miercuri, 28 octombrie 2009

Cavoul de resuscitare

Se înmulţesc cazurile grave de gripă nou-porcină. Era, într-un fel, de aşteptat, în ciuda avertismentelor apă de ploaie din mijloacele de informare în masă. În marea sa "înţelepciune", românu' îşi bagă ce are mai elocvent în ele de avertismente. Şi nici "statul" nu se prea omoară cu respectarea măsurilor impuse la punctele de intrare în ţară, triajul epidemiologic, etc, etc. Nici vaccinările n-au început.
Dar altceva mă îngrijorează pe mine: lipsa acută de aparate mecanice de ventilare respiratorie din spitalele României. Mai în primăvară, când a început să zboare porcul gripat, ministrul Ferarri promitea să cumpere astfel de aparate în număr mult mai apropiat de nevoile unei pandemii de gripă porcină. Dar nu doar pentru astfel de cazuri e nevoie de ele, vezi boala actorului Gheorghe Dinică.
Le-o fi cumpărat, nu le-o fi cumpărat? L-a mai întrebat cineva despre asta? Mister! Dar nu-i nimic: acum îl avem pe Videanu-marmură la sănătate. Care o să dea mândreţe de cavouri la tot poporul, dacă porcul se dovedeşte mai puternic decât noi. La ce ne mai trebuie aparate de ventilat mecanic?

2 comentarii:

ancaf spunea...

- la aeroportul otopeni nu se mai face niciun control! baiatul meu cel mare a venit din mexic(!) acum 3 saptamani si nimeni nu l-a intrebat nimic.
- am doi copii la liceu/colegiu national in bucuresti: credeti ca li s-a facut vreun control epidemiologic serios in prima zi de scoala? credeti ca acum de cand cazurile de gripa ameninta comunitatile scolare se misca ceva?

Constantin Gheorghe spunea...

Anca, sigur că nu se mişcă! Pentru că noi nu mai avem stat! Nimeni nu mai are autoritate asupra nimănui! Iar noi, cetăţenii, suntem, cu rare excepţii, vinovaţi de asta. Pentru că ne doare în cur, inclusiv de viaţa noastră...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...