luni, 6 decembrie 2010

Zi de doliu pentru democraţie




Ziua de 6 decembrie este, după rezultatul turului doi al alegerilor prezidenţiale de anul trecut, o zi de doliu pentru democraţie. Şi trebuie marcată ca atare. Iar nostalgicilor anti-comunismului din anii 90 le dau o temă de gândire: nu vor să facă ei din anti-băsism noul anti-comunism, dacă tot freamătă la ideea luptei cu fantomele trecutului? Că băsescu a fost şi comunist(ce blestem pe români să aleagă  dintre doi foşti comunişti, cum se lamenta Marele Cârmaci în 2004), şi securist. Adică ce urăsc mai tare anticomuniştii. Sau nu?


Ca atare, să arborăm speranţa în bernă şi să ne rugăm să ne ţină nervii până la sfârşitul mandatului lui băsescu. Pentru că ne aşteaptă vremuri şi mai rele decât cele de acum. Nimeni şi nimic nu mai pot pune stavilă politicii sale autoritariste şi lipsite de sens. Opoziţie nu avem, societatea civilă este o glumă sinistră, iar sărăcia se ocupă de restul. 

4 comentarii:

Francesco spunea...

Cand ma gandesc ca am pierdut sansa sa il avem presedinte pe Mircea Geoana, ce falnic si ce democratic ar fi fost!
Ce liniste ar fi domnit! Fara scandalul Vantu, fara reduceri de salarii la cei peste 1400000 de bugetari, fara reducerea pensiilor nesimtite...
Belsug si buna intelegere! ca in vremea lui Nastase, pardon Tariceanu cand se dadea sporul de zimbet.

Luigi spunea...

Doliul il include si pe Geoana, si ma tem ca si pe Antonescu. Starea de fapt care a facut sa avem de ales intre basescu, Geoana si Antonescu suporta doliul.

gicacontra.eu spunea...

"Iar nostalgicilor anti-comunismului din anii 90 le dau o temă de gândire: nu vor să facă ei din anti-băsism noul anti-comunism"

Oare unde au disparut Golanii si Piata Universitatii?
Ori suntem golani, ori nu mai suntem!

chien spunea...

Nu vad de ce doliu pentru democratie. Daca ar fi fost suficiente voturi pentru Geoana, ar fi castigat, indiferent de fraude electorale, pacaleli, pungi de malai (care oricum au fost si de o parte si de cealalta) etc. Geoana a pierdut strict pe barba lui proprie, si banuiesc ca stie si el. De fiecare data cand aud pe unii dispretuind "cei 5 milioane de idioti" care au votat cum nu ne place noua, imi imaginez cum ar fi fost daca ar fi castigat celalalt candidat (indiferent care) si corul de urlete de sens contrar - "5 milioane de romani sunt niste idioti". Dar oamenii nu sunt idioti pentru ca voteaza cum voteaza. Daca un partid intelege asta si incearca sa-i inteleaga in loc sa-i insulte, e un pas inainte. Tocmai spre democratie.

Eu refuz sa cred ca Ion Iliescu gandeste "cei 5 milioane care l-au votat pe Basescu sunt idioti".

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...