marți, 7 decembrie 2010

Lăsaţi doar bogaţii să puiască!



Şi luaţi-le dreptul ăsta săracilor. Cam ăsta este mesajul lui Tapalabă, cuprins într-unul dintre cele mai scelerate articole citite de mine în ultima vreme. Cretinii ăştia nici măcar nu-şi mai ascund afinităţile cu ideologia fascistă.

"Marea dezbatere, ratata din pacate de Guvern si televiziuni, din cauza excesului de populism, nu este neaparat legata de reducerea concediului maternal platit de la doi ani la un an. Marea intrebare evitata cu gratie este: care familii vor face copii in Romania? Cine va alimenta, pe termen lung, societatea romaneasca: saracimea sau "clasa mijlocie"?


Rezultatele catastrofale ale politicii demografice realizate prin instrumentul populist al indemnizatiei minime (destul de mare cat sa fie socotita sursa de venit pe seama copilului) se pot observa cu ochiul liber la periferii. Din pacate, dezastrul se vede si in statisticile care vorbesc despre educatie: Romania a cazut si mai rau spre coada clasamentului, in asa numitul test PISA, care masoara performantele sistemului. Vezi detalii aici.


O tara care incurajeaza lenea si saracimea sa se multiplice nu are cum sa-si imbunatateasca nivelul de educatie. Iar un Guvern care se pretinde de dreapta actioneaza cel putin bizar: enerveaza la culme "clasa mijlocie", o descurajeaza sa faca copiii, dar asigura venituri iluzorii nevoiasilor, incurajati sa procreeze si sa consume din contributia celorlalti. "
 
 
Sunt prea indignat ca să comentez în limitele decenţei. Dacă-l bag în pizda mă-sii, e prea puţin. Boul ăsta crede că săracii sunt săraci pentru că aşa vor ei, nu pentru că o mână de derbedei a pus mâna pe economia acestei ţări şi o jefuiesc, împreună cu străinii, vânzând ieftin forţa de muncă. De fapt, băsescu şi boc au ajuns, cu măsurile pe care le-au adoptat, geambaşi de oameni. Toate tăierile astea de putere de cumpărare sunt făcute la presiunile celor care controlează economia, vezi Consiliul Investitorilor Străini şi propunerile lor de modificare a Codului Muncii, pentru a-şi mări profiturile prin exploatarea intensivă a forţei de muncă şi prin micşorarea salariilor. Îmi poate da cineva o explicaţie logică creşterii cu 40% a valorii adăugate de un angajat în industrie, în plină criză, fără investiţii, fără un sector de cercetare dezvoltare?
 
 
A auzit imbecilul de "sărăcia din muncă", exact ce produce capitalismul lui peşte prăjit de vreo trei decenii încoace, şi cu precădere în Estul Europei, ajuns plantaţia celor din Occident? Îl citez pe Stiglitz, referitor la situaţia din SUA: "une augmentation de l’inégalité : aujourd’hui, 1% de la population accumule plus de 20% du revenu national et la classe moyenne s’affaiblit – le revenu du ménage américain médian a diminué de plus de 5% durant la dernière décennie, et était en diminution même avant la récession."  Am uitat, pentru Tapalabă Stiglitz este comunist!
 
 
Gata, mi-ajunge! Nu mai pot comenta, îmi vine să vomit!

4 comentarii:

casandra spunea...

Niste rahati! Cred ca mama lui Tapalaga este regina Angliei, iar stramosii au fost os din osul lui Carol cel Mare. Sunt bolnavi cu capul. Trist este ca se vor trezi de abia in fata spanzuratorii. Caci, de-acum este clar: este pe viata si pe moarte. Ei, astia au ales. Niste esecuri umane, niste scursori.
Nu te mai enerva. Avem de facut curatenie. Mai intai, nu trebuie sa ramana casa din Romania care sa nu primesca o "colectie" de asemenea ziceri de pedelisti si pupincuristi. Sa stie! Cu subiect, predicat si fotografie, personala si de familie. Avem treaba! Se vor trezi si fraierii din "clasa mijlocie" si vor vedea ca sunt pusi sub acelasi taietor cu "sarantocii". Inca un pic de rabdare. Mai trist este circul de la "social-democrati". Dar se poate si fara ei.

Karakas spunea...

"O tara care incurajeaza lenea si saracimea sa se multiplice nu are cum sa-si imbunatateasca nivelul de educatie"

Eu zic ca o tara care incurajeaza idioti ca acesta sa se multiplice ajunge unde e azi Romania. Dovada: sunt multi si la putere.

Emetiral ajuta?

Anonim spunea...

Ghici care etnie se multiplică şi a făcut-o sub toate regimurile (de la Gheorghiu-Dej la Boc) pe seama ajutoarelor acordate pentru copii?...

ama spunea...

Karakas
Treaba asta nu este de emetiral. Este de-a dreptul de Kytril (granisetron) ultimul racnet in materie de antiemetice.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...