miercuri, 1 decembrie 2010

România căcănie, apud Google



Aşa ne întâmpină Google azi, cu o Românie căcăniu-portocalie, plus o reconciliere cu maghiarii, de vreme ce apar şi culorile lor naţionale, roşu-alb-verde. În fond, o imagine face cât un munte de cuvinte. Şi, ne place sau nu, asta e România azi: o ţară care nu reuşeşte să iasă din buda în care toţi am pus umărul s-o vârâm. Aşa că, fără urări. Decât să mimăm entuziasmul şi optimismul, mai bine tăcerea.   

5 comentarii:

Unknown spunea...

AZi cred ca nu mai are nimeni chef nici de urari, nici de bucurii. Sie e pacat in fond pentru stramosii nostri care au tras mult ca sa vada acel moment implinit. Acum cred ca se intorc in mormant cand vad in ce hal am ajuns...

Anonim spunea...

Stimate domnule Gheorghe,
Felicitari si multumiri pentru munca dvs cu blogul dvs. Cred ca ar trebui sa scrieti o carte,"Dela democratie la dictatura basesciana. 2005-2010". Cu textele de pe blogul dvs putei scrie o carte foarte documentata.Succese.

Anonim spunea...

M-am mirat si eu de verdele de pe sigla Google, dar m-am uitat la sigla veghe. "l" a fost intotdeauna verde si "e" rosu. Pur si simplu nu au inlocuit toate literele cu tricolorul si a ramas "l" verde. Sa nu mai vorbim de "portocaliul" de pe harta. E portocaliu sau e o nuanta mai inchisa de galben? Uitati-va la sigla veghe: al doilea "o" a avut mereu culoarea aceea pe care o numiti "portocaliu", iar harta tine locul celui de-al doilea "o" - au pastrat culoarea, atât. Normal ca fundalul e alb, a fost alb mereu. Doar nu era sa-l schimbe acum?
Nici mie nu-mi plac portocaliii, dar sigla Google nu cred ca sugereaza deloc ce spuneti dvs. Sa nu exageram, stiti doar ca exagerarile ne discrediteaza aproape la fel de mult ca si greselile...
Mihaela

Anonim spunea...

Gresiti cu totii, domnilor. E Rosu-Verde-Albastru, steagul Proteve. Da-o'n ma-sa de romanie, azi e ziua Postului cu Robotel! La multi bani!

pacos spunea...

O istorie a acestor logo-uri o gasiti la www.google.com/logos/official.html (nu stiu cum sa fac si sa nu trec intreaga adresa).
Pe de alta parte, voi incalca "embargoul" si voi spune asta: LA MULTI ANI ROMANIA. LA MULTI ANI ROMANI, ORIUNDE VA AFLATI.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...