vineri, 2 ianuarie 2009

Tăcerea aprobatoare

Pentru cei mai chiori, aşa ca mine, pe bombă scrie: "Approved by silence from the President-elected". Acum înţelegeţi de ce prima persoană numită de Obama în schema Administraţiei sale este un evreu, Rahm Israel Emanuel, care "served briefly as a civilian volunteer on an Israeli military base during the Persian Gulf war of 1991"(NYTimes), şi al cărui tată a fost obligat să-şi ceară scuze pentru remarcile sale anti-arabe?

Şi vreţi o monstră de cinism, de nesimţire, până la urmă, de aroganţă, de nebunia puterii? În timp ce Programul Alimentar Mondial denunţă situaţia îngrozitoare din Gaza, Tzipi Livni, ministrul de externe israelian, aflată la Paris, declară: "situaţia umanitară din Gaza este aşa cum trebuie să fie." După care afirmă că Israelul reprezintă valorile lumii libere!

Aşa le-or fi declarat şi germanii reprezentanţilor "Crucii Roşii", care întrebau despre situaţia celor din lagărele de concentrare?

10 comentarii:

carp popescu spunea...

Inteleg indignarea dar am doua intrebari:

1.De ce nu se negociaza un armistitiu macar?

2. Ultimul document pe care l-am gasit pe internet referitor la Hamas este Carta din 1988. Este ceva mai nou pe piata? Pentru ca este destul de interesant:

Article Six: Peculiarity and Independence
The Islamic Resistance Movement is a distinct Palestinian Movement which owes its loyalty to Allah, derives from Islam its way of life and strives to raise the banner of Allah over every inch of Palestine.

Article Thirteen: Peaceful Solutions, [Peace] Initiatives and International Conferences
[Peace] initiatives, the so-called peaceful solutions, and the international conferences to resolve the Palestinian problem, are all contrary to the beliefs of the Islamic Resistance Movement. For renouncing any part of Palestine means renouncing part of the religion;

Daca inteleg cat de cat acest text (http://www.palestinecenter.org/cpap/documents/charter.html) pare ca scopul Hamas este anihilarea statului Israel. Nu am o simpatie grozava pentru nici unul dintre protagonisti, dar daca unul dintre cei doi incaierati nu vrea sa se calmeze, ce ar trebui sa faca celalalt?!

Speranta mea ar fi sa inteleaga faptul ca se pot face niste granite si pot coexista doua state. Dar citatele de mai sus nu prea sustin acesta speranta. Pentru ca as fi de acord si cu lozinca "Freedom for Palestine" daca imi arata si mie pe harta de unde pana unde se intinde aceasta Palestine. Nu de alta, dar am si eu un defect, sunt inginer si daca iau definitia ca la carte, nu doar Israelul ar avea probleme dar si Iordania.

Anonim spunea...

http://www.trilulilu.ro/iubescRomania/fcdf80aaba9295

Constantin Gheorghe spunea...

Cine să negocieze o încetare a focului? Tata Noe? Păi dacă nu recunosc Hamas drept partener de negocieri, cu cine să negocieze? Şi aşa vechea încetare a focului a fost intermediată de Egipt.


Israelul are un singur obiectiv: să ucidă cât mai mulţi din Hamas. În rest, pe evrei nu-i interesează nimic, pentru că nu se simt responsabili de situaţia din zonă. Ei cred că au toate drepturile, şi-i doare în cot de restul lumii. Ei sunt poporul ales! Punct!


Doar tâmpiţii pot crede că Hamas va distruge Israelul. Una e să te lauzi, şi alta să faci ceea ce spui.

Ce a câştigat Fatah renunţând la prevederi asemănătoare din programul său? Israelul a acţionat constant pentru distrugerea instituţiilor palestiniene dominate de Fatah. S-a pricopsit cu unii mai răi, Hamas. Cine le garantează că următorii nu vor fi şi mai răi decât Hamas?

De fapt, ce vor? Au vreun plan? Vor pace cu palestinienii? Mie mi se pare că nu! Singurul lor plan e :" să le futem muma-n cur de arăboi!" Bine, se face, e simplu! Şi după?



A fost Camp David, a fost Oslo, a fost Annapolis. Tot atâtea procese de pace ratate. De ce? Pentru că ei vor pacea în condiţiile dictate de ei. Aşa ceva NU se poate!


Din păcate, statul Israel se îndreaptă spre un eşec. Eşec care poate însemna dispariţia lui, nu pentru că îl distrug arabii, ci pentru că se autodistruge, din aroganţă şi din nebunia puterii!

Constantin Gheorghe spunea...

Şi dacă vi se pare exagerată poziţia mea, poate asta vă va schimba opinia:http://blog.foreignpolicy.com/node/10622

carp popescu spunea...

Toate bune, dar am pus si eu ca prostu' (ce-i drept, ultima) intrebare - ce inseamna "Free Palestine"? ca sa nu mai stau ca vitelul uitandu-ma la harta noua. Ultima data cand am pus-o era la un targ din vremea comunismului cand standul PLO avea mare o harta a Palestinei care a naibii cadea fix pe harta Israelului. Pe vremea aia Israelul avea si Sinaiul si in momentul in care l-am intrebat pe reprezentantul lor daca asta nu e o problema, am fost tras discret afara de un baiat tuns frumos, la costum care mi-a spus textual "Mai lasa-i dracu' de nebuni, nu-i mai provoca si tu ca si asa ne-am captusit sa le purtam de grija". Daca imi da cineva un raspuns ok, daca nu, n-are rost sa mai fie postat. Pierdere de vreme si de biti.

Constantin Gheorghe spunea...

Domnule Popescu, ce visează fiecare în parte, e treaba lui. Dar şi Israelul, şi palestinienii ştiu foarte bine care sunt şi condiţiile înfiinţării statului lor, şi ce pot cere de la Israel, adică teritoriile ocupate după războiul din 1967. Şi ştiu şi care este cadrul oferit de Rezoluţiile Consiliului de securitate al ONU. Că ei vor să schimbe aceste lucruri, folosind mijloacele pe care le au la îndemână, e un obstacol în calea normalizării relaţiilor între evrei şi palestinieni. Dar poate se vor plictisi, la un moment dat, de atâtea conflicte, de atâţia morţi şi răniţi, şi se vor potoli. Poate...

Anonim spunea...

Domnule Gheorghe, aici vorbim de ura. Pura si intensa. Amplificata de acest tip de actiune. Rezolutiile Consiliului de Securitate ONU nu fac altceva decat sa puna batista pe tambal, refuzand sa admita realitatea: pozitiile sunt ireconciliabile. Punct. Si generatiile viitoare asta invata prima data: sa-si urasca si sa-si elimine inamicii. Pentru palestinieni, israelienii. Pentru israelieni, e mai greu de spus cine.

Anonim spunea...

Pentru cine nu stie, Hamas e o creatie a serviciilor secrete israeliene, conceputa cu scopul de a submina pozitia lui Arafat si a OEP. Cu ocazia acestui mic razboi arabii vor cotiza la palestinieni si americanii la israelieni. Toata lumea e fericita. Poate cu exceptia celor cateva sute sau mii de ghinionisti morti au raniti...

Sa nu uitam insa ca istoria e propaganda scrisa de invingatori.

Anonim spunea...

@Confucius
Nu e tocmai asa. Israelul s-a folosit atat de Hamas (contrapondere la Fatah), cat si de Al Fatah (miscarea condusa de Arafat) atunci cand interesele israeliene au cerut-o. Israelul a speculat intotdeauna lupta dintre cele doua "aripi". Si era normal sa o faca. Dar de-aici si pana la Hamas - organizatie creata de serviciile secrete israeliene....

Anonim spunea...

@pacos
Nu e scenarita ceea ce am scris. Nici speculatie.
Si nici chiar un mare secret prin Tara Sfanta.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...