vineri, 3 decembrie 2010

România, un stat slugarnic




Suntem fără speranţă! Atâţia dobitoci pe metrul pătrat nu cred să mai existe undeva în lumea asta aşa-zisă "civilizată", din care ne amăgim că facem parte. Iar jurnaliştii români, cu notabile excepţii, sunt nişte arătări sinistre, care chiar sunt o vulnerabilitate pentru securitatea naţională, dar nu pentru ce cred panaramele ălea de la Cotroceni, care au clocit Strategia, ci pentru că sunt proşti şi lichele.


Nu ştiu cine este Cristian Câmpeanu, dar după privirea pe care o afişează în poza din "România Liberă", unde comite "editoriale", pare uşor dus cu capu'. Asta explică tâmpeniile pe care le scrie despre dezvăluirile WikiLeaks. Care scurgeri, evident, sunt mâna stângii radicale(nu ne spune de unde, că nenea ăla, Assange, e australian). Şi ca orice limbist care populează redacţia RL, nu e suficient să-l lingă în cur pe băsescu, are nevoie şi de curul multilateral dezvoltat al SUA.


"Deşi Julian Assange a dorit să dea o lovitură „imperialismului" american prin dezvăluirea telegramelor diplomatice, rezultatul este exact cel opus: viziunea americană asupra lumii este cea corectă, iar cea a stângii radicale este discreditată.


Barack Obama este un om de stânga, poate prea de stânga, dar Julian Assange face parte dintr-o specie radicală aflată la stânga lui Obama. Drept pentru care se află într-o cruciadă personală împotriva Americii, indiferent cine ocupă Casa Albă...


Ele confirmă, pe de altă parte, că Washingtonul are totuşi o diplomaţie de anvergura unei superputeri, în pofida gafelor - nu puţine - din politica externă americană. Diplomaţia Statelor Unite pare singura capabilă - vorbind strict de Occidentul democratic, pentru că Rusia şi China sunt altceva - să culeagă informaţii de calitate de pe tot cuprinsul globului şi să le organizeze într-un mod inteligibil. Cu alte cuvinte, diplomaţii americani apar în urma acestor scurgeri ca un corp profesionist care ştie să cultive relaţiile cu persoane relevante în ţările de rezidenţă şi care poate oferi decidenţilor politici de la Washington un tablou exact al situaţiei din ţările respective. Adică exact ceea ce ambasadele ar trebui să facă.



În al treilea rând, ele confirmă faptul că politica externă americană este exact aceea care spun liderii de la Washington că este. Altfel spus, nu există nici o conspiraţie la nivel planetar, nici un plan malefic de dominaţie mondială, nici o agendă ascunsă şi nici o tendinţă de a pune politica externă americană în slujba sionismului mondial. Spre dezamăgirea conspiraţioniştilor de pretutindeni, nu Israelul le-a cerut americanilor să „taie capul şarpelui iranian", ci regele Abdullah al Arabiei Saudite."


Eu zic s-o ţinem tot aşa. E bine. Ne-am ales un stăpân, să ţinem de el! Suntem fericiţi cu statutul de slugă, Iubitului Conducător îi place să i-o sugă Marelui Licurici, şi toată lumea e mulţumită. Cum era aia: "România, un stat sălbatic"? Exagerări imperialiste! România, un stat slugarnic! Asta e ştampila de pe fruntea noastră!  


5 comentarii:

Iulian spunea...

ce spuneti de asta?
http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/02/wikileaks-elite-afghans-millions-cash

Despre coruptia conducerii politice Afganistan instalata de americani.

ana_idu spunea...

mda. vad ca s-a generalizat metoda pixelului albastru, ceea ce scrie nu e ceea ce credeti ca scrie ci ceea ce va spun eu ca scrie. de acord cu dvs. in legatura cu vulnerabilitatea presei - lichea

Karakas spunea...

Pai asta e un alt tip de cintare, fazanul mic isi arata posteriorul fazanului mare. Poate poate o iesi ceva amoros...

Absolut dizgratioasa pozitionarea jurnalistului. Daca avea cit de mica obietivitate citea si pasajele despre Georgia.

In cel priveste pe Assange, mi se pare o timpenie crasa sa il faci comunist. Ziaristul asta a cazut de fazan la faza asta. Cel mult Assange e un Robin Hood al jurnalismului.

Karakas spunea...

Romania, stat independent si suveran? Judecind dupa revelatiile de pe WikiLeaks, cred ca ne putem pune intrebari serioase despre cit de "independenti" si cita decizie "suverana" mai avem la ora asta.

Diplomatilor americani acreditati la Bucuresti li se cere să obţină date despre "vulnerabilitatea" sau "personalitatea" liderilor români, precum şi date "financiare, de sănătate şi biometrice" despre aceştia.

http://www.mediafax.ro/externe/wikileaks-sua-le-au-cerut-diplomatilor-sai-sa-obtina-date-biometrice-despre-liderii-romani-7775080/

Asta e hazlie rau. Si ce probe biometrice preleveaza diplomatii americani? Probabil trebuie adaptata vechea Conventie Diplomatica, ca sa permita acest tip de activitati care presupun contacte fiziologice apropiate.

Karakas spunea...

Cine critica China ca ataca situri americane? SUA. Cine ataca azi siteul WikiLeaks? Foarte probabil SUA.

Lideri ca Hillary Clinton vorbesc de dezvaluiri ca de un "atac asupra comunitatii internationale". Vorbe mult prea dure atunci cind de fapt vorbim de presa libera, si de libertatea de exprimare. Assange nu a pacatuit mai mult decit altii care au scurs informatii spre presa (inclusiv secrete de stat ajunse in presa la comanda lui Bush). Doar cantitatea e mai mare.

Alti "democrati" cer lichidarea fizica a lui Assange.

Ce s-a ales din drepturile omului? De fapt, nu dezvaluirile, ci reactiile la dezvaluiri ne confirma puterea exercitata discretionar de SUA, care confirma modul in care opereaza o mare putere, indiferent ca e comunista/totalitara sau capitalista/democrata.

http://www.wsws.org/articles/2010/dec2010/pers-d03.shtml

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...