luni, 20 august 2012

Ziua în care vin cifrele



Bun, s-o luăm uşor, că a venit din nou canicula şi nu face bine la neuron. Văd că multă lume care-şi dă cu părerea, dar cu precădere ăia din secta "martorii lui băsescu", cu Pulimea Sa în frunte, vorbeşte despre "modificări în listele electorale". Nici vorbă! Pur şi simplu Guvernul a făcut un "inventar", şi va trimite la CCR un document, care în esenţă va spune cam aşa: "E drept că cifra oficială a votanţilor de pe listele permanente este de X. Dar atunci când veţi decide trebuie să ţineţi cont că din ăştia X un număr Y îl reprezintă morţii, un număr Z îl reprezintă cei cu domiciliul în străinătate", şi aşa mai departe. Mai mult, Guvernul sigur le va spune judecătorilor de la CCR că rezultatele oficiale preliminare ale Recensământului indică doar vreo 19 milioane de locuitori permanenţi în România. Şi le va arunca pisica moartă în curte: "voi decideţi dacă ţineţi cont de realităţi sau nu. Dar tot voi răspundeţi pentru deciziile pe care le luaţi." 

Cred că abia acum înţeleg şi flăcăii ăia de la CCR că nu sunt acolo pentru o lungă vacanţă bine plătită. Că au responsabilităţi imense. Şi mai ales că decizia lor va avea cel mai mare impact posibil asupra democraţiei româneşti. Să anulezi voturile a peste 8,5 milioane de cetăţeni români nu este o decizie uşor de luat, şi nici una fără consecinţe. 

Acum, sigur, între conştiinţa lor, multă, puţină, şi şantajul lui băsescu, cu serviciile lui, şantajul va învinge. Întrebarea este câţi sunt şantajabili, cu adevărat. Rămâne să vedem şi dacă vizita lui băsescu în Secuime şi declaraţiile lui iresponsabile, făcute pentru a le capta bunăvoinţa, plătesc, în sensul în care judecătorul de etnie maghiară va vota alături de băsişti. 

N-am înţeles de ce un act de voinţă personală, demisia, trebuie "sancţionat", în magistratură, de pierde-vară ăia de la CSM. Mona Pivniceru şi-a dat azi şi demisia din magistratură, pentru a fi numită ministru al Justiţiei. Dar nu poate depune jurământul până când nu-i aprobă demisia CSM, altminteri devine incompatibilă. Mişto ţară, nu?

Văd un început de radicalizare şi la Ponta. N-o mai scaldă. Ceea ce e bine. Oricum, cu sau fără băsescu la Cotroceni, trebuie să gestioneze o ţară condusă încă de băsişti. Plecarea lui băsescu ar permite o curăţenie rapidă. Dacă nu pleacă, atunci va avea de furcă atât cu el, cât şi cu slugile lui. De asta Mona Pivniceru la Justiţie i-ar fi de mare folos. 

Totul depinde de decizia de mâine a CCR. Dacă va putea da mâine o decizie... 

  

Un comentariu:

chien spunea...

Cum adica nu intelegeti de ce demisia unui magistrat trebuie trecuta prin CSM? Demisia o fi un act personal cand e vorba de unul care nu mai are chef sa conduca un comitet de bloc. La magistrati e altfel, fiindca asa spune legea, o lege care dateaza fix din perioada guvernarii PSD:

Legea 303/04. - Art. 65 (2) Eliberarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor se dispune prin decret al Preşedintelui României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.

(5) În cazul în care judecătorul sau procurorul cere eliberarea din funcţie prin demisie, Consiliul Superior al Magistraturii poate stabili un termen de cel mult 30 de zile de la care demisia să devină efectivă, dacă prezenţa judecătorului sau procurorului este necesară.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...