sâmbătă, 21 mai 2011

Sunt odios!



Ştiu că voi fi odios multora, dar nu-mi place ipocrizia unei părţi a elitelor şi societăţii româneşti. De aceea nu rimez nici cu indignarea care cuprinse patria noastră dragă la auzul veştii că nişte cai sălbăticiţi din Deltă, unii bolnavi, iau calea abatorului(asta e, am domesticit animalele ca să avem ce păpa, şi înainte de asta, iar de atunci mereu, am vânat, că trebuia să facem rost de haleală). Cum nu rimez nici cu indignarea ţicniţilor care iau apărarea câinilor vagabonzi. Iubesc animalele. Iar orice adevărat iubitor de animale îşi ia animalul acasă, şi are grijă de el, e responsabil, nu-l lasă pe stradă, vai mama lui. Nu poate îngriji un animal, nu-şi ia. E simplu.

Nu văd indignare şi agitaţie când mor oameni în casă, de foame. Nu văd indignare nici pentru faptul că avem cea mai mare mortalitate infantilă din Europa, că sunt bolile sociale grămadă pe noi, că hranei unui bolnav internat i se alocă mai puţini bani decât celei a unui câine într-un adăpost municipal. Şi lista motivelor de indignare este lungă.

Ştiu că voi fi odios şi unora de-şi zic de stânga, şi-şi fac din tâmpeniile astea cauză: bă, stânga este în primul rând despre oameni! E bine şi cu câinii vagabonzi, dar mai importantă este viaţa oamenilor. Că dacă oamenii n-au o viaţă decentă, nici animalele nu o vor avea. Viaţă, futu-i mama ei!  

12 comentarii:

Anonim spunea...

Da domne', si cu cainii, e clar in mintea mea (atat cat e) ca cel mai omenesc si cinstit lucru e sa-i prinzi, sa-i sterilizezi, eventual pe aia agresivi sa-i retii in adaposturi si apoi lasa-i tata sa se-mputineze pe cale naturala, nu sa-i omori cu lopata, sa-i otravesti, sa-i bagi la Protan sau mai stiu eu ce.
Implicata toata lumea, trasi la raspundere aia de pe plan local, cerut ajutor la UE si la ONG-uri din toata lumea, un hei-rup d-asta national si macar stim ca nu se mai inmultesc chiar asa in nestire.

Lucia Verona spunea...

La mulţi ani!

Florin Abraham spunea...

La Multi Ani!

casandra spunea...

La multi ani si multe "conversatii" pe blog!

Fluieratorul spunea...

In tara asta toate se inscriu oricum in acelasi "trend". Nu e loc nici de ciini, nici de cai, nici de oameni pe-aici in ultima vreme. E loc numai pentru prostie, nepasare, rea vointa, si lucrul asta pe mine unul ma sidereaza...

De cind are dreptul cineva pe lume sa nu aiba loc de altcineva? Vrem sa fim o societate moderna, sau vrem fascism? Azi ciiinii sint de prisos, miine caii, poimiine cine mai stie, oamenii handicapati, orbi, schiopi, batrini, apoi cine stie, tiganii, evreii, "ceilalti"...

Cu putin bun simt si fara atita puturosenie, de fapt toate aceste "probleme" de care noi nu avem loc au solutii clare si sustenabile. Se vede asta in alte locuri. Nu banii sint problema, nesimtirea este.

vgeorgicas spunea...

Si mie mi-e mila de cai...
Dar si de oamnei. De cit vreme am blog scriu despre indiferenta aceste puteri la adresa oamenilor fara bani. Deci, la adresa a peste 80% din populatia tarii. Zadarnic. Nimanui nu-i pasa ca se atenteaza la BIOLOGIA poporului roman de 20 de ani. Nici un fel de politica in acest sens, dasi din ce in ce mai multi lucratori din sanatate simt asta in mod direct.
Se face in permanata comparatia cu privatii care fac r....ul praf, numai ca in preturile acelea superumfalte REFUZA pacientii cu RISC de evolutie dificila. Si-i servesc pe niste fitosi cu tot le poate oferi negustoria medicala locala.

Dragos Bora spunea...

"Caii de la Letea ne-au adus aminte de ceva ce uitasem de câțiva ani buni… oamenii pot câștiga bătălii cu statul. Trebuie doar să încerce…"

http://www.alecuracoviceanu.ro/?p=2213

-----------

"De ce ar trebui caii protejaţi şi măcar un pic respectaţi? Să-mi fie iertată discriminarea, dar rostul porcului sau al oii a fost dintotdeauna hrana, aşa cum ale calului au fost drumul, măreţia şi viteza. Pe când bidiviii mureau cu miile pe câmpurile de bătaie, porcii se îndopau prin coteţe. La fel, statuile ecvestre nu ni-i prezintă pe regi cocoţaţi în spinarea unei oi ori a unei vaci. La scara istoriei, i-au fost omenirii un fel de guvernante, căci sute de ani ne-au ţinut în spate. Apoi, când şi-au pierdut rostul, i-am îndesat sub capote, măsurându-ne puterea tot prin ei. Le-am lipit aripi, s-au cabrat graţios prin sigle, cu panaşuri înfipte în frunte au executat paşi eleganţi, copiii s-au legănat pe duhurile lor din lemn. ... Să fie la mijloc şi invidia? Chiar şi în grajd, cu şaua pe spinare şi tras de dârlogi ori proptit între hulube, calul pare cumva prea liber. "

http://www.adriangeorgescu.ro/2011/05/21/cine-are-nevoie-de-cai/
---------

Nu sinteti odios, sinteti normal, chiar de bun-simt. Subscriu si eu la cele din postarea asta.

Anonim spunea...

Nu-i mai plangeti atata pe cei din Delta! Acolo de sute de ani sare pestele singur in barca, apa sa uzi gradina este asa ca hrana-i asigurata. Temperatura e cea pe care-o stim. Astea dar si altele i-au facut apatici. E mai usor sa hãrtanesti caii. Ce naiba, ar vrea sa vina oamenii din zonele montane sa le faca treaba in ograda? Cum de oamenii cei mai hotarati au fost intotdeauna cei de la munte sau din zone neprielnice unde daca nu puneai mana la treaba te lua dracul rapid? Va amintiti de
Finlanda vs. URSS in WWII ? Sau, mai bine, comparati Finlanda si Grecia din zilele noastre.

ioana spunea...

temperatura e aia pe care-o stim din clasa a patra, si anume temperatura de crivat, nu?
apa berechet, mai ales cand se umfla dunarea.
pestele sare, mai putin cand e dunarea inghetata sau e prohibitie. mai putin cand stabii locului (SOV, Nastase & comp) pun stapanire pe luciul de apa.

aia de la Letea isi bat caii si-i duc la abator pentru ca traiesc ca acu' 100 de ani, cand moshu-tau isi batea si el calu, magaru si boul si avea drept de viata si de moarte asupra animalelor lui.

dar voi, voi se scuza aveti?! ati facut scoala si ati facut-o degeaba - cine-i crivatul si ce vrea el?
oamenii de la Letea sunt rai ca-s abrutizati de mediu.
voi nici macar scuza asta n-o aveti. nu sunteti abrutizati, sunteti brute. c-asa ati ales sa fiti. fara pic de compasiune.

prosti cu scoala si brute cu internet rapid.

de aia de Letea mi-e mila. de astia care stiu ei care-i temperatura in delta mi-e sila.

Anonim spunea...

Conditiile neprielnice traiului dureaza mult mai putin in Delta decat in alte zone ale tarii. Se poate consulta o arhiva meteo-hidrologica.

Civilizatia a aparut in zone de tipul acesta (Tigru/Eufrat, Delta Nilului) tocmai pentru ca ofereau propice dezvoltarii.

Nici in zonele montane accesul si circulatia, viata in general, nu-s usoare. Totusi, oamenii locului nu-si vand italienilor caii pentru ca sa aiba bani de vodca.

ioana spunea...

Nu, pentru ca au deja palinca home made. Din fructe, care normal, sar singure din copac in cazanul de tzuica. Spre deosebire de delta, unde numai pestele sare. Fructele, mai putin. Nici macar pentru vodca - pana si aia se cumpara. Auzishi de pruna de Dunare/Delta? Auzishi de marul de Delta sau de Dobrogea?

Prosti cu scoala, cum ziceam. Delta Nilului fix cu Delta Dunarii e comparabila, din punctul de vedere al climei. Ia de pune deshtu' cela de pe tastatura pe harta si vezi ce latitudine iti da.

Va rabda ăl de sus cu toata rautatea voastra. Sunteti buni cu animalele, c-asa ati vazut la televizor ca-i cool, dar cand e vorba de oameni, aruncati degraba cu piatra. C-aveti dreptul sa judecati, fiind voi fara de prihana.

Ajuta animalele, daca poti. Pe amaratii din Letea judeca-i dupa ce vei fi petrecut o iarna pe-acolo. Ca sa-ntelegi cum e treaba cu conditiile propice. Cu temperatura si cu peste saltator si cu apa din belsug.

Dragos Bora spunea...

Deja-i vad pe SOV, Nastase & comp intr-o barcã (to say nothing about the dog, pentru ca l-au impuscat la perchezitia lui SOV) punand plase prin Delta Dunarii. Noroc ca Turcescu salveaza Delta de cativa ani si-i chitit pe ei.
Pai astia au facut legea in Delta cu ajutorul autoritatilor judetene (localnici), cu ajutorul autoritatilor locale (localnici) si cu ajutorul... localnicilor.
AFAIK Nastase nu mai conduce Romania de la inceputul anului 2005.

Chestia asta cu 'greaua mostenire' e misto. Sa dam atunci vina pe daci, pentru ca nu i-au caftit pe romani. Daca-i invingeau nu mai ajungea Ovidiu sa-si planga tristetile provinciale pe aici. Cã cand il auzeau, de alean, marinarii din port se ushcheau in Jamaica dupa rom iar cei din Delta
la proslavnici dupa vodca. Ovidiu, obraz subtire, de poet, bea coniac. Asa a aparut coniacul Ovidiu. Altã grea mostenire.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...