vineri, 23 ianuarie 2009

Capitalismul de cumetrie în toată splendoarea lui
Cu o insistenţă pe care eu nu o înţeleg, pe urmele lui Traian Băsescu, Traian Boc ne asigură, şi nu e singurul din guvern, că prioritatea sa este achitarea datoriilor făcute de vechiul guvern. Bun, nu e nimic rău în faptul că statul îşi plăteşte datoriile. Problema este alta: suntem în plină criză economică, se anunţă măsuri de austeritate, se dau oameni afară, se anulează investiţii, măriri de salarii şi pensii, planul anti-criză devine tot mai mult un plan de agravare a crizei, şi pe guvernanţi nu-i interesează decât achitarea datoriilor pentru servicii pe care doar dracu le-a văzut!
Să nu ne ascundem după deget: clienţii actualilor guvernanţi vor fi principalii beneficiari ai acestei măsuri. Cei mai mulţi bani se vor duce spre regii asfaltului. Cunosc oameni care, şi având decizie definitivă şi irevocabilă a justiţiei, nu-şi pot primi banii pe care statul li-i datorează. Şi nu de ieri, de azi, ci de doi ani. Timp în care s-au împrumutat, pentru a da bani statului, sub formă de taxe şi impozite. Şi pentru a putea participa la licitaţii. Care au fost jecmăniţi de o gaşcă de profitori, bine plasaţi în sistem, care "puneau o vorbă bună"(contra procent, evident!) pentru ca oamenii ăştia să-şi primească banii munciţi de ei, cu renunţări, cu sacrificii. Credeţi că la astfel de inteprinzători s-au gândit Băsescu şi Boc? Vezi să nu!
Câte măgării se vor face, sub pretext că e criză, nici nu vreau să mă gândesc! Da, în orice criză e şi o oportunitate! În cazul nostru, o oportunitate de a mulge statul de bani. Bani care vor fi luaţi tot de la fraieri, c'aşa-i în capitalismul de cumetrie!

3 comentarii:

Anonim spunea...

UE se pregateste de miscari de strada: ultima rabufnire in Islanda,

http://euobserver.com/9/27460/?rk=1

In loc sa-si plateasca datoriile nu ar fi mai bine sa isi consolideze Romania bugetele de asistenta sociala pentru cei care si-au pierdut joburile? Romania va fi atinsa crunt, si sa te tii razmerita cind oamenii vor fi scosi in strada pentru ca nu pot plati imprumuturile la case. Hai Basescule, care mai traieste bine in Romania ta portocalie?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Ati putea sa-mi explicati cum se face ca dintre politicienii cu blog numai Ion Iliescu, Adrian Nastase si Mihai Malaimare si-au amintit de Unirea Principatelor?

Anonim spunea...

În România NU vor fi lupte de stradă. Sau izbucniri violente.
Fiecare îşi va vedea mai departe de necazul lui.
Cum se pricepe. Unii innecându-se în alcool ieftin din producţia proprie, alţii cerşind în dreapta şi stânga căte un ban pentru a supravieţui...
Evident, alţii vor găsi modalitatea de a face avere.
Evenimentele din Dec. 1989 NU se vor mai repeta. Nu mai există sprijinul logistic şi material pentru aşa ceva. Acum trăim în democraţie.
Nu mai avem o stare economică precară. Aşa a hotărât vestul. Am chiar o listă cu tările estice cu economie precară. România nu este printre ele.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...