sâmbătă, 11 august 2012

Daţi-l afară din partid pe Rus!

Cred că trecem mult prea repede peste semnificaţia interceptării convorbirilor dintre Rus şi Dobre. Nu mă refer la faptul că avem în faţă un alt abuz al  Parchetului, ci la faptul că Ioan Rus ştia că este ascultat, drept pentru care a jucat pentru traian băsescu. Şi pentru asta trebuie să plătească. PSD are obligaţia să-l excludă din rândurile sale. 

Nu poţi afirma senin că guvernul din care faci parte este un "grup infracţional organizat." Răspunderea este colectivă în cadrul guvernului. Putea să refuze actualizarea listelor în chiar momentul declanşării operaţiei. Dar nu, el a demisionat ca urmare a şantajului lui băsescu, şantaj recunoscut senin de cel din urmă. 

Grupul de la Cluj a jucat permanent pe mâna PDL şi a lui traian băsescu. Nu mă interesează motivele. Dar Rus ştia din start despre intenţia USL de a scăpa de traian băsescu. Putea să refuze oferta de a fi ministru de interne. El nu, a venit şi a ocupat postul, dovedind loialitate faţă de băsescu.  Foarte bine! Dar nu mai are ce căuta în partid! 

Ponta l-a numit ministru cu un scop: acela de a semnala lui băsescu faptul că, între nişte limite, se poate coabita. băsescu l-a folosit pe Rus împotriva sa, vezi fraza cu "grupul infracţional organizat". Să-i mai iei apărarea, în aceste condiţii, mi se pare un gest sinucigaş. Ponta îl face. Nu ştiu ce să mai cred!

Nici PNL nu are motive să-l apere pe Dobre. Dobre n-a jucat fair faţă de partid, dacă e să fim sinceri. Şi el juca teatru la telefon. 

Dar ştiţi ce se mai vede din stenogramele astea? Mentalitatea demnitarului şi a funcţionarului român, care, atunci când primeşte o sarcină, primul lucru la care se gândeşte este cum să motiveze că nu şi-o va îndeplini! 

5 comentarii:

Anonim spunea...

Mininistrul de Interne e si membru CSAT... Membru CSAT interceptat... Si dupa aia publicat...

Intrebarea e cum de a ajuns Rus ministru...

ANONIMUS spunea...

Mircea Badea a spus-o foarte clar.Faptul ca la dus pe Rus si sustine si acum ca Rus este OK,ma face sa cred ca Ponta are un "As" in maneca.Vreau sa cred,pentruca nu-l cred naiv pe Ponta.Dupa prima "intalnire amicala"in parlament cu MRU s-a terminat "Sah Mat" pentru naivul "belfer".De altfel cand ii vezi pe acesti doi MRU si Neamtu te pufneste rasul,parca sunt doi baietei mari si rai ,nu adulti.Ceva m-a face sa cred ca va fi si acum.Sper!!!!.Este enervant cum guvernul si USL-ul incaseaza fara murmur toate obrazniciile lui
Barroso ,si mai nou reprezentantul de rangul 6 a Secretariatul de Stat USA care vine sa dea cu "degetelul" Guvernului.Ar trebui ferm sa-i spuna s-o faca in Africa si pe Potomac nu la Bucuresti.Ca vad ca de la SUA nu primim nici macar un multumesc si vor sa ne bage pe gat toate "rablele de avioane" vechi mai scump decat cele primite la mana intai din UE.Sunt culanti ca noi sa-i aparam ,in timp ce rachetele ne vor cadea in cap.Cu asemenea prieteni n-avem nevoie de inamici.M-a tem ca ar fi mai respectuosi.vom trai si vom vedea.Dar n-am stare de nervi vazand ce se intampla.

Anonim spunea...

Si Dobre si Rus vorbeau cu vorbele lui Basescu!

Vasile spunea...

Ponta e un tot un prostănac marca psd.
Şi deci joacă şi el la 2 capete, îşi aranjează apele cu Băsescu punînd olecuţă umărul la restaurarea acestuia.
Se gîndeşte cum să facă să nu ajungă coleg de celulă cu Năstase după ce Băsescu se va fi întors la Cotroceni iar el nu va mai fi prim-ministru.
Suflet de slugă.

Béranger spunea...

Parchetul este singurul "grup infracţional organizat" de care poate fi vorba în speța de față. Ce dracu, Ponta și noul ministru de interne n-au deloc coaie, nici cât să-i aresteze pentru 24 de ore (poliția poate face asta) pe procurorii respectivi?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...