marți, 24 mai 2011

Descompunerea puterii portocalii


Azi, la Camera Deputaţilor, Legea care permitea disponibilizarea a circa 10.000 de poliţişti, lege organică, nu a întrunit numărul necesar de voturi, deşi majoritatea parlamentară s-a mobilizat exemplar, iar în sală erau prezenţi suficienţi deputaţi ai puterii pentru a o vota.  Pur şi simplu unii dintre ei nu au vrut să voteze.

Ceva se întâmplă, şi cei din PDL nu prea mai înţeleg ce se întâmplă cu ei. De fapt, acest partid este o formă pseudo-politică, un eufemism pentru mafia economică. Nu sunt naiv: şi pesediştii, şi liberalii, şi ţărăniştii, şi alţii au dat cu svastul în Caraiman, când au fost la putere. Dar au făcut-o cu fereală, cu sfială, fără sistem. Au fost nişte amatori pe lângă ăştia din PDL.

PDL este exclusiv o mafie economică, venită la putere cu o singură idee în minte: să captureze statul, şi să-l privatizeze. Vedeţi ce se întâmplă în Ministerul de Interne. Vedeţi ce se întâmplă la ANAF. Vedeţi ce s-a întâmplat la Muncă. Au reuşit cu brio.

Iar traian băsescu patronează această mafie, este vârât în ea până peste cap, prin familie, prin apropiaţi, prin oamenii lui din partid. Nu poate juca scena balconului, nu poate spune că n-a ştiut. De aproape şapte ani nimic nu mişcă în ţara asta fără ca el să ştie ce şi cum. Şi-a urmărit adversarii politici, a pus instirtuţiile statului pe urmele lor, i-a terfelit, şi în spatele acestei perdele de fum mafia lui a furat şi fură la greu.

Că ieri au picat doi boi e nimic. Trebuia să se dea ceva satisfacţie proştilor care mai cred că vin comuniştii şi băsescu e pavăză şi scut! Dar după asta nu va urma nimic, aşa cum n-a urmat nici după circul din vămi. Totul este planificat să se oprească la un nivel al mafiei care să nu ducă la vârful ei. Şi aşa se întâmplă. 

Nu ştiu ce va urma. Probabil vor mai sacrifica o serie de proşti ca ăia doi de ieri. Dar sistemul ticăloşit, patronat de traian băsescu, este încă funcţional, deşi şubrezit de scandaluri. Va mai trece timp până va fi pus, dacă va putea fi pus, cu botul pe labe. Există o singură cale de a-l prăbuşi: la următoarele alegeri PDL să nu mai fie votat, să fie îndepărtat de la butoanele puterii. Altminteri mafia se va replia, dar nu va fi învinsă, şi va reveni, la cel mai mic semn de slăbiciune al statului şi al cetăţenilor.   

Un comentariu:

Anonim spunea...

Uite asta-mi place, ca exista multi prosti care-i considera comunisti pe ceilalti si anticomunisti pe astia ai lui basescu.
Lasa ca vad ei pe dracu'.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...