marți, 24 mai 2011

E vreo deosebire?



Şi moartea lui Fănuş Neagu a scos la suprafaţă tot ce mai rău în mintea şi şi în sufletul unor cretini, aşa cum se întâmplă de o vreme încoace, mai ales de când Iubitul Conducător şi Mare Machitor ne conduce cu mână de fier pe drumul şerpuit al pişatului boului spre prăpastia finală. Anti-comunismul ţine loc şi de inteligenţă, şi de bun-simţ, şi de ideologie, de fapt, e bun să justifice orice măgărie.

Vin şi vă întreb: ce deosebire este între dobitocul care comentează articolul din Adevărul, dedicat morţii scriitorului, şi scrie astea:  "Florin Simionescu2011-05-24 10:28:39 Asta a umplut Braila de militieni de la Gradistea. O vidanja de cocliti care s-au imbogatit din dreptu' de jmeker. El a taiat si spanzurat in politie, a dat paine puturoasa si blocuri intregi la toti taranii de ne-au umplut ca ciuma cu manelele, gratarele, berea in fata blocului, gaini crescute in gradina si covoarele batute cand ti-e lumea mai draga. Un blestem pentru oras! Pacat ca trebuie sa asteptam natura ca sa putem scapa de securistii astia!"  şi unul cu pretenţii de mare telectual, care altminteri dă lecţii: "Azi a murit Fǎnuș Neagu. Mǎ rog, mǎ lasǎ rece chestia asta cu muritul vedetelor. În fiecare zi mor oameni, hoarde, hecatombe, haite, însǎ doar unora li se alocǎ spațiu publicitar. Iaca acolo, un comunist în minus."

Sigur, în lumea noastră fiecare este liber să delireze cum vrea neuronu' lui. dar tot în lumea asta a noastră mai există şi decenţă, şi bun-simţ. Nu te obligă nimeni să comentezi, şi nici să-l iubeşti pe Fănuş Neagu. Nici măcar nu e vorba despre acel "Despre morţi numai de bine!"  Este vorba despre demenţa acestei societăţi, care nu vrea să vadă lucrurile decât în alb şi negru, pentru că nu o duce mintea la mai mult. Tristă ţară de proşti...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ceea ce se-ntampla face parte ,nu din intamplare ,dintr-un univers kafkian ,o lume ilogica ,fara de inteles ,cu fapte si situatii care sfideaza ridicolul !O lume incom prehensibila a non-valorii ,in care un Adrian Paunescu , un Dinica , un Fanus Neagu ,sunt comunisti facatori -de-rele si degraba buni de Purgatoriu !!!

In schimb ,ne inclinam sfiosi& democratici (?) in fata unor muhaiele gen : plesu ,liiceanu ,patapulevici ,mihaies ,t.r.u. >impotenti in toata opera lor in fata unei singure opere :Frumosii nebuni ai marilor orase .

Ca ce-a fost ..nu va mai fi ,ca ,oameni de adevarata cultura si simtire nationala ...n-ai sa mai vezi (ca mai buni sunt dolareii verzi !!) iara iubirea de tara i-un concept pe care nu-l stapanesc (nici macar in subsidiar ) ,iar ca toti dobitocii arunca cu fecale in tot ce s-a construit "atunci" (locuind dealtfel in bloace si viloaie "comuniste" ,mergand pe sosele tot "comuniste ' ,avand apa curenta ,ienergie electrica si termica tot "comunista ' ,aeroporturi ,metrouri ,combinate ,cai ferate ,statiuni de odihna si tratament ...cam tot de la "aia " !

Foarte exacta consideratia ca :Anti-comunismul ţine loc şi de inteligenţă, şi de bun-simţ, şi de ideologie, de fapt, e bun să justifice orice măgărie.


As putea completa ca anti-comunismul ESTE o magarie si justifica tampenia in masa promovata de sistemul corporatist !

Fluieratorul spunea...

Macar de-ar fi niste anti-comunisti veritabili. Mi-e teama ca sint doar redusi mintal.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...