miercuri, 1 iunie 2011

Ce bou am fost!



Văzând ce vrea să facă băsescu din Constituţie, îmi dau singur pumni în cap! Am fost un bou că n-am plecat din ţară atunci când puteam. Asta e! Prostia se plăteşte!

6 comentarii:

Fluieratorul spunea...

:) Asta cu Basescu & constitutia e ultimul motiv de plecare care se scrie acum pe o lunga lista... Nici eu n-am plecat, asa ca I deeply commiserate... Amitie, F.

Shadow spunea...

@Dle Gheorghe

Nu ati fost un bou ca nu ati plecat. A fost o "optiune". Nu mereu optiunile personale se dovedesc perfecte. Uneori mai dam si in "gard". O sa scapam si de basecu, mai greu o sa scapam de "precedentele" basecu. De aia imi este mie frica.

Constantin Gheorghe spunea...

Cu regret vă anunţ că am fost un bou!Asta e!

asybaris spunea...

Ca sa inteleg si eu? Va impiedica cu ceva Basescu? Putem sa-l injuram cum vrem. Ne impiedica Basescu sa muncim mai mult, sa ne castigam painea, sa ne facem vietile personale mai bune? Traiti bine/prost din cauza lui Basescu? Cred ca avem o falsa problema, identificam sursa tuturor relelor intr-un singur om pentru ca ne e mai comod. Daca acum il aveam presedinte pe impotentul ala penibil de Geoana l-am fi injurat pe el, cu alte motivatii.

Fluieratorul spunea...

@asybaris

Da, pot spune ca si Basescu ma impiedica sa-mi cistig piinea. Am zis ca am o lista lunga de motive, si la unele din ele contribuie si Basescu. Intr-adevar, nu m-ar impiedica nimeni sa muncesc mai mult, dar ce sa va spun, devenind eu prea calificat pentru ce se face aici in tara (asta e, fara sa vreau, placindu-mi sa invat si interesindu-ma propria profesie, am ajuns in topul ei) si neavind dorinte de sefie, am cam dat cu capul de tavan, pentru ca pot face ce fac eu doar la 3-4 firme din tara asta... La una (multinationala) am lucrat pina anul trecut, si am iesit pe usa pentru ca incepea downgradarea, la alta lucrez acum (tot multinationala), la a treia (tot multinationala) nu-mi convine sa ma duc super-calificat pe salariu de entry level pentru ca asa e politica firmei, si la a patra (gosh!, tot multinationala), honestly, nu ma duc unde a intarcat mutu' iapa, sa-mi infund toata familia intr-un orasel de mina a saptea unde nici cioara nu intoarce, doar de dragul "vocatiei" mele, ca mai am si alte raspunderi...

Asa ca vedeti dvs., de fapt lipsa unor viziuni si politici de dezvoltare, praduirea si adhocacy-ul de care se fac vinovati toti, nu numai Basescu, fac ca pe unii ca mine, nu putini, sa-i cam stringa locul in Romania, la jumatatea carierei. Nu vrei politica, nu vrei management, nu vrei sinecura la stat? Ghinion! Fac deja "nota discordanta" de-o vreme, asa ca trebuie sa plec.

Deci da, SI Basescu ma impiedica sa-mi duc viata si sa-mi desfasor profesia si hobby-urile asa cum as vrea. Nici in caz de Geoana n-ar fi fost vreo fericire, cum n-a fost nici in vremea lui Iliescu, sau a lui Constantinescu, inceputul sfirsitului. Nici Ceausescu n-a fost singur in ce-a facut, dar a simbolizat o stare de lucruri. Asa e si cu Basescu acum.

Stiti, de fapt eu nu mor de foame (n-am murit de foame niciodata, si nici n-a fost vreodata mincarea mea la cheremul cuiva), dar consider ca traiesc prost, pentru ca fiind eu ceea ce sint, si nu "cetateanul generic", nu vad ce mai au in comun tara asta si viitorul meu. Cred ca asta e si problema Liberalului de Stinga.

asybaris spunea...

@Fluieratorul
Una e ce vrem sa facem noi cu vietile noastre si alta e ce pretindem de la conducatorii nostri. Ai lucrat la 3-4 multinationale? Sigur nu traiesti prost, asa cum ai spus. Optiunile de cariera, perspectivele se pot ingusta la un moment dat. Vrem sa ne dea Basescu perspectiva? Sau vreun lider politic? Angoasele personale exista indiferent de regimul politic si nu cred ca cineva ne impiedica sa ne realizam, ci ca noi insine suntem in ceata la un moment dat.
Uite ce cred eu despre asta http://asybaris.blogspot.com/2011/05/romania-ca-o-muiere.html

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...