joi, 19 mai 2011

Democraţie e ce vrea pula mea!



Este, în esenţă, mesajul discursului de astăzi al lui băsescu. A cărui boală psihică se agravează. La modul cel mai serios. C-o fi bipolaritate, că n-o fi, cert este că că se crede tot mai mult un soi de Dumnezeu al României, iar ce spune el este adevărul absolut, şi toţi trebuie să se posterneze în faţa lui. 


Acum îl încurcă grav democraţia. Nu-i plac consiliile locale, că prea e populate de partide şi de politicieni, care, culmea, fac compromisuri, negociază, pentru a vota una sau alta. "Ia să mai desfiinţăm din ele, tovarăşi! E prea mulţi trântori, prea mulţi consilieri! Şi judeţele e prea multe! Să facem regiuni! Şi ce atâtea Referndumuri? De ce să ne spună boii ăia de bucureşteni ce să facem noi cu Legea Capitalei? Noi nu ştim ce şi cum? Nu ştie Nuţica? Şi de ce să nu revenim la partidul unic? Am avea numai avantaje, că şi şpaga ar fi tot unică!"


Aşadar, democraţie e doar ce vrea pula Marelui Conducător şi Bravului Machitor. Merită sacrificiul celor care au murit în decembrie 1989? Apropo de asta: nu văd nicio reacţie nici din partea timişorenilor, nici a revoluţionarilor, şi cu atât mai puţin din partea "societăţii civile". Că doar trăim în România...   

5 comentarii:

Anonim spunea...

Pai cred ca multi nu mai reactioneaza pentru ca nu-i mai intereseaza Basescu.
Oamenii au bifat aceasta perioada la capitolul "pierderi" si asteapta resemnati sfarsitul domniei sale si a PDL-ului.

Constantin Gheorghe spunea...

Şi dacă sfârşitul nu vine?

Anonim spunea...

Daca sfarsitul nu vine...vine sfarsitul, ca sa folosesc un joc de cuvinte.

asybaris spunea...

Hai sa nu ne dam de ceasul mortii cu Basescu. Termina acusi si vine PSD-ul. Daca ne consumam toata energia enervandu-ne cu Basescu ce-o sa ne facem cand o sa vina vanghele&co la putere? Va dati seama cat de nemancati or sa fie?

Anonim spunea...

@asybaris
Este si timpul sa intoarcem chilotii pe partea cealalta. Problema e ca sub Basescu am trecut la incontinenta si treaba pute prea tare.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...