duminică, 26 iunie 2011

Am căcat steagul!


Azi cică fu "Ziua drapelului"! Tot inventăm sărbători tembele, care n-au nicio relevanţă într-o ţară unde istoria propriei naţiuni rămâne o mare necunoscută, de la vlădică până la opincă. Nu mai insist, ultima mârlănie a Supremului Cur e edificatoare în acest sens.

Generalul Izmenelor i-a servit Pulimii Sale o manifestare tipic ceauşistă, în faţa Cercului Militar, unde până şi musca avea grade pe umeri, mă rog, aripi! Şi ce credeţi că a râgâit Marele Timonier? "Tricolorul i-a însoţit pe români în toate momentele dificile, momente de glorie, dar şi de amărăciune. Independenţa ne-am câştigat-o sub tricolor, primul război Mondial l-am desfăşurat sub tricolor, la fel şi Marea Unire şi cel de-al doilea război mondial şi revoluţia din 1989. Tricolorul simbolizează toată evoluţia naţiunii române, este definiţia noastră, în el regăsim pământul ţării, istoria noastră şi viitorul nostru. Găsim reprezentată fiecare familie, fiecare părinte, copil, bunic şi viitorul lor.

Suntem într-un moment în care părem că nu înţelegem că avem nevoie de solidaritate mai mult ca oricând, astăzi este din nou un astfel de moment, în care lumea se îndreptă spre o perioadă în care nimeni nu ştie ce se va întâmpla, un moment de cumpănă în care singura soluţie este solidaritate pentru a trece de problemele ce ne rezervă viitorul. Iar singurul simbol care ne uneşte este tricolorul".


Tricolorul este simbolul crezului Revoluţiei Franceze: "Egalitate, Libertate, Fraternitate!" În care fraternitatea are înţelesul solidarităţii naţionale şi sociale! Când te dai de ceasul morţii să distrugi statul social, când demontezi toate mecanismele de asistenţă socială, când îi laşi pe cei mai sărmani singuri în faţa nevoii, tu vorbeşti de "solidaritate"? Nu mai ai pic de ruşine?

Nu, din păcate pentru viitorul acestei naţiuni, tricolorul nu mai emoţionează, nu mai uneşte. Este o simplă cârpă ieftină, ruptă şi decolorată de soare, care atârnă flasc în vârful unui par...

3 comentarii:

Fluieratorul spunea...

El vorbea, si nimeni nu-l baga in seama: stateau baietii de vorba intre ei in spatele lui (ca se vedeau), si in spatele camerelor de luat vederi (se auzea palavrageala peste discurs). Cam atita relevanta a avut, cit sa le dea tuturor celor adunati prilej de o tacla. Nici macar aia care sint de-ai lui nu se mai uita in gura lui...

Dan spunea...

Se vede ca asta-i soarta tricoloarelor, pentru ca nici în Franta nu prea se mai respecta!

Karakas spunea...

Atasamentul de orice steag e un non-sens atita timp cit statul respectiv nu iti creaza conditii sa fii cu adevarat mindru de tara in care traiesti. Simbolurile inseamna ZERO daca statul isi bate joc de tine.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...