Mi-e tot mai silă de tot ce se întâmplă în ţara asta! Şi mai ales de elitele ei intelectuale, care sunt un cancer incurabil! Aşa a fost şi până la venirea comuniştilor la putere, aşa a fost şi în comunism(n-au nici măcar scuza puţinelor excepţii), aşa este şi acum. N-am auzit de la ticăloşii ăştia un scâncet de protest faţă de "criteriile de internare", inventate de un dement de la CNAS. Că boc, văzând că e groasă, i-a obligat pe tembeli să le anuleze, e una. Dar numai faptul că cineva a putut inventa aşa ceva, iar un cretin a putut aproba aşa ceva, cu firescul cu care te ştergi la cur, ar fi trebuit să provoace o revoltă a intelectualilor. Ei bine, nu! Ei o freacă şi acum cu mineriadele!
Da, atunci unii au luat-o pe spinare de la mineri. S-a lăsat cu capete sparte. Reprobabil, mizerabil, de neacceptat într-o ţară normală. Atunci România era o ţară anormală, abia ieşise din dictatură, nu avea cum fi ca Franţa sau Germania, după doar şase luni de libertate.
Acum se zice că ar fi normală. Şi în România normală nişte birocraţi trimit oameni la moarte sigură doar pentru a se încadra în deficitul bugetar. Cine e mai vinovat? Minerul care a dat cu bastonul, sau politicianul de azi, care ucide cu sângere rece, pentru a se menţine la putere cu orice preţ? Sau intelectualul care tace?
Pe lângă mizeria criteriilor de internare, ce mai contează că majoritatea parlamentară a modificat statutul poliţistului, făcându-l pe poliţist sclavul şefilor politici, ce contează că aceeaşi majoritate a modificat legea alegerilor locale, pentru ca primarii să fie aleşi într-un singur tur de scrutin? Sunt mizilicuri. Dar care fac din România o democraţie de faţadă, în aplauzele "elitelor intelectuale", fericite că lupta cu comunismul continuă!
6 comentarii:
Vinovati sunt minerii care nu au reusit sa-i mangaie cu bata pe multi din astia care sunt azi la putere...
In general sunt de acord cu ideile tale .Nu vb. aici de doctrine "stanga-dreapta" ci doar de privirea logica si consemnarea-comentarea -rationala a realitatii pe care-o traim .
"Atunci România era o ţară anormală, abia ieşise din dictatură, nu avea cum fi ca Franţa sau Germania, după doar şase luni de libertate".Aici nu mai sunt de acordeon !
Din punct de vedere "democratic" mineriadele se inscriu in manifestarile normale >vezi violentele din Grecia (unde-au fost incendiati politisti cu Molotoave),din Londra de-acu 2 luni ,cu devastari ingrozitoare chiar in down-town (binenteles CENZURATE in mass-media ) ,cu batai salbatice acum 10 zile intre catalanii castigaciosi de ..o cupa ,si politia locala !De fapt la mineriade, Romania era deja in "trendul" mondial si simtea "gustul (maroniu) al libertatii" !!!!
Si prefer de-o suta de ori o dictatura in care :rezervele strategice ale tarii mele imi imbunatatesc nivelul de trai MIE ,ca roman ,in care salariul minim pe economie chiar iti permitea sa traiesti ,sa ai o casa ,o mobila ,un sistem decent si gratuit de sanatate si invatamant ,un concediu de refacere in statiunile patriei ,o recunoastere a importantei aportului social a muncii pe care-o depuneai ,o Lege 18 -a ilicitului -de fapt a controlului averilor (care de altfel l-a bagat la parnaie pe Vinticel ,care smenuise si el v'o 10.000 lei ,iar azi ,cu "sisteme de drept" echilibrate nu reusim sa-l anihilam pt. sute de milioane de euroi !!!),cu programe de dezvoltare care chiar erau destinate uvrierului autohton (locuinte ieftine ,metrou ,cale ferata ,energie de orice fel ieftina ,constructii de scoli si spitale pe toate coclaurile ,drumuri nationale ,judetene ,comunale ,alimentari cu apa si canalizare )
Cu ce vine acest nou sistem economic ,de culoare indoielnica si care pute mai abitir ca un balegar de catar hranit doar cu chili ? A dracu' democraceala asta ce se cheama :Lupta pt. supravietuire ,ba ,boilor ,nu pt. o viata civilizata !Cine poate ,poate ,cine nu ,avem destui manufacturieri pe bani putini in Asia si Africa ,asa ca ,muriti ,ca are si altii nevoie de slujbe in "mediu privat" !!!E o coada de v'o 2 miliarde !!!Voi sa fiti sanatosi ,prin cimitire ,si hai sa vb. de profit nu de drepturi !!!
Pot spune ca mineriadele au avut o justificare foarte logica. N-au avut scuza, asta e cu totul altceva. Nu cred ca minerilor li s-a spus ca vin la Bucuresti ca sa kick ass, ci li s-a spus ca vin sa "faca ordine" in interesul poporului. Cel mai bine zis, n-au scuze aia care au creat fenomenul, aia care i-au chemat, si stim bine cine au fost, pentru ca sint cei care au avut de profitat.
Doar ca sa mestecam in butoi la nesfirsit si condamnarea comunismului, si condamnarea mineriadelor, si alte aflari in treaba din astea, ca niste mori stricate care nu au nici o finalitate, nu e constructiv.
Poporul e prost pentru ca stie pe cine sa NU voteze, si totusi o face sistematic, pentru o fasole cu cirnati, o galeata, o punga cu peste sau, dupa cum mi-au spus oameni de pe la Teleorman, pentru ca "altfel nu ne treiera si nu ne lasa coloana [de itigatii] pe loc". Motive mai mult sau mai putin intemeiate, dupa cum vedeti, care se refera la TOT spectrul politic din tara noastra minunata.
Cu alte cuvinte, n-avem oameni. Doar ca IN NICI UN CAZ asta nu m-ar face sa vreau inapoi vremurile dictaturii si desfid pe oricine sa o faca, indiferent care-i sint motivele. Nu exista motive suficient de justificate ca sa vrea cineva inapoi ce-a avut inainte de '89. Sau exista unul singur: debilitatea memoriei... E o discutie lunga, si n-am s-o abordez aici...
Un singur lucru, totusi: ieri am calatorit cu interesele mele din Sibiu inapoi in orasu-mi natal (Brasov), pentru citeva ore, si m-am intors cu acceleratul de prinz. obosit si scribit, ca intotdeauna cind am de-a face cu organe ale statului, care-mi aduc aminte, de la decrepitudinea peretilor pina la "coscoveala" din mintea functionarilor, cum era inainte. In tren, hop un nene pe la vreo 80 de ani asa, pe vremuri ofiter de securitate, care a turuit fara oprire tot drumul, laudindu-se cu faptele vietii sale. Incredibil de logoreic, incredibil de prost, incredibil de amoral si auto-justificativ, am coborit din tren extenuat nu de flecareala lui fara limite, ci de cantitatea imensa de energie pe care am folosit-o ca sa ma abtin sa-i dau ce merita: un toc de bataie sanatos, numai peste cap. Am auzit in anii astia, umblind, multi care se lauda cu "intentiile bune" ale comunistilor si securistilor de pe vremuri, si de fiecare data m-am gindit ca daca as fi putut, i-as fi lichidat in '90 pina la ultimul, cu tot riscul de depopulare, ca n-au fost putini. Eu pe astia nu-i vreau inapoi.
[Fine del primo tempo]
[Secundo tempo]
Cit despre intelectualitatea romaneasca, cea "oficiala", Idolii Forului, este inregimentata la curte si incremenita in proiecte, anacronica si autosuficienta par excellence, zaharisita in aceleasi idei obosite inca din tinerete. Daca e sa ma refer la onor' Plesu si Liiceanu, ideile in cauza nici macar nu le apartin, ci vin de la "maestru", iar de adaugat, in afara de citeva vorbe mestesugite, baietii n-au adaugat nimic. Altii au alte bube pe cap. Intelectualitatea care nu tine de mainstream n-are canale de comunicare deschise, deci in societate nu exista. Va exista, dar acum nu e momentul. Astea sint vremurile grabei si lipsei de profunzime, nu ale logicii, nu ale viziunii, nu ale filosofiei.
Ei, si noi sintem incremeniti in proiect. Eu m-am saturat sa comentez ce fac actualii, dezaprobind orice miscare fara nici o discutie publica pe subiect.
Si in Marea Britanie se aleg primarii si parlamentarii intr-un singur tur. Daca nu comenteaza presa, atenta fiind la altceva, ca de obicei, poate ca ar trebui sa apara in sfirsit, chiar si prin voci razlete, societatea civila, care sa inceapa aceste discutii. De ce e sau nu e ok ce trece in parlament? Si de ce intotdeauna se asteapta pina cind trece ca sa se declanseze discutia?
CNAS-ul a propus criteriile respective in cadrul unui contract care inteleg ca devine valabil de astazi. De cind exista si nu se discuta de el, ca doar nu vreti sa cred ca numai de ieri?
Noi tot impul frecam opiniile post factum pe internet, amestecate cu "verva personala" si "culoarea locala", si nimic altceva. Toti avem partea noastra din vina, si mai veche, si mai noua.
Na, ca iar m-am'nnervat. O sa ma duc mai tirziu pe Corso, poate se mai intimpla vreun circ de strada si-mi trece...
[Secundo tempo, a doua tentativa, ca n-am "nimerit" din prima...]
Cit despre intelectualitatea romaneasca, cea "oficiala", Idolii Forului, este inregimentata la curte si incremenita in proiecte, anacronica si autosuficienta par excellence, zaharisita in aceleasi idei obosite inca din tinerete. Daca e sa ma refer la onor' Plesu si Liiceanu, ideile in cauza nici macar nu le apartin, ci vin de la "maestru", iar de adaugat, in afara de citeva vorbe mestesugite, baietii n-au adaugat nimic. Altii au alte bube pe cap. Intelectualitatea care nu tine de mainstream n-are canale de comunicare deschise, deci in societate nu exista. Va exista, dar "acum nu e momentul". Astea sint vremurile grabei si lipsei de profunzime, nu ale logicii, nu ale viziunii, nu ale filosofiei.
Ei, si noi sintem incremeniti in proiect. Eu unul m-am cam saturat sa comentez ce fac actualii, dezaprobind orice miscare fara nici o discutie publica pe subiect.
Si in Marea Britanie se aleg primarii si parlamentarii intr-un singur tur. Daca nu comenteaza presa, atenta fiind la altceva, ca de obicei, poate ca ar trebui sa apara in sfirsit, chiar si prin voci razlete, societatea civila, care sa inceapa aceste discutii. De ce e sau nu e ok ce trece in parlament?
Si de ce intotdeauna se asteapta pina cind "fenomenul" trece ca sa se declanseze discutia?
CNAS-ul a propus criteriile respective in cadrul unui contract care inteleg ca devine valabil de astazi. De cind exista si nu se discuta de el, ca doar nu vreti sa cred ca numai de ieri!?
Noi tot impul frecam opiniile post factum pe internet, amestecate cu "verva personala" si "culoarea locala", si nimic altceva. Toti avem partea noastra din vina, si mai veche, si mai noua.
"Nu exista motive suficient de justificate ca sa vrea cineva inapoi ce-a avut inainte de '89. Sau exista unul singur: debilitatea memoriei..."
Absolut de acord, ca si cu concluzia despre "intentiile bune" ale comunistilor si securistilor.
Trimiteți un comentariu