miercuri, 7 decembrie 2011

Salvarea Europei: sărăcia autentică



Cine dracu' i-a băgat în cap lui Gregoire Ecrivain că e jurnalist, scriitor, eseist şi editorialist? Boul ăla merită numai şuturi în gură! Cum şuturi în gură merită şi ăla de l-a angajat "editorialist" la Adevărul. E drept, Păturiciu îşi ia zi de zi şuturile meritate din partea "pieţelor", care i-au invalidat aerele de mare curu(pardon, guru) al afacerilor.

Ce scrie idiotul de Gregoire azi? "Tragedia Europei este incapacitatea cetăţenilor săi de a renunţa la bunăstarea artificială...Europa înseamnă liderii săi, legile sale, instituţiile sale. Acest sistem complicat ştie ce are de făcut pentru a ieşi din coşmarul crizei. Soluţiile salvatoare sunt însă inaplicabile, pentru că presupun o dureroasă strângere a curelei, iar europenii nu sunt dispuşi să accepte aşa ceva. S-au obişnuit cu traiul bun şi fac moarte de om pentru a şi-l păstra."

Evident, soluţie e la îndemâna noastră, trebuie doar s-o aplicăm: trecem de la bunăstarea artificială la sărăcia autentică. Şi gata! Ne-am vindecat! Criza trece ca şi când n-ar fi fost! Dar ce, suntem proşti?

Noi, nu şi nu! Nu vrem să trăim scormonind prin gunoaie, nu vrem să dormim pe străzi, nu vrem să murim din cauza lipsei de asistenţă medicală, vrem să ne spălăm, să ne îmbrăcăm decent, să ne trimitem copiii la şcoală. Şi astfel compromitem eforturile celor care vor să ne salveze, şi să salveze Europa.

Gregoire, tată! Trage-ţi un glonţ în cap, să nu te mai chinui şi să nu ne mai chinui cu inepţiile tale! Fii liniştit! Are cine salva Europa şi fără sfaturile tale! N-o să-ţi simtă nimeni lipsa, crede-mă! 

29 de comentarii:

Anonim spunea...

Habar nu am cine e ecrivantul acela, dar hai sa adaugam putin la textul scris de tine, pentru ca are niste minciuni prin omisiune:
Nu vrem să trăim scormonind prin gunoaie, ci vrem salarii, pensii si ajutoare sociale, pentru ca sa stam degeaba, nu vrem să dormim pe străzi, ci pretindem credite subventionate de stat prin Prima Casa, nu vrem să murim din cauza lipsei de asistenţă medicală, dar nu vrem sa platim nimic pentru serviciile medicale, totul sa fie gratis, vrem să ne spălăm, cu gigacaloria de la RADET subventionata de altii, eventual din imprumuturi BEI, să ne îmbrăcăm decent, numai cu haine de firma facute in China, noi nu mai stim sa coasem, să ne trimitem copiii la şcoală, gratis.

Pai mai Gheorghe, nu stiu daca remarci problema: sunt niste gratisuri pe mai sus. Eu nu zic ca nu e bine gratis, dar atunci ar mai trebui inca ceva: medicii sa mearga gratis la spital, profesorii sa presteze gratis la catedra, taranii sa planteze gratis campurile si sa imparta gratis mancarea in piete...

Firul se cam rupe cand incep unii sa ceara bani. Hai sa vedem cine cere primul, in textul de mai sus.

Eu vad ca bugetarii, pensionarii si asistatii. Nasol. Nu stiu de ce nu vor si ei sa proceapa ca gratisul incepe chiar de la tine de acasa. Cand tu nu mai ceri de la altii pomana.

Constantin Gheorghe spunea...

Băi, boule! Nimic nu este gratis, cretinule! Am plătit şi plătim: asistenţa socială, asistenţa medicală, pensiile, educaţia, tot. De fapt, ce vrem? O lume în care să trăim cu arma la picior, şi în care cei care nu au să le dea în cap celor care au? De ce nu se găsesc locuri de muncă pentru toţi? De ce ţi se pare normal ca unu din zece oameni să nu poată munci? Doar pentru ca nişte unii să-şi cumpere ceasuri de milioane de euro şi iahturi de sute de milioane?
Mrginalii, cei care nu vor să muncească nu sunt, statistic vorbind, mai mult de 1% din populaţie. Iar acum cei mai mulţi săraci au un loc de muncă, boule! Atunci de ce nu pot ieşi din sărăcie, vacă neagră?
De la cine am cerut de pomană, jigodie, când plătesc mai mult impozit decât cinstiţii oameni de afaceri? De la cine cere de pomană pompierul, medicul, profesorul?
Ia mai du-te-n pula mea cu propaganda ta de doi bani, cu tot!

Arogantu' spunea...

@habarnam (alias Gregoire ecrivain): 1. 'vrem salarii, pensii si ajutoare sociale' - prostie, ignoranta, rea vointa ?
Nimeni nu pretinde ceva fara munca - lichelele care chiar primesc sint trepadusi ai potentatilor zilei. Pensia, bibicule, este un DREPT CISTIGAT prin munca de o viata a pensionarului. PENSIA, nu sumele mizerabile pe care le primesc 80% dintre pensionari !
Sa-ti citez din 'constitutie':
"ARTICOLUL 47 Nivelul de trai
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.
(2) Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile
sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege. Cetăţenii au dreptul şi la măsuri de asistenţă socială, potrivit legii."

Ai priceput, Gîgă ?
STATUL ESTE OBLIGAT !
Asa scrie in 'constitutia' agreata de toate partidele in 2003 !
Inclusiv de gargariotii care guverneaza azi, in frunte cu ba'SECU !
Daca prostia ar durea - ce mai urlete s-ar auzi din redactia 'adevarul' pravdei de AZI DIMINEATA !

Anonim spunea...

Eu stiu ca este frumos, elegant si politicos sa raspunzi "in kind".

Deci: mai boule, care esti tu cripto-comunist si mokangiu de pensie de la stat, pana si ecrivantul acela si-a incheiat articolul cu: În toată Europa, de la Est la Vest şi de la Sud la Nord, cuvântul de ordine este „să ni se dea".

Statistic vorbind, "marginalii", cei care EFECTIV NU MUNCESC la ora actuala in Romania sunt majoritari, nu marginali, adica >50% din populatia apta de munca. Pentru ca ajutorul social si pensia anticipata pe caz de boala pe spaga sunt mai dulci decat salariul muncit. Deci ma pis pe acel 1% scos de tine din burta ta grasa de nomenklaturist imbuibat.

Si mai du-te-n pula mea cu propaganda ta comunista; pana nu vad ca nu iei un homeless la tine in casa, sa imparti avutul tau cu el, sa-l lasi sa doarma noapte in masina ta sau macar sa-i dai si lui jumatate din ceasul tau de platina, ce scrii tu e doar gargara, pentru ca "impozitele" platite de tine nu sunt impozite reale, atunci cand sugi de la stat.

Anonim spunea...

Măi @Arogantu' lu' tătuțu, nu zice nimeni că nu e mișto să stai degeaba și să îți dea statu' toate alea, că e OBLIGAT, nu?

Da' de unde dracu vrei să îți dea, că statu' nu are decât 2 variante: ori ia de la fraierii care încă se încăpățânează să muncească în mediul privat, ori tipărește bani.

Cum prima acategorie e din ce în ce mai subțire, că nimeni nu e chiar atât de fraier să pună osu', din moment ce scrie la cărticică că statu' e OBLIGAT, atunci varianta rămâne tiparnița.

Oricum, eu zic sa îți faci un stoc bun de Constituții, căci atunci când statul nu o să mai aibă de unde să dea, pentru că nimeni nu e chiar atât de tâmpit încât să muncească ca boul, doar pentru ca alții să plimească moka, atunci OBLIGAToriu o să te poți șterge la cur cu articolul acela. Sau cu banii de hartie dati de stat, caci cam atat vor valora.

Arogantu' spunea...

'r-ar a dracu' ea de gramatica a limbii romane !
Mama ei de logica !
Cind scrie cineva
"pana nu vad ca nu iei un homeless la tine in casa"
si sare la preopinent afisind ifose de mare scula de dreapta - lucrurile sint limpezi.
INCA UN IMPOSTOR.
Mars la scoala, prapaditule !
Daca a mai ramas vreuna neinchisa de imbecilul de ba'SECU !

Arogantu' spunea...

Dom'ne - glontu-i scump !
Sa ia o gura de cianura - mergem cu cheta la RMGC !

Karakas spunea...

Supararea e mare pe aici...si e normal atunci cind prea multi n-au si prea putini au, iar aia care n-au nu pot sa aibe pentru ca nu au unde munci, sau daca muncesc au salarii de rahat, in timp ce aia care au isi indeasa din munca alora care n-au. Mai mult, state bogate din Europa le spun "pa" statelor pricajite, sau le exploateaza "pe baza de egalitate", penrtu ca alea pricajite nu sunt competitive si nici nu au cum sa fie, pentru ca alea mari nu le vor competitive. Propaganda comunista? Nu prea cred...

Arogantu' spunea...

@bladhaund: Domnu GAGA - fara suparare !
NU MA INTERESEAZA de unde !
Pina una-alta ba'SECU a facut nu numai pishu, dar si o mare cantitate de KAKA pe articolul respectiv din 'constitutie' (si nu numai - dar pomelnicul i se va livra la suspendare. COMPLET !).
GUVERNUL de praduitori este dator sa asigure conditii pentru ca STATUL sa se achite de obligatii.
Pensiile sind DREPTURI ale pensionarilor si OBLIGATII ale statului.
TOATE formele de sprijin prevazute in 'constitutii' reprezinta OBLIGATII ale statului,
Acelasi stat - prin Guvernul de imbecili care administreaza actualmente tara - este OBLIGAT sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala pentru bla, bla, bla.
Ti se pare ca TAIEREA salariilor si ciuntirea pensiilor reprezinta masuri de dezvoltare economica ?
Mie NU !
Numai imbecililor basistoizi le pare ca DA.

PS 'constitutia' aia este demult pe post de hirtie igienica la Cotroceni.
Eu n-am votat-o, dar sint obligat s-o respect.
BOUL de ba'SECU A JURAT S-O RESPECTE !

Scrie opinia ta spunea...

De la inceput Europa a luat'o pe aratura cu propaganda asta imbecila a austeritatii. Se poate discuta filosofic cine e de vina pentru situatia actuala, insa un lucru e clar: Canada si Statele Unite n'au pomenit niciodata absolut nimic de austeritate, ba chiar au incercat sa intretina consumul, miscarea banilor. Uite ca dupa cativa ani de austeritate (pentru unii idioti gen Basescu chiar motiv de mandrie) Canada si Statele Unite nu intampina aceleasi probleme ca Europa. Si vorbim de 2 state unde protectia sociala este diferita, Canada chiar exceland in acest domeniu (macar si pentru domeniul medical).

Idiotii care propavaduiesc austeritatea in randul cetatenilor nu fac decat sa'si continue drumul in spirala in jos: taieri de salarii, cresteri de taxe, concedieri, consum din partea populatiei implicit mai putin, plus basca propaganda austeritatii.

Daca asta este solutia lor atunci cu siguranta au nevoie sa realizeze ca singurele state neafectate de criza sunt cele mai sarace din Africa sau aiurea de pe glob. Restul au de ce sa se teama sau dupa caz, sa se mandreasca ca Basescu ca'si vor aduce cetatenii la nivelul tarilor bananiere pomenite. In sfarsit nu vom mai fi afectati de criza. Pentru ca nu vom mai avea nimic de pierdut.

Fluieratorul spunea...

@ all
Greu de urmarit dialogul de mai sus, l-am skip-at, asa cum merita.

Gregoire Ecrivain e prost de la natura. "Europenii s-au obisnuit cu traiul bun..." Cred ca si el s-ar fi obisnuit cu traiul bun daca ar fi trait in tari unde banii dati de toata lumea pentru ca sistemul sa functioneze ajung unde trebuie, si tot natul beneficiaza. Doar ca el traieste in Romania, ca si noi, jefuit de toti si de toate, crede ca asa e normal si latra la Vestul Europei din invidie. Ca n-are si el. Si se bucura cind altii pierd, ca toti care au ce n-are el ii sint dusmani. Asta spune ceva despre cit vid al sufletului si al mintii are in cap.

Despre "gratis" sint multe de spus. Eu dau bani la stat la pensii, sanatate, somaj, taxe locale si taxe generale pentru ca vreau sa sustin un sistem bazat pe SOLIDARITATE, ca acesta sa functioneze in statul meu si orice om in nevoie sa beneficieze. De servicii de sanatate si educatie gratis, de indemnizatie de somaj cind n-are de lucru, de pensie la batrinete, de un oras curat, de ordine publica, etc. Asta au cucerit popoarele alea care au luptat pentru drepturi in State si Vest acum mai bine de 100 de ani. SOLIDARITATEA.

Sa venim la ale noastre: sanatatea platita la case de sanatate private este o asigurare. N-ai dat banii aia, citi trebuie, unde trebuie, nu se uita nimeni la tine. Nu platesti, nu beneficiezi. Ca in State. Sa te coste 2000 de dolari RMN-ul cu asigurare si 2500 fara. In Romania, pentru conformitate, e pe la 400-500 de lei la medie, cu banii jos. 100 de dolari, bre. Inca mai functioneaza hulitul sistem, dar o sa fie dat jos, al dracului. Ce atita RMN? Sa scoata banii, nesimtitii obisnuiti cu toate gratis! De-aia isi vind aia prin State casele ca sa se trateze de cancer, si o boala gronica acolo inseamna ruina si dormit pe sub poduri. Scary movie? Don't worry, ca vine si la noi.

Sa continuam: pensia privata e tot o asigurare. Platesti, cotizezi, si poate ai o problema si banii care ti se cuvin (limitati, si asta stii de la inceput) nu-ti ajung ca sa traiesti. sau ti-i fura banca, ca nu numai statul fura. Ghinion, nu vine nimeni, din SOLIDARITATE, sa-ti dea si tie o pensie minima, si te lasa in plata ta. De-aia muncesc batrinii in State si la 80 de ani, mai ales ca la batrinete, ce sa faci, te mai inbolnavesti, mai ramii vaduv, poate n-ai copii, ca n-ai sau au mutit inaintea ta... O placere, aceasta perspectiva, nu?

[fine del primo tempo]

Fluieratorul spunea...

Sa mai spun ca orice scoala medie sau superioara mai acatari costa in State de majoritatea nu si-o permit, si ca numai aia putini care fac sport, care au talent la vreun instrument sau au un IQ mai acatari au gratuitati? Probabil unul din 100000 de copiii, care poate ca nu al tau, ca poate nu esti tata de genii... Ramine prost al tau? Munceste cu spinarea sau pleaca sa moara in Irak sau Afghanistan? Da, ca'z deh, asa un sistem a girat deshteptu' de tat'su...

Lista poate sa continue cu tot ce este perceput ca serviciu public gratuit. Nu ne place gratuitatea, ni se pare ca unii "nu merita", si avem tupeul sa credem ca sintem proprietarii singurei opinii juste, si ca toti sint niste prosti, nostalgici, pomanagii, etc. De fapt, in tara asta, sintem o HORDA FASCISTA SI ANALFABETA, BOLNAVA DE INVIDIE si infectata de o ura viscerala pe tot ce inseamna munca, educatie, competenta, cinste si echilibru in societate. Atit de putin gindim, incit achesam fara ezitare si chiar sintem dispusi sa ridicam pumnul (si condeiul) impotriva oricarei forme de solidaritate, in ciuda si in pofida purului simt de conservare si a bunului simt.

Asta vad, aud, citesc in ultima vreme, si m-am saturat de tonurile belicoase din aceste "polemici" (de fapt, injuraturi aruncate FARA SA SE STIE DESPRE CE E VORBA, fara informatie, fara obiectivitate, in marea majoritate a cazurilor), de lipsa de dialog, de lipsa de parteneriat in discutie, pentru ca si aceia care discuta in contradictoriu sint niste parteneri, daca nu urmaresc numai sa se injure unii pe altii. Nu iese nimeni mai destept din asta, iesim cu totii obositi, scirbiti, si MAI PROSTI. Ati observat diferentele intre dvs. cei care sinteti acum, si cei care erati, de exemplu, in 2006? Sint majore. Eu zic sa va adunati, sa va vedeti de treaba si sa nu va mai risipiti in prostii. Fara personalizari, ok? GET FUCKING REAL!

Na!, ca iar m-am'nnervat...

Cosmin spunea...

Cateva observatii:
- sunt doar vreo 700.000 de pensionari care au pensia corelata cu valoarea contibutiilor platite, restul pana la 4.5 milioane beneficiaza de prevederile unor legi mai favorabile existenta la momentul pensionarii, deci incaseaza mai mult decat au contribuit.
- sunt de asemenea cateva (putine) milioane de apartamente de bloc care au caldura subventionata iar restul se incalzesc atat cat le permit veniturile platind pretul pietei (reglementat pe alocuri). Mai mult decat atat, aproape 40% dintre apartamente au fost cumparate pe legea din '92 fiind ulterior platite cu pretul a catorva pachete de tigari, in conditiile in care marea majoritate a celorlalti au platit de le-a iesit pe nas pentru locuinte.
- lucrez de vreo 9 ani in multinationale (nu in Bucuresti) iar salariul cu care am inceput era mai mic (prin raportare la puterea de cumparare) decat salariul oferit acum incepatorilor. Atitudinea a cel putin 50% din ei este cumplita, in cel mai bun caz.
- Sotia lucreaza in sistemul bugetar si marea majoritate a colegilor ei, daca prin absurd ar trece de testele profesionale date in multinationale ar ceda in mai putin de doua luni (nu sunt opiniile mele, ci chiar cuvintele lor).
- o multime de prieteni lucreaza la negru deoarece castiga net mai mult decat mine, dar au pretentii la servicii din partea statului mult superioare celor pe care eu le consider normale (de care in mare parte nu beneficiez si nici nu sunt curioa de ele).
- Atitudinea dumneavoastra, uneori viscerala, la adresa celor care au, ma nemultumeste uneori, pentru ca imi este greu sa va inteleg sprijinul in favoarea saracilor fara a mentiona vreodata ceva pozitiv cu privire la rolul mediului privat onest si aici ma refer la idioti ca mine care lucram de ne sar capacele si ne platim taxele fara sa ne punem problema beneficiilor oferite.
Sincer, nu transpare din articolele dumneavoastra vreo diferentiere intre "capitalistii verosi care sug sungele saracimii", si cei care chiar au muncit onest pentru a avea acces la bunastare. In schimb sustineti impozitarea progresiva a muncii.
In aceste conditii, macar in comentariile la articolele dumneavoastra, ne putem varsa si noi amarul, ca si "bladhaund" exprimandu-ne rational si, cred eu elegant, fara a risca un raspuns verbal de o violenta nejustificata.
Dupa opinia mea, reactia dumneavoastra nu isi avea locul. E pacat.

pacos spunea...

Ca de obicei, Fluieratorul are o pozitie cu care nu pot sa nu fiu de acord. Foarte bine subliniata ideea de solidaritate, esenta sistemelor sociale.
Fluieratorule, ma inclin!

Cosmin, azi poti gandi asa. E opinia ta si o respect. Dar daca maine, intr-o clipa, din lucrator caruia ii sar capacele la multinationala, ajungi un asistat? Adica unul din aceia care realmente au nevoie de sprijinul oferit de un asemenea sistem social. Tot asa vei gandi? sau, fortat de imprejurari, vei reevalua?

Bujold spunea...

Cel mai distractiv este urmatorul lucru:
Toti idiotii astia care se sustin de dreapta, toti criminalii astia, habar n-au ca s-ar putea, e doar o ipoteza, ca, la un moment dat in viata, sa se loveasca de un prag. Se pot imbolnavii... pentru ca sunt oameni si nu-i poate apara nimeni de ceea ce se poate intampla - pentru ca asa e viata - cruda. Probabil, deasemenea, ca nu toti sunt bogati, sau toti au furat atat de mult incat isi pot permite sa desconsidere total aceste riscuri, si neffind bogati, s-ar putea sa aiba nevoie de sistemul sanitar, sau s-ar putea ca acea boala, Doamne fereste, sa nu le mai permita sa munceasca si sa fie nevoiti sa se pensioneze cu o pensie de mizerie..... Tot asa ar vorbi sau ar incepe sa guite despre solidaritate? Cand statul iti ia in mod direct 58% din salariu prin taxe si impozite (pe salariu si prin TVA), sa nu-mi vorbeasca despre lipsa banilor.

PS. Ca sa nu fie dubii, n-am nimic de ascuns - am platit pe noiembrie taxe pe salariu din care as putea sa platesc de doua ori pensiile socrilor mei si a mamei mele, impreuna si mai sunt si cardiac - si am si suferit doua infarcturi miocardice. Stiu, deci, exact despre ce vorbesc....

Anonim spunea...

@Cosmin & @pacos: In esenta, ca si concept, solidaritatea nu are nimic eronat sau lipsit de corectitudine.

Problemele apar de la modul in care este implementata. Exista oameni precum CG, onor. proprietar de blog, care toata viata sa a muncit la sau pe langa stat. Are o teama (si ura) viscerala de faptul ca altii ar putea refuza sa mai plateasca la stat. Adica si lui. El nu stie altceva. Apoi, in functiile de care a beneficiat, a avut ocazia sa cunoasca mai mult sau mai putin indeaproape diversi bogatani ai zilei. Dar cercul in care s-a invartit e cel al bogatanilor pe spinarea statului. Adica la fel de socialisti, in esenta, ca si el.

Cand toata viata ai stat de partea primitoare a asistentei statului, cand niciodata nu ai fost de partea cotizanta, e usor sa crezi ca daca nu ar exista obligativitatea, atunci nimeni nu ti-ar da. Ar disparea solidaritatea.

Experienta mea e ceva mai diferita. Cei care nu s-au imbuibat pe langa mocangeala de la stat au o doza de solidaritate exact atat cat e necesar. Mult mai mult decat are Gheorghe.

Ceea ce deranjaza e agresivitatea celor care urla din ce in ce mai mult "sa ne dea!". Eu nu am nicio problema sa dau altuia, daca mi-am satisfacut nevoile mele si mai am de unde. Si, de regula, imi prisoseste, asa ca nu vorbesc din auzite.
Ce ma deranjaza profund este ca sunt obligat sa impart munca si avutul meu cu oricine, oricat de mult uraste si batjocoreste pe cei de la care primeste pomana.

Sa-l luam pe @Arogantu' de mai sus: @bladhaund: Domnu GAGA - fara suparare! NU MA INTERESEAZA de unde!.
Nici pe departe nu e un unicat, ci e reprezentantul unui adevarat curent de gandire. Il doar in cur daca eu am de unde sa-i dau si lui, el urla ca trebuie sa primeasca. Si, gratie statului, poate primeste mai mult decat castig eu prin sudoare si chin.

Solidaritatea asta parca e in dublu sens. Solidaritatea urlatorilor unde e?! Ca eu m-am saturat de solidaritatea aia unde numai dau, dar cand am nevoie, urlatorii se fac ca au uitat cat le-am dat.

Domnu' Gheorghe, stiu ca e greu sa crezi ca unii ar putea fi solidari chiar si benevol. Asta insa-i distinge pe tovarasii d-tale ipocriti de niste oameni cu adevarat solidari.

pacos spunea...

@bladhaud
La o postare de-a ta, tot aici, ti-am spus ca e anormal sa consideri ca cei care lucreaza "la sau pe langa stat", asa cum spui, sunt rai, in timp ce toti cei care lucreaza in mediul privat sunt buni. Tot atunci te-am intrebat, ca si pe Cosmin, cum ar fi daca.... Atunci n-ai raspuns. Poate acum.

Celor care sunt platiti din bugetul statului pentru munca depusa nai cum sa le spui asistati. Ca nu sunt. Si crede-ma, daca maine ar disparea obligativitatea, nici 10% n-ar mai cotiza. Insa, odata cu disparitia obligativitatii s-ar putea ca, in situatia in care, Doamne fereste, iti ia casa foc si suni la 112, o voce calda si suava sa-ti spuna ca ai de achitat o factura, care cuprinde o taxa de utilizare a drumului, apa, uzura masinilor de interventie si a accesoriilor, carburantul, o cota parte din salariile pompierilor, a asigurarilor acestora si a autovehiculelor sosite la interventie, si lista poate continua. Si canumai dupa ce achiti asta, vor interveni. Intr-o asemeneasituatie, ipotetica desigur, ar fi interesant de vazut cam cata solidaritate benevola exista.Macar acolo, un 5% din valoarea facturii. Personal, n-as paria un leu pe asta.

Pana la urma, ce dai din ce-ti prisoseste se cheama act caritabil. Pe care-l faci sau nu, cui doresti tu, fara a astepta un contraserviciu, ca doar de-aia e act caritabil, nu-i asa?

Nu-ti imparti deloc munca si avutul cu unii. Cotizezi pentru pensie, asigurari de sanatate, ajutor de somaj. Si astea nu se cheama deloc pomeni. Apropo, angajatorul tau plateste cam 20% din salariul tau brut catre CAS si cam 5 % catre asigurarile de sanatate. Cam cum arfi daca nu le-ar mai plati? ca, in definitiv, cate societati comerciale ai vazut sa mearga la medic? sau sa primeasca pensie?

Ziceai ceva de ipocrizie.

Arogantu' spunea...

@bladhaund: Daca vrei sa dai DE POMANA - voia la tine ca la banul Ghica !
Nu te opreste nimeni sa fii solidar la modul individual.
Eu vorbeam de respectarea unor legi asumate la nivel de stat.
Cum lesne se poate urmari in datele INS, veniturile bugetului au crescut an de an chiar si in ultimii 3 ani. Deci nu LIPSA banilor pentru respectarea OBLIGATIILOR statului fata de cetateni in conformitate cu principiul solidaritatii si in respectul legilor este problema.
NU lipsa banilor, repet - ci cheltuirea lor ANAPODA, acordind prioritate 'investitiilor' la care sint abonati clientii politici ai regimului.
NU am primit nimic de la acest stat - pina si retetele 'compensate' le-am platit integral in aceasta vara, pentru ca medicul meu de familie nu este in Bucuresti.
TU nu trebuie sa-mi dai mie ceva - tot ce ai de facut este sa-ti achiti obligatiile legale. ATIT !
In rest - sanatate si virtute.
PS Ar fi cazul sa-ti reevaluezi atitudinea - nu esti singurul care isi cistiga painea prin 'sudoare si chin'. Repet: de douazeci de ani NU MAI LUCREZ LA STAT, ci pentru firme private. Cea la care lucrez acum N-A AVUT si NU ARE contracte cu statul.
CLAR ?

Cosmin spunea...

@pacos
Nu imi aduc aminte intrebarea pusa la alt comentariu de-al meu. Scuze.
Ne cam certam degeaba, solidaritatea despre care se tot vorbeste pe aici e in planul secund. Sunt sigur ca dreapta rationala stie ca o societate strict individualista nu ar rezista in lipsa unei aplicari dure a legislatiei (modelul american), ceea ce nu este cazul in romania.
Nici cei de stanga nu au ca singur scop in viata sugrumarea mediului privat.
Exagereaza mediatic amandoi, prin partile esentiale, uitand esentialul: nu principiul/necesitatea solidaritatii e pus/a la indoiala ci modul grotesc in care acest principiu este pus in practica de catre stat.
Toti stim ca daca nu ne facem treaba in privat, zburam (cu exceptiile de rigoare) dar institutiile de stat ne aduc la exasperare. Lehamitea, incompetenta, sictirul functionarilor (cea mai mare majoritate a celor cu care eu am intrat in contact) nu are justificare nici macar prin prisma "calitatilor" taraturilor numite politic in functii publice de conducere.
Legat de contributiile angajatorului, ele sunt de fapt tot ale mele, ca daca nu, ultimii vreo 20 de ani inainte de revolutie, nici un angajat din romania nu a platit pentru pensie (nu apareau pe fluturasul de salariu).

clerc spunea...

Prietene Constantin,

Pas de te înţeleg! Ştiu, eşti democrat şi tolerant, nu cenzurezi, nu dai cu barda. Ok.
Propui o temă, denunţi impostura criminală a băsismului şi a neoconservatorismului, reînvierea originală a nazismului, deocamdată într-o formă atenuată, însă e doar o chestiune de timp pînă la dezvăluirea realei şi hîdei feţe istorice a sa, apoi te repliezi lăuntric, ţii în tine şi, cînd apare personajul de teapa lui bladhaund, cu delirul adiacent de „erou la multinaţională”, te decompensezi şi-l iei pe ipochimen la înjurături.
Păi merită? În ritmul ăsta garantat vei face infarct sau, şi mai nasol, un AVC ceva, de rămîi dracului 100 % asistat – dar nu de statul minimal al trepanaţilor de neocapitalişti, ci doar de ai tăi, dacă or mai avea şi ei bani pe-atunci. D-aia te întreb, prietene, de ce eşti masochist? De ce dai prilej tuturor majorilor patologici să-ţi agreseze blogul? Crezi că e bine să te arăţi democrat cu naziştii? Păi, prietene, ei nu vor fi la fel cu tine! Ai o vîrstă, gîndeşti de cele mai multe ori corect, eşti citit, ai fire de artist, dacă e să mă iau după fotografiile tale, aşa că nu pricep de unde această maladivă toleranţă, fie ea şi brodată cu drăcuieli?
Eu sînt vaccinat, mi-a devenit clar că dialogul nu este posibil decît cu inşi valizi la minte sau măcar cu oameni de bunăcredinţă. Ce speri de la extremişti, dar de la oligofreni, dar de la paranoicii fixaţi? Să te înţeleagă, să priceapă lumea reală, să se apuce să citească şi altceva decît IT, copywriting, contabilitate şi libertarianism, să reflecteze la păţaniile istoriei?
Nu te bănuiam atît de naiv. Şi ştii, uneori, naivitatea şi inocenţa rimează mai curînd cu somatizarea masochistă decît cu frumuseţea morală a unuia care l-a citit pe Rousseau.
Da, găzduind ferocele nazist, ai prilejuit o falsă dezbatere, care miroase urît a deja-vu. Asemenea lucruri, şi tot cu băieţaşul ăsta în rol de profet mincinos, s-au mai petrecut pe blogul tău. A învăţat ceva? Nuuu, el este edificat de la mama natură, că d-aia e genial. Ai învăţat tu ceva? Nuuu, că d-aia eşti democrat. Uneori, răspunsul e ăla cu glonţul sau cu cianura. Sau măcar cu ignorarea expresă. E cel mai cinstit.
Însă stai liniştit, vin vremuri interesante. Noi, amărăştenii, indiferent că bugetari sau de la privat, ne vom sfîşia între noi, apoi, supravieţuitorii, îi vom lua la rînd pe bogătani – că aşa e în istorie. Iar contul de la bancă, bodigardul şi legile nu vor mai face doi bani în faţa mulţimii disperate, care nu va mai juca dansul pinguinului. Ca în Argentina „salvată” de acelaşi Franks căruia i-o suge patriotic băsescu astăzi.
În fine, ai grijă de sănătatea ta. Nu merită. Ai o vîrstă şi nu mai eşti tînăr. În plus, vremurile s-au schimbat, nu mai luminezi pe nimeni, ăştia sînt din generaţia protv aia spălată bine pe creier, de s-au netezit girusurile de tot.

Anonim spunea...

1.
gheorghe a avut dreptate sa-i raspunda boului asa cum i-a raspuns pt ca astia sint cu mintea prea odihnita si au timp sa se contrazica in prostie pe chestii care sint clare ca lumina zilei insa nu si pt mintea lor intunecata de prostie. acesti prosti nici nu au habar cum functioneaza sistemul financiar nu citesc nimic insa in nesimtirea lor fara granite isi permit sa aiba pareri pe care le impun altora ca si cum ar fi un fel de lege. acesti taranoi prosti care desi urasc comunismul fara de care ar fi ramas analfabeti si obligati sa traiasca fara perspective in cotetele lor au accepat sa fie scosi la lumina cu banii altora ca doar nu cu ai lor adica pe spinarea colectivitatii. acum boii cica sa se duca lumea la munca. sa-mi spuna prostii astia unde la munca? unde sint joburile alea? vor sa faca din nou canale si munca silnica? pai parca stalin era rau! il reabiliteaza ei? a devenit bun in mintea intunecata a acestor primitivi? dar de ce pe prostavanul baldspanac care in taranismul lui desavirsit isi ia un nume strain desi este neam de ion de la tara crescut in caruta prin praful satelor nu este deranjat de faptul ca maretele concerne desi detin la nivel mondial peste 60% din averea mondiala asigura pt numai 1,8% din populatia globului locuri de munca? sa explice prostanacul asta de ce are nevoie omenirea de economie daca nu pentru asigurarea necesitatilor vietii! si apoi toti acesti boi ar fi trebuit sa stie ca datoriile inseamna banii pe care ii avem la dispozitie. deci nu sint datornici nu sint bani. si daca dispar saracii si banii sint din ce in ce mai putini cum poate sa creada prostul asta ca minunatul lui concern il va tine pe el angajat?! ca sa produca ce si pt cine?! culmea este ca toti astia care vin si scriu toate ineptiile astea nu sint niste milionari ci niste papagali sarantoci care sint si ei tot niste servitori nenorociti care stau la mila unui angajator.

Anonim spunea...

2
prostul asta si altii ca el nu s-au agitat cind s-a scris in presa romaneasca ca ford face afaceri cu banii romanilor adica s-a scris negru pe alb ca ford n-a bagat nimic altceva decit banii statului roman? de ce nu-i deranjeaza pe acesti tarani care ca nivel intelectual nu depasesc inteligenta boilor din satele de unde provin nu sint deranjati de tepile trase de bursa fondurilor de pensii sau de faptul ca bancile au papat deja zeci de mii de miliarde? de ce nu-i deranjeaza pe acesti taranoi cu mintea prafuita faptul ca firmele private fac afaceri cu statul din care obtitin pina la sfirsit dublul sumei contractate pt realizarea unui proiect? si pot acesti neandertali ai satelor sa-mi spuna mie cind in istoria asta a minunatilor privati s-a pomenit ca astia sa faca cistiguri fara furturi si jafuri? cind au avut marii privati capitalisti macar o mica firmulita care sa mearga pe cistig in conditii normale? de ce pe boi nu-i deranjeaza faptul ca somajul este o subventionare a concernelor pe banii lor? pina si schumpeter marele capitalist care cica este icoana lor de cite ori a incercat sa-si puna in practica ideile de tot atitea ori a dat faliment!!! pina la urma in disperare de cauza a spus ca-capitalismul -este o cacofonie iar astazi se vede!- este nedrept si trebuie sa acceptam. pai toti boii astia sint indopati cu emulgatori de scumpii lor de privati asa ca ma bucur cind ii vad cit sint de cretini si mai ales cind stiu ce-i asteapta. ba boilor cartofii aia pe care-i mincati voi sint modificati genetic iar asta duce la micsorarea creierului iar la voi se VEDE spre nenorocirea vostra!!! imi permit sa mor de ris!!!
FLUIERATORUL are dreptate a si ceilelti care sustin VIATA! BRAVO VOUA!!! VITELE care sint impotriva sa fiti blestemati sa dati numai de jigodii ca voi care sa va negocieze viata poate asa ajungeti oameni!
sincer n-am crezut sa iasa din romani asemenea monstrii!!! aveam o impresie mai buna despre neamul meu. ca traitor in vest de un sfert de secol am lucrat la tot felul de privati pe mai multe continente asa ca stiu bine ce le poate pielea!!! boii vestici au inventat bonul de consum in anul de gratie 1995!! sa va spun eu organizarea concernelor si cum faceau boii inventarul sau contabilitatea este o sceneta de un super-caragiale! sa va povestesc despre pierderile imense pe care le aveau doar pentru ca nu-i ducea mintea?! cum le recuperau? pai scrie in istorie ca vesticii nu s-au schimbat niciodata si fac de cind au aterizat in europa ca barbari tot aia! prosti ca vesticii n-am intilnit nici in armata!!! prostilor din romania le-au suflat vesticii in gura ca prea seamana cu ei!!! acelasi tip de cretinism incapatinat care duce la distrugere totala!! boc ala al vostru care este taran a spus ca biciul este bun pt spinarea taranilor si inclin sa cred ca stie ce spune. norocul vostru ca nu sint eu in locul lui ca voi taranii nespalati care sinteti impotriva omeniei ati fi mincat jar la ora asta!

Anonim spunea...

GHEORGHE inca de acum mai bine de 2 ani ti-am scris despre ceea ce vezi astazi. ti-am dat date despre multe inclusiv despre falsificarea alimentelor sau despre escrocheriile privatilor in medicina adica acolo unde doare tare sau lista de carti!! apropos prostimea libertariana ce crede despre faptul ca privatii opereaza aiurea desi nu este nevoie doar pt a incasa banii? e bine? presa germana a fost plina de asta!!! si despre cele 700 de mii de tone de alimente falsificate ca fiind bio si care s-au vindut si in romania ce mai cred ca vin de la privatii aia buni si iubiti? despre cimpurile alea de flori care zici tu ca-n germania sint nepazite si nu le fura nimeni iti spun eu ca nu stii bine. intreaba la tv RTL sa vezi cine le fura!!! saracilor nu le trebuie ca nu se maninca si nici tiganilor ca n-au cui sa le vinda ca nu le cumpara nimeni. deci in discutie mai ramin aia cu BMW si altele de genul asta care le culeg si baga 50 de centi pe un brat ca s-a filmat. mai nou politia din berlin a fost dotata cu elicoptere speciale care supravegheaza liniile de cale ferata respectiv instalatiile aferente care se fura. asta iti place? civilizatie tare nu-i asa?! apoi daca nemtii nu si-ar fi distrus singuri piata muncii si nu ar fi scazut nivelul puterii de cumparare a propiei populatii prin inventarea asa numitelor 1 euro job si hartz 4 criza de astazi nu ar fi avut loc. daca germania respectiv concernele alea cu destepti ar fi platit cu 5% mai mult la salarii grecia ar fi avut o sansa clara. si asa pentru boi sa stie ca masa de impozit a statului german este asigurata in proportie de 70% de masa de angajati nu de miliardarii lor sau de marile concerne si banci. daca statul este minim concernele dau faliment ca nu mai au ce fura si nu au de unde sa scoata cistig ca pe vestici nu-i duce mintea!!! asa simplu este si asa a fost mereu!!! sa vina boii de tarani nespalati sa-mi spuna mie cu dovezi altceva sa vedem daca pot!

Anonim spunea...

Money as Debt -- Geld als Schuld -- 1/4
https://www.youtube.com/watch?v=4pgvlrShAtA


Andreas Popp: "System vor dem Crash - Run auf Banken hat begonnen." DAF ! die Bananenrepublik

https://www.youtube.com/watch?v=95GnYfPyJ-8


16.11.2011: Schuldenbremse bei weiteren Bankenrettungen nutzlos
http://www.attac.at/9799.html


Nigel Farage: "EU-Führer sind nicht-legitimierte Hyänen-Meute" vom 16.11.2011
https://www.youtube.com/watch?v=T_6365-AvJI



https://www.youtube.com/watch?v=hD2SRDql_jg&feature=fvwrel

Fluieratorul spunea...

@bladhaund

Absolut de acord, in Romania e o mare problema cu implementarile, si solidaritatea sufera si ea. In loc sa existe control real in sisteme impotriva furtului si abuzului de orice fel, mai bine taiem sistemele de tot si nu mai avem solidaritate, sub pretext ca nu e buna. Moda asta o sa treaca numai cind o sa se vada clar cit se va regresa in societate in lista solidaritatii. De fapt, "societate" va fi mult spus. Corect va fi "MadMax", si va aparea in cartea de istorie (daca va mai sti cineva sa scrie in tot acest "Idiocracy") sub denumirea de post-civilizatie. Adio viata civilizata pentru toti, bine ai venit, Ev Mediu intunecat!

Bujold spunea...

De acord cu Arogantu, cu specificarea ca lucrez privat de 19 ani si 8 luni, doar. Problema pe care mi-o pun este, totusi, suma prea mare de bani pe care o dau fara sa obtin nimic, si as putea sa accept ca este vorba despre solidaritate, daca as observa ca aceasta solidaritate chiar functioneaza. Ce aud? Ca nu sunt bani.... Pai nu ma apuca nebunia? cum nu sunt bani, pentru ce muncesc eu 7 zile din 7 si platesc atatia bani?

pacos spunea...

@Cosmin

Era adresata lui bladhaund. Pentru tine, e un pic mai sus de acest comment.

Acum, numai pentru ca niste functionari te enerveaza, nu poti sa spui ca sistemul e ingrozitor si ca toti cei care lucreaza la stat sunt, practic, niste asistati, niste pomanagii.

Nu, nu sunt de fapt ai tai, retinuti de la tine, ci sunt platiti, pentru tine, de catre angajator. Altfel, ai primi ceva mai putin in ziua de plata a salariului. Cam cu 24% mai putin.
Iar despre ce apare pe un fluturas de salariu de acum 25 ani e o alta poveste, pentru ca vorbim de un alt sistem, de alta evidenta contabila, de faptul ca pe fluturase apareau numai sumele nete de plata si eventualele popriri.

Fluieratorul spunea...

@Bujold

De multi ani fac git pe ideea ca dau prea multi bani din leafa mea (muncita) pentru nimic, pentru ca politicul si coruptia de la firul ierbii de fapt sifoneaza in diverse directii tot ce ar putea merge spre solidaritate. Problema, cum am mai spus, nu este ideea ca statul acopera nevoi ale societatii (fara sa fie neaparat social), ci implementarea, mereu defectuoasa, care depinde de oameni, care oameni sint mereu din aceleasi grupuri.

De fapt, eu nu vreau sa nu dau banii, ci vreau ca acesti bani sa ajunga unde si la cine trebuie, fara a fi deturnati. Chiar si tari de prin lumea a treia reusesc sa mai iasa din mizeria asta, si noi vrem sa ne bagam inapoi in glod si in prostie.

Bujold spunea...

@Fluieratorul - pai eu ce spun? Ca hotia de la noi depaseste orice nivel acceptabil... Nu sunt atat de stupid incat sa nu banuiesc ca exista un nivel de hotie si in Germania, dar la noi s-a ajuns la nebunie. Apoi, bineinteles ca vreau ca banii mei sa ajunga unde trebuie. Din pacate mi-am pierdut orice speranta.... De ce? Pentru ca inbatranesc, anii trec pe langa mine si-ncep sa inteleg ca s-ar putea ca tot ceea ce am dat sa fi fost nefolositor pentru mine. Sa ne gandim doar la contributia pentru pensii - un total de cca 33% din plata facuta de companiile la care am fost angajat. Cum, in medie, am castigat in ultimii 28 de ani, ceva mai mult de dublul salariului mediu pe economie, cam 2.54 ori, ar reveni, la media de acum, cam 5000 lei, pot spune ca am platit, in medie, in total, 555000 lei. Nu pun la socoteala dobanzile, inteleg ca banii sunt platiti celor la pensie din momentul retinerii. Strict din 555000 lei, sa spunem ca mai adaug la aceasta suma inca 12 ani de retineri, in aceasi medie, ceea ce ar rezulta ar fi un total de 790000 lei. M-as pensiona la 60 de ani, cu o vechime de 40 de ani. As mai trai 15 ani - 180 de luni, cu o pensie de 40% din media salariului, adica de 2000 lei, asta insemnand ca as incasa in 15 ani 360000 lei, adica mi-ar mai ramane, teoretic, inca 430000 lei, adica 215 luni, adica 18 ani, adica as putea incasa pensie pana pe la 93 de ani. problema este ca n-am sa incasez niciodata acei 2000 de lei, pentru ca mi se va explica lipsa banilor.... Si?
Nu stiu daca ai fost atent, mai sus, dar am suferit doua infarcturi miocardice si este putin probabil sa apuc sa ies la pensie si, chiar daca as apuca, si mai putin probabil sa traiesc inca 30 de ani dupa aceea.... Restul e cancan. Si chiar si toate declaratiile asta cu "trebuie sa muncim si bla bla". Sa muncim sa ce? Si comunistii spuneau ca "Munca l-a facut pe om". Eu cred ca pe noi ne defineste cultura, intelectul, inteligenta, creativitatea. Munca de dragul muncii abrutizeaza. Si, in fond, sa ni se arate de onor politicienii ce inteleg ei prin munca. Pentru ca eu, de exemplu, am muncit si 7 zile din 7 de dimineata pana seara. Pe cand ei.... cand sunt in parlament, de joi nu-i mai vede nimeni, toata vara sunt in concedii, iarna sunt la schi, iar eu n-apuc sa-mi iau concediu, anul asta am avut 4 zile....

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...