sâmbătă, 25 iunie 2011

Încă unul?



băsescu, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, spune la Bruxelles, apropo de Schengen: "Poziţia României a fost că participăm şi susţinem toate aceste propuneri de consolidare a guvernanţei Schengen din interiorul spaţiului Schengen, şi nu din afara lui. S-a stabilit că noile elemente de întărire a guvernanţei Schengen nu sunt aplicabile României şi Bulgariei care au terminat procesul de evaluare. Discuţiile au fost legate preponderent de faptul că putem accepta articolele 20, 21 si 22 dacă acestea vizează evaluările viitoarelor state care solicită acces în spaţiul Schengen, şi nu România şi Bulgaria al căror proces de evaluare s-a încheiat, lucru consfinţit chiar acum la JAI-ul din iunie, când Consiliul JAI a concluzionat încheierea proceselor de evaluare. Primind asigurări că România şi Bulgaria nu fac obiectul propunerilor din 20, 21 şi 22, am devenit un susţinător al lor din interiorul Schengen şi nu din afară. Sens în care s-a făcut şi o minută a concluziilor, din care rezultă clar că nu sunt aplicabile României şi Bulgariei. Cu perspectiva ca în luna septembrie să se stabilească un calendar de intrare, cu ocazia Consiliului JAI."

Cu alte cuvinte, "bă, idioţilor, uitaţi că trebuia să fi fost membri ai Spaţiului Schengen din aprilie! Uite, suntem trataţi ca şi când am fi! Şi dacă avem noroc în viaţă, iuropenii ne dau în septembrie şi un calendar de aderare!"

Încă unul, Supreme Cur? Vezi să nu fie calendarul Fecioarei din Pleşcoi, că nu ne foloseşte la nimic!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...