marți, 13 ianuarie 2009

Ce nu i-au spus oficialii israelieni Corinei
Admirând spectacolul morţii
Corina Creţu a fost la sfârşitul săptămânii trecute în Israel, alături de alţi europarlamentari, într-o vizită organizată de guvernul statului evreu. Astfel de vizite ghidate nu au cum să permită formarea unei opinii corecte şi nepartizane. Dar nu asta e problema: în fond, cei care au fost acolo sunt bine echipaţi pentru a nu se lăsa manipulaţi de nici una dintre părţi.
Numai că, dacă evreii tot au fost atât de deschişi cu europenii, şi atât de comunicativi, poate le spuneau şi despre noile arme utilizate de ei în Gaza, şi mai ales despre efectul acestora. Este vorba de DIME(Dense Inert Metal Explosive), al căror efect este descris de doi medici norvegieni, care au lucrat în Gaza în aceste zile, într-un soi de interviu publicat de Le Monde:
" A l'hôpital Al-Chifa, de Gaza, nous n'avons pas vu de brûlures au phosphore, ni de blessés par bombes à sous-munitions. Mais nous avons vu des victimes de ce que nous avons toutes les raisons de penser être le nouveau type d'armes, expérimenté par les militaires américains, connu sous l'acronyme DIME, ont déclaré les médecins.
Petites boules de carbone contenant un alliage de tungstène, cobalt, nickel ou fer, elles ont un énorme pouvoir d'explosion, mais qui se dissipe à 10 mètres. "A 2 mètres, le corps est coupé en deux ; à 8 mètres, les jambes sont coupées, brûlées comme par des milliers de piqûres d'aiguilles. Nous n'avons pas vu les corps disséqués, mais nous avons vu beaucoup d'amputés. Il y a eu des cas semblables au Liban sud en 2006 et nous en avons vu à Gaza la même année, durant l'opération israélienne "Pluie d'été". Des expériences sur des rats ont montré que ces particules qui restent dans le corps sont cancérigènes", ont-ils expliqué.
Un médecin palestinien interrogé, dimanche, par Al-Jazira, a parlé de son impuissance dans ces cas : "Ils n'ont aucune trace de métal dans le corps, mais des hémorragies internes étranges. Une matière brûle leurs vaisseaux et provoque la mort, nous ne pouvons rien faire." Selon la première équipe de médecins arabes autorisée à entrer dans le territoire, arrivée vendredi par le sud à l'hôpital de Khan Younès, celui-ci a accueilli "des dizaines" de cas de ce type." Straniu, ziarul nu permite comentarii la cest articol!
Din păcate, intervenţia asta în Gaza are şi rolul de a testa noi arme, dar şi noi tactici de luptă în mediul urban. Gaza a ajuns cel mai mare laborator de acest gen din lume. Iar Israelul a transferat "tehnologiile" de război urban SUA, inclusiv manualul lor de tortură. Aplicate în Irak, tacticile învăţate de americani de la evrei au produs un mare număr de abuzuri, de genul celor de la Abu Ghraib.
Mai devreme sau mai târziu astfel de lucruri se află. Şi pune pe "amnezic" în situaţii neplăcute, ca să nu zic mai mult. Doar că evreilor puţin le pasă de felul cum sunt văzuţi în lume. Iar vizita n-a fost decât o dovadă de ipocrizie, o mimare a deschiderii şi o încercare de a abate atenţia de la esenţa problemei: că sistematic fac să eşueze orice proces de pace. Restul e propagandă.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Pun aceeasi intrebare:
Prin ce se deosebeşte situaţia actuală din Gaza de cea din timpul celui de-al doilea război mondial din lagărele de concentrare naziste ?
Prin ce actualul masacru este mai prejos de vestitul holocaust al cărui număr de victime continuă să cresacă print-un miracol de la an la an, chiar şi acum.
Prin ce este comportamentul evreilor contemporani mai u man decât cel al călăilor lor nazişti ?
Oare nu realizează că ei înşişi sunt, acum, călăi ?

Departe de mie gândul de a-i absolvi pe aceea dintre palestinienii care obstruează voit o tentativă reală de discuţie. Aceia sunt la fel de pasibili de oroare ca si colegii lor evrei.
De asemenea, departe de mine gândul de a culpabiliza întregul popor evreu.

Anonim spunea...

pun o intrebare de inginer, care nu are legatura cu cine si impotriva cui este folosita bomba asta.

o bomba face de obicei distrugeri mari pe o raza mare. asta e o pocnitoare cu efect limitat, adica daca doresti sa il omori pe unul care se dovedeste din satelit ca e in sufragerie nu mai dai cu o bomba care distruge si dormitorul vecinului, ii omori numai pe ala din camera tinta. chestia asta ar trebui sa limiteze exact numarul victimelor colaterale, nu? teoretic e "bine" cu arme de acest fel, nu?

Constantin Gheorghe spunea...

Sunt arme special destinate luptei în oraşe, în clădiri, etc. Problema e că efectele ei sunt îngrozitoare, chiar dacă pe o rază limitată, fragmentele nu pot fi detectate pe radiografii, şi este şi cancerigenă.
În plus, se pare că poate fi folosită ca submuniţie, şi atunci "plouă" pe suprafeţe mult mai mari. Iar dacă sunt şi mulţi la un loc, succes garantat.

Anonim spunea...

ca are efecte ingrozitoare pe raza limitata nu ar "deranja" prea tare, defapt asta si este ideea, sa aiba efecte ingrozitoare.

ca submunitie e alta treaba, e cu totul alta treaba.

Anonim spunea...

În primul război mondial s-au folosit, cum ştie toată lumea, gaze zise, toxice de luptă. Acu, le zice mai elegant, "arme chimice".
Teoretic, au fost interzise. Practei, habar n-am.
Sigur aveau efecte îngrozitoare. O parte din morţii evrei din holocaust, au gustat din plin cele efecte îngrozitoare. Acum, dânşii recte evreii, fac pe alţii să resimtă alte efecte "îngrozitoare".

Şi când ne gândim caă, aici vorbim de oameni care mor în chinuri lacare i-au condamnat alţi oameni.

Fiica mea, de 23 de ani, spunea mai zilele trecute "Nu-mi pare rău ca umanitatea urmează să dispară. O merită pe deplin."

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...