joi, 12 mai 2011

O nouă dovadă că suntem o ţară de proşti



HotNews e chitită pe Sorin Oprescu, şi-l atacă din toate poziţiile. Că doar e condusă de marele deontolog Tapalabă, un sinistru propagandist portocaliu. Drept pentru care agentura de băgat fitile titrează măreţ: "Chioscul - pagoda de doi metri patrati si 30.000 de euro, noua atractie a parcurilor din Bucuresti" . Iar bizonii cu tastatură şi neuronul în scurt-circuit încep să înjure: "15.000 de euro metrul pătrat? Huo! La oase! Hoţii!" 

Dar NICIUN bou nu se întreabă: "Doi metri pătraţi? Ce dracu poate face un om în doi metri pătraţi?"  Dacă i-ai dat semnalul, începe să saliveze, precum celebrul căţel, şi-şi anulează spiritul critic?


Evident, afacerea e o panama, iar ăia de vor s-o facă nişte puşlamale. Dar băbeşte luând-o, asta înseamnă un pătrat cu latura de 1,4 metri. E cel mult o gheretă de paznic, în care să stai DOAR în picioare. Dar nu, pentru boul cu tastatură asemenea amănunte nu contează. Există cuvinte care funcţionează pe post de declanşator, şi cum le vede, cum se apucă de tastat.


Am impresia că mintea tot mai multor români este redusă la stadiul la care funcţionează reflex. Stimul, răspuns prefabricat. Şi în rest, zgomot alb.  Dar e bine, e foarte bine. Ce n-a reuşit comunismul, reuşeşte tabloidizarea: crearea omului nou. Nul intelectual...

PS: vreţi dovezi în plus? Ia citiţi voi comentariile unor retardaţi la articolul ăsta, apărut în EvZ.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...