joi, 26 mai 2011

Doamnelor şi domnilor, Rafael "Buldogul" Nadal!


Setul trei al meciului lui Nadal cu Pablo Andujar, la Roland Garros, a fost absolut uimitor! Condus cu 5-1 la ghemuri, Nadal a salvat opt mingi de set, şi a câştigat setul, şi meciul, în tie break! Nadal nu a cedat niciun moment, mental vorbind. Ce tărie psihică! În fond, mai avea în faţă două seturi, pentru a câştiga meciul. Nu era o nenorocire dacă pierdea setul. Şi nici despre efort suplimentar nu putea fi vorba, de vreme ce consumul fizic din setul trei a fost uriaş, cât pentru două seturi!

Nadal a avut tenacitatea unui buldog, n-a făcut un pas înapoi! Setul ăsta ar trebui să fie prezentat, ca luare aminte, mămăligilor sportive autohtone, care "cedează psihic", când dau de greu. Nadal şi-a respectat statutul, şi-a respectat suporterii şi a făcut onoare tenisului. Tot respectul pentru un profesionist!   

4 comentarii:

Blocul Meu spunea...

Felicitări pentru blog. o inițiativă buna!

clerc spunea...

Constantin, ai facut bine ca ai scris despre acel meci, unul dintre cele mai frumoase si dramatice jucate pina acum la Porte d-Auteuil. Alaturi de Nadal vs Isner, partida ar merita un premiu.
Vestea proasta este ca Rafa Nadal, in conditii normale, l-ar fi calcat in picioare pe Pablito Andujar, un tenisman talentat dar limitat ca potential. Insa pupilul unchiului Toni este completamente bulversat de presiunea incredibila la care-l supune super-Djokovici, asa ca balearul inca se cauta, joaca mai nimic si sta pe teren ore dupa ore, ceea ce nu-i deloc bine din perspectiva unui nou titlu, al saselea, pe care el il vizeaza. Insa ai dreptate, Nadal a revenit de departe, si a facut-o prin taria mintii, mai curind decit prin calitatea tenisului practicat!

oreste spunea...

nadal macar avea 2-0 la seturi, dar sharapova era condusa cu 1-0 la seturi si cu 4-1 in cel de-al doilea, si tot a castigat restul ghemurilor pana la sfarsit

margin spunea...

Nu ma mai uitasem la tenis de pe vremea lui Becker si Steffi Graf. Nume ca Federer sau Nadal erau undeva departe, nici macar nu stiam cum arata oamenii aia. Acum vreo luna am urmarit din intamplare Djokovic - Lopez, Madrid, un meci cu vreo 50 de asi. Am ramas cu gura cascata. Iar acum nu-mi scapa niciun meci ce se anunta serios. Cel de ieri: excelent, fara cuvinte.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...