marți, 21 iunie 2011

Fanatismul, ultimul refugiu al lui traian băsescu



Lăsând orice alt comentariu, ieşirea din seara asta a lui traian băsescu a depăşit orice limită a nesimţirii şi bunului plac. Nu aşa se conduce o ţară. Nu aşa se fac reformele. Nu aşa se construieşte un consens.

Probabil că-şi va impune proiectele. Cu viermii ăia din PDL în Parlament, cu subordonaţii Generalului Izmenelor, cu deputaţii care reprezintă minorităţile naţionale, cu dosarele de şantaj pe care i le oferă serviciile, cel puţin reorganizarea administrativă trece de Parlament. Probabil că până luni ziarele portocalii vor fi pline de "demascări" privindu-i pe udemerişti. Asupra lor se exercită deja o presiune infernală.

Evident, modul ăsta de a face lucrurile generează multe resentimente. Care pot izbucni oricând. Nu-l interesează. S-a fanatizat, şi oricine nu-i de acord cu el trebuie distrus prin orice mijloace. Fanatismul este ultimul lui refugiu. Nu mai are nimic de propus românilor. Iar tot ce-a propus, şi a impus prin mijloace nedemocratice, s-a dovedit un eşec: şi reforma educaţiei, şi reforma sănătăţii, şi cea a justiţiei sau a proprietăţii, ca să nu mai vorbesc despre reforma clasei politice.

Refuzul lui de a ţine cont de obiecţiile Curţii Constituţionale este o expresie a  acestui fanatism. Dar şi a neputinţei sale de a fi om de stat. Este doar un căpitan de navă, şmecher de doi bani, umil cu cei de deasupra sa(vezi suptul pulii Marelui Licurici), zbir şi dispreţuitor cu subordonaţii. În toţi aceşti ani n-am fost conduşi de politicianul traian băsescu. Am fost conduşi de un căpitan de navă frustrat, care nu-şi poate depăşi condiţia.  

7 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Aud ca dobitocul negociaza acum cu ungurii sa lase o regiune cu Harghita, Covasna, Mures si Brasov. Ca brasovean, pot sa spun ca nu-mi convine deloc asta, mai ales ca Brasovul si ungurii nu se prea au in genere, nu s-au avut niciodata. Cel mai mult ii "plac" pe unguri cutitarii tigani si interlopii de Noua. Astept cu interes sa se "pupe". Sint convins ca nici un brasovean cu scaun la cap n-are chef de ifose de unguri, eu am crescut si trait intre ei pe strada (si intre nemti, tigani, evrei, cehi, dar fara atita tevatura) si sint super-satul. Nici daca ar fi capitala la Brasov n-as fi de acord. Ce, sa nu pot sa cumpar o piine daca o cer in romaneste nici in Brasov, cum n-am putut niciodata la Sf. Gheorghe???

Aud ca Lazaroiu se lauda cu 50% singe unguresc. Ce revelatie, asta explica multe...

Si culmea ca de fel nu sint sovin, dar pot deveni, si foarte repede, ca sint satul de prostiile astea.

Adrian Teacă spunea...

Am exagerat că l-am comparat cu un E. coli politic?

Constantin Gheorghe spunea...

Nu, n-ai greşit! Dar văd că bacteria cu pricina devine ucigaşă...

incognito spunea...

Cunosc ceva capitani de nave si nu pot fi de acord cu tine. Asta n-a fost niciodata capitan: a fost si este "capetenie" numa'buna de atarnat in streang.

http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/06/apel-oamenilor-de-arme.html

Karakas spunea...

Basescu fata in fata cu Istoria:

...voi face un apel la parlamentari ca în procesul de revizuire a Constituţiei să găsim o formulă să inserăm în Constituţie şi faptul că primul furnizor de prosperitate pentru orice cetăţean este munca ", a spus Băsescu

Eu as fi mers si mai departe si as fi propus sa inseream in Constitutie ca al doilea furnizor de intelepciune e laptele matern si cei 7 ani de acasa. Eventual sa mai adaugam si alte vorbe de duh, sau de pahar la Constitutie, ca sa avem, in sfirsit, un document fundamental care, pe linga insiruiri seci si plictisitoare despre drepturi si responsabilitati, sa fie plina de tilcuri mai mult sau mai putin adinci. Preferabil mai usurele sa nu incalzim neuronii ca e mare seceta de inteligenta pe la Cotroceni.

Si daca nu e de munca, l-as intreba pe Presedinte, ce sa faca Constitutia?

http://www.mediafax.ro/social/basescu-voi-cere-in-parlament-sa-inseram-in-constitutie-ca-primul-furnizor-de-prosperitate-e-munca-8368804/

Anonim spunea...

e bine ca incepeti sa va invatati cu bacteriile vestului!
nu cumva erati voi aia care ma plictiseau cu maretul vest si mincarea aia minunata de la ei?
si daca nu era taranul asta primul servitor al vestului ar fi fost altul pentru ca e tara plina de flotanti si odraslele lor atotstiutoare. ce credeti voi ca aia care i-au dat bani lui nea nicu sa ne dezvoltam n-au stiut ce fac si ce resurse avem prin satele romanesti?!
uite acum sint toate institutiile pline de astia si beneficiati de rezultatele stiintei si educatiei lor. si vad ca unii asteapta de la astia traiti cu vestul luminos in capul lor sec nu stiu ce sentiment de demnitate....
cind aud de democratia care cica ar fi sau ar fi fost in vestul asta spurcat al boilor de romani imi vine sa vomit! exact de asta aveti parte!!!!
iar asta pare o inventie facuta special pt voi ca sa va saturati:

http://www.realitatea.net/cercetatorii-japonezi-obtin-carne-din-fecale_845263.html

incognito spunea...

@Anonim
Cercetatorii japonezi se afla intr-un occident de trei ori mai indepartat decat Orientul indepartat. Aici, stau si te citesc si iteleg ca tehnologia e inca inversa.

http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/06/apel-oamenilor-de-arme.html

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...