miercuri, 1 august 2012

Să-i prostim pe proşti!



CCR s-a dus să facă nănici, că judecătorii e istoviţi de atâta tras de timp! Comedia asta de prost-gust face parte din ciclul "să-i prostim pe proşti!" Sincer, nu văd cum, chiar şi dacă primesc un morman de dovezi că cvorumul este îndeplinit, ţinând cont de realităţe demografice, ar putea să nu-l readucă pe băsescu la Cotroceni. Toţi au bube în cap, şi pot fi şantajaţi. Iar şantajul chiar se exercită. Fără milă! 

Nu cred că au să paseze răspunderea către Parlament. Fix asta nu vrea băsescu! Cum nu cred că pot să decidă repetarea Referendumului, de data asta fără prag. Nu, singura decizie posibilă pentru ei este invalidarea Referendumului. Că o fac mâine, sau merg cu dramatismul la extrem şi o fac poimâine, astea sunt fiţe! Mimarea dezbaterii. Prostirea proştilor! 

Încep să cred că după decizia CCR este nevoie de un protest viguros al celor cărora băsescu şi slugile lui de peste tot le-au râs în nas. Dacă coana Iuropa vrea scandal, apoi scandal să fie! Pentru că merită o sancţiune şi rolul nefast jucat de PPE în criza românească, de vreme ce şi Rompuy, şi Barroso, şi Reding şi toţi ăia de fac vocalize şi ne arată bâta sunt din dreapta populistă şi tot mai extremistă. Un sincer sictir şi celor doi nemţi "social-democraţi", cărora le tremură chiloţii în faţa lui Merkel. 

Oricum, nu trebuie să lăsăm fără urmări mizeria asta. Trebuie să le spunem clar tuturor că votul nostru contează, că lipsa de la vot este o eroare, şi că vocea noastră trebuie luată în considerare. băsescu nu poate merge mai departe, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Este obligat să admită că nu mai are legitimitate, că vocea lui nu mai poate spune nimic, că şi-a pierdut şi bruma de legitimitate pe care o avea. Sigur, i-a mai rămas ceva: capacitatea de a face rău. Şi va face mult rău, pentru că-i place, pentru că metabolismul lui este bazat pe ură. De asta mă îngrozeşte ideea a încă doi ani şi jumătate cu băsescu pe post de făcător de scandal. 

Dacă se întâmplă minunea şi CCR judecă pe bune, atunci să fie primit! Dar nu avem noi noroc de asta! 

5 comentarii:

Anonim spunea...

Daca eu as fi un mos de la ccr santajabil, as repara o veche greseala cu o judecata dreapta acum, cand conteaza.

Daca as crede ca base imi fabrica sau scoate de la naftalina vreun dosar de securitate, azi n-as mai da doi bani pe asta. Oamenilor nu le pasa. Base nu e demis pentru ca este/a fost securist, stia toata lumea asta inainte sa devina presedinte, ci pentru ca a adus tara asta in saracie ci mizerie morala.

ANONIMUS spunea...

S-ar putea ca violetii sa aiba o sfanta frica de "bobor"si nu cred ca pot face prostii, gandindu-se cu groaza ca dosurile lor pretioase s-ar putea garnisii cu oarece gauri suplimentare. Cum ii cunosc, prefera sa plaseze "oul
fierbinte"parlamentului si s-a se spele pe miini ca Pilat din Pont.Nu pot chiar sa-si bata joc de 8 milioane de romani.Doar Basescu in prima instanta a luat-o usor dar se vede ca pe masura trecerii timpul si acest abject a inceput sa gandeasca, s-a ingrozit si vorbeste de parca e bolnav de lingoare.Se vede ca si strainatatea s-a trezit si incep pana si "prietenii"sa-si puna probleme si nu in avantajul sceleratului.In orice caz este un cadavru politic si nu-l vad spunand ceva si care sa fie luat in seama.Ca PDL-ul si altele incercari de a prosti lumea este sortita unei morti politice totale la toamna.
Acesti "luzari' ca MRU,Macavei,Preda,Fridman,TRU,Blaga si-au facut sinuciderea politica cu boicotul.Nu-i vad intrand in Parlament.Adio si la gara.

Valentin Berceanu spunea...

Eu zic ca totusi nu s-au facut inca 6 pentru invalidare si de-asta stam atit.

Anonim spunea...

Mie imi este clar un lucru si adica ca NU poti avea incredere in aceasta clasa politica. Nu am nici cea mai palida idee daca in spatele celor care se vad pe ecran se mai gaseste si ceva care se poate salva insa, fara doar si poate, e prapad mareeeeeeee!!!

Trebuie sa stergem podelele cu ei ca altminteri ne ia dracul.

viviana

Karakas spunea...

Este absolut uluitor cita minciuna se etaleaza in spatiul public. Pata pievici si-a dat demisia cu o declaratie feroce:

“Față de lovitura teribilă pe care puterea de astăzi o aduce culturii române, operatorilor culturali români și artiștilor români, conducerea Institutului Cultural Român înțelege, în semn de protest, să își dea demisia. Din acest moment, noi declarăm că nu mai putem lupa cu voința politică de distrugere a autonomiei culturale a ICR și cu voința politică a actualului Guvern și a actualei majorități parlamentare de a transforma Institutul într-un instrument de propagandă”, a declarat, joi, fostul președinte al ICR, Horia Roman Patapievici.”

De unde cataclismicul verdict ca Guvernul vrea sa distruga autonomia culturala a ICR? Ce dovezi are ca actuala majortate parlamentara ar transforma ICR in “institut de propaganda”?

Ce il face sa rostesteasca asemenea cuvinte catastrofale, daca nu faptul ca el insusi este angajat politic, de partea PDL si a lui Basescu?

http://www.realitatea.net/patapievici-a-demisionat-de-la-icr-aceasta-construc-ie-institu-ionala-vie-e-distrusa_980505.html#ixzz22OHZtz8X

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...