luni, 26 octombrie 2009

Oriunde şi nicăieri...

"Geoană la moaşte". Asta era scris pe burtieră(sau cum dracu' s-o numi) la Realitatea Tv. Putea să scrie forte bine Geoană la curve, tot aia era: un act inutil, într-un stat modern! Nu aşa se câştigă voturile!
Eu n-am înţeles şi nici nu voi înţelege această mizerie numită "coadă la moaşte". De două decenii România se scufundă încet, încet, în iraţional. Ne întoarcem în Evul Mediu. Am construit mii de biserici, dar niciun spital, şcoală sau autostradă mai de Doamne ajută. Oamenii mor pe capete în accidente de circulaţie, nu mai au loc în cimitire, dar în loc să circule cu atenţie, să respecte regulile, să fie civilizaţi, îşi lipesc pe parbriz păduri de cruci şi de iconiţe, îşi sfinţesc maşinile.
Un văl de obscurantism cade peste România. Şi nimănui nu-i pasă. Măcar de-ar fi credinţă. Dar nu este. Este doar un efect de turmă. În fond, madam Udrea avea dreptate cu "turismul ecumenic". Doar că nu este ecumenic, este turismul "de moaşte." O industrie de mare viitor într-o ţară în care Marele ei Timonier nu este decât o pulă beată, care o duce oriunde şi nicăieri...

6 comentarii:

Laura spunea...

Noi avem birourile pe Dealul Mitropoliei. Si subscriu cu toata convingerea la ce spuneti. De la sarbatoare la sarbatoare, se lungeste numarul de zile in care lumea se buluceste fara noima si fara credinta (credeti-ma ca asta nu e credinta) la fel si fel de moaste. Se calca in picioare, se injura, fac o mizerie de nedescris, timp in care preotii, autisti fata de ce se intampla cu "credinciosii" tin slujbele pe o scena amenajata ca de concert. Anul trecut 3 zile a tinut sf Dumitru, anul asta a inceput de vineri si tine pana miercuri.

asybaris spunea...

Ehe, barbosii cu epoleti se inteleg foarte bine cu noii politicieni de dupa 89. E vorba de servicii mutuale, ei au primit paduri, terenuri si cladiri in proprietate si in acelasi timp sunt agenti de informatii si de manipulare foarte eficienti.
O parte din ei, desi deconspirati,(Plamadeala, Anania, Calinic) sunt bine mersi in scaune si traiesc preafericiti in rangurile si avantajele lumesti.

vecinadeblog spunea...

da, traim intr-o tara inapoiata. care probabil se va inapoia si mai mult in contextul problemelor economice.
in Romania nu prea ai cum sa obtii voturi fara sa te arati crestin, pana si Iliescu, liber-cugetatorul, mergea pe la biserici.

Anonim spunea...

De două decenii România se scufundă încet, încet, în iraţional. Ne întoarcem în Evul Mediu.

este corect spus insa nu se scufunda numai romania iar evul mediu dupa ceea ce se intimpla se pare ca este dorit. vestul asta nemaipomenit este o societate sclavagisto-feudala si nu inteleg ce cauta cuvintul democratie in diferitele discursuri pt ca nu vad la ce anume s-ar face referire. in fata legii toti sint egali cu marimea contului fapt valabil peste tot pina si atunci cind vorbim de servicii asigurate de stat. ai bani ai ce vrei n-ai bani n-ai nimic. e simplu! te anunt ca serviciile la stat se mostenesc iar daca nu ai pe nimeni il poti vinde pe ceva in jur de 15000 de euro unei persoane de incredere. chestia p care o vezi acolo este o exprimare a dispararii si a neputintei. in rest nu conteaza nimic. traiasca vestul luminos noul far calauzitor al romanului! poate o sa vedeti cindva ca-i spart.

Karakas spunea...

E interesant de observat cum Biserica il sprijina tacit pe Basescu. Si invers. Pentru ca in asa-zisa ei neimplicare, da un vot pentru un nebun, in speranta miracolului numit Romania Mare. Oare de ce Biserica nu ia atitudine in fata abuzurilor puterii, incepind cu cele impotriva copiilor? Judecind cit de imorala si perversa e societatea romaneasca, te intrebi oare cu ce se ocupa fetele bisericesti.

Anonim spunea...

130.000 de români au fost în ultimele trei zile în pelerinaj pe la moaştele celor şase sfinţi depuse la Patriarhia Română.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...