luni, 6 august 2012

Stat de drept, da?




Unde eşti tu, Barroso? Unde eşti tu, Viviane Reding? Unde sunteţi voi, cei care jeleaţi pe umărul justiţiei româneşti, violată în "independenţa"ei de perversul cuplu Ponta-Antonescu? Nu vă place ceea ce vedem noi, aici, la Românika:  o justiţie supusă unui grup de interese private, grup condus de traian băsescu? 

A ieşit băsescu şi l-a ameninţat pe un nene din MAI, care a spus, pe bună dreptate, că nu poate garanta veridicitatea cifrei privitoare la total de alegători de pe listele electorale permanente? Imediat procurorii lui Kovesi l-au şi acuzat de abuz în serviciu şi l-au chemat să dea cu subsemnatul. A ieşit băsescu şi le-a spus celor de la CCR cum trebuie să citească legile? Ei bine, azi CCR a adăugat o erată la una dintre Hotărârile ei, care o schimbă esenţial, şi-l avantajează pe băsescu pe faţă, fără jenă. Zegrean face fix ce vrea el, fără acordul celorlalţi judecători. Acolo face fiecare ce vrea şi cum vrea. Se schimbă după cum le arată deştu' lu' băsescu. 

De aici înainte sper măcar să nu mai aud tâmpenia aia că băsescu este garantul independenţei justiţie. Nu este; este jupânul ei, omul care o călăreşte cum vrea el. Asta nu va accepta niciodată să recunoască Bruxellesul. Dar s-ar putea să-l oblige realităţile din România, mai ales dacă  se reîntoarce  băsescu la Cotroceni.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Atunci cand exista o eroare materiala intr-o decizie a completului de judecata, se tine o noua sedinta la care participa toti judecatorii, se incheie un proces verbal semnat de toti judecatorii si se emite o noua decizie. Daca pentru curtile de judecta cu magistratati aceasta este procedura, nu este normal, prin similititudine si pentru corectitudine, ca si la CCR sa se procedeze identic?
Ceea ce a facut Zegrean mi se pare a fi mai degraba fals in acte publice!

vgeorgicas spunea...

Si eu il vad pe base revenind la Cotroceni. Imi venea sa scriu si Cotroceni cu litera mica... de ciuda.

Karakas spunea...

In toata zapaceala asta politica, practic trecem cu vederea un fapt de o gravitate extrema pentru societatea romaneasca. FMI doreste sa impuna renuntarea la Contractul Colectiv de Munca.

'La modul declarativ, reprezentanţii FMI şi ai structurilor financiare din Uniunea Europeană au subscris permanent la principiile legate de dialogul social şi de respectul faţă de muncă. În fapt, domniile lor susţin impunerea unor condiţii care vor duce la desfiinţarea dialogului social, prin eliminarea Contractului Colectiv de Muncă la toate nivelurile. Oricum, modificările aduse legislaţiei muncii în anul 2011 au contribuit la scăderea drastică a numărului Contractelor Colective de Muncă', se arată în comunicat.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/141162-Sindicatele-si-patronatele-Conditiile-impuse-de-FMI-vor-duce-la-desfiintarea-dialogului-social.html

Béranger spunea...

Greșeala materială care poate fi corectată printr-o contestație în anulare este altceva. Ea este soluționată de o altă instanță sau de un alt complet de judecată al aceleiași instanțe care a judecat apelul.

Jurisprudența românească privitoare la Curtea Constituțională este... asta care este (no comment).

Pe de altă parte, nu găsesc că acel paragraf lipsă chiar era necesar. Și fără a fi menționat explicit, era evident că legea este aplicabilă. Iar legea spune clar: listele sunt alea care se publică la 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului. De-asta am și considerat că minirecensământul e o idioțenie, și că onor CCR a mâncat căcat dacă efectiv a cerut liste noi.

Se pare că n-a cerut. Cineva a dorit însă confuzie...

Iarăși, Șova mănâncă și el căcat. Spiritul legii este una, dar litera ei este clară: 5 zile. Alea sunt listele. Plătim prețul nimicniciei unei întregi clase politice. Nu putem nesocoti însă principii de drept, mai cu seamă când suntem avocați, ca Șova și Ponta.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...