joi, 29 octombrie 2009

Foto-ghicitoare

Unde a fost făcută fotografia de mai sus?
PS: Fotografia este, într-adevăr, din Moscova anilor 50. Ceea ce frapează este aerul de bulevard newyorkez. Cu rare excepţii, maşinile, autobuzele, troleibuzele seamănă cu acelea americane. Unele sunt copiate după modele americane, altele le imită. Este, zic eu, obsesia americană a ruşilor. Dorinţa lor de a fi "ca ei" în toate. Asta explică în mare şi relaţia de iubire-ură dintre cele două naţiuni.

9 comentarii:

Cowboy Desperado spunea...

O posibila legatura (peste ani) cu asta?
http://blog.alexgalmeanu.com/2009/01/1964-sau-un-american-la-bucuresti/

Constantin Gheorghe spunea...

Nu, nicio legătură!

geomarz spunea...

Anii 50, locul nu-l ştiu.

Karakas spunea...

hmm, 3 benzi pe fiecare sens, palariile trecatorilor nu par americane, si parca masinile alea sunt rusesti. Parca vad un GAZ in imagine. Sau o fi Jeep :)?

Mioara spunea...

si eu as zice anii '50. asta a fost singura chestie evidenta pentru mine la prima vedere. in rest am incercat sa pun cap la cap niste indicii ...si am rascolit netul. :) ce am aflat:
genul asta de troleibuze - MTB-82 - au fost produse in fabrica Tushino si erau faimoase in spatiul sovietic.
mai multe benzi pe fiecare sens, multi oameni....spatii largi...as zice ca este o capitala....si pe baza celorlalte elemente as spune ca ar putea fi Moscova.

carp popescu spunea...

Sa fie Moscova? Sau undeva in RDG in anii '50?

Lilick Auftakt spunea...

Pe Magheru la Eva?

Béranger spunea...

Don't play with me! Sau vrei şi numele bulevardului? sursa!

Constantin Gheorghe spunea...

Beranger, sursa aia am mai folosit-o, vezi postul cu maşinile Pobeda. am salvat o serie de fotografii de acolo. Dar e interesant cum evoluează lucrurile în Rusia. Şi da, ai dreptate, în anii 80 lucrurile virau deja spre ţigănia de la noi, din anii 90, cu dughene şi obsesia lor pentru "americanisme".

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...