişti, să alegem răul cel mai mare. Ne-ar merge ceva mai bine cu răul cel mai mic. Adică fără traian băsescu şi talibanii lui portocalii.

2 comentarii:

niku_elektriku spunea...

hala tu ?

Karakas spunea...

Sa spunem lucrurilor pe nume: e vorba de un discurs fascist. Basescu si-a creat o Fascia, iar aceasta vrea sa domine politic cu ajutorul biciului (mentionat de Boc). Toate simbolurile care le folosesc cei de la PDL atunci cind discuta de parlamentarism si problemele din Romania aduc a fascism.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...