luni, 26 ianuarie 2009

Bugetul ticăloşit

fotografia am furat-o de la Dan Andronic

Nu ştiu în ce măsură se va confirma decizia, evocată de cei de la "Cotidianul", de a suplimenta cu 4 miliarde de euro, pentru achiziţii de armament, dar sunt mari şanse să fie adevărată . Ăştia sunt tâmpiţi? Ce dracu să facem cu grămezile de fiare vechi pe care le vom cumpăra? Că din Irak ne vom retrage, nu peste multă vreme, iar în Afganistan sper să nu ne pună dracu să ne amestecăm mai mult decât suntem acum.
Dar mai e ceva: pretenţia lui Boc de a renegocia acordul politic, pentru a schimba majorităţile din Consiliile Judeţene, pentru a transpune majoritatea de la centru şi în teritoriu. Şi pentru a obţine nişte posturi de vice-preşedinţi. Care înseamnă drept de semnătură pentru bani publici.
Aşa ceva este de neconceput într-o democraţie. Astfel de lucruri nu se fac la comandă. Şi nu prin ignorarea voinţei alegătorilor. Iar când te gândeşti că Boc este profesor de drept constituţional, îţi vine să-ţi iei câmpii şi te duci învârtindu-te!
PD-L se comportă aşa cum a făcut-o şi în guvernarea CDR, şi în guvernarea ADA. Dispreţuind orice reguli, încălcând toate înţelegerile, dispreţuind pe toată lumea. Se va alege praful şi de alianţa asta, orice ar face PSD şi oricât ar ceda Geoană la pretenţiile pedeleilor.
Stai şi te întrebi: de ce au negociat pesediştii 2 ani intrarea la guvernare? Ca acum să realizeze mai puţine din programul lor electoral, în Guvern fiind, decât pe vremea când erau în opoziţie? Ca să-şi bată joc Băsescu şi Boc de ei? Să le arunce pedeleii în scârbă ce mai rămâne din Buget, după ce-şi bugetează ei ministerele de care răspund? Asta şi-au dorit, asta primesc!
Uite aşa avem un buget ticăloşit, întocmit de un guvern ticăloşit, într-un sistem ticăloşit, care produce ticăloşie, pentru a avea ce mesteca în buclă televiziunile ticăloşite.
PS: Iubitul Conducător şi-a învins greaţa şi s-a dat în stambă la TVR! Ei, da, TVR mai trăieşte! Şi ce ne-a spus? Că să-i ferească Dumnezeu pe miniştri să primească ordine de la partide! Se referea la cei de la PSD, că ai lui oricum primesc ordine de la el.
"Se lasă impresia, sau asta e impresia pe care mi-o lasă mie uneori, că miniştrii ar fi ai partidelor. Trebuie să uite acest lucru. Ei sunt membri în Guvernul Romaniei. Dacă vor încerca sa stea călare pe ei cu indicaţii de la partid, ce să faca, voi acţiona foarte sever...Singurul control care trebuie sa existe asupra ministrilor este cel legal, constituţional, parlamentar, în comisiile parlamentare " Ăsta e tâmpit? Guvernul este politic! Miniştrii sunt numiţi politic, şi fac politica partidului din care provin. Iar de răspuns, guvernul răspunde politic, în special la alegeri, când partidele din care provin miniştrii sunt recompensate sau, dimpotrivă, sancţionate, de electorat pentru performanţele guvernării. Şi Parlamentul ăla din cine este compus? Nu din reprezentanţi ai partidelor, care fac politica partidelor, şi care depind şi de performanţele miniştrilor, pentru a fi realeşi?
PPS: asta e din ciclul: "demisionez în cinci minute!" Aşa, care va să zică: "Daca voi ajunge la concluzia că, deşi există o majoritate foarte puternică în Parlament, îmi voi reproşa că nu voi putea fi parte a succesului acestei majorităţi sau în cazul în care criza economică îi va afecta pe români mai mult decât ar trebui să îi afecteze ca urmare a condiţiilor pe care noi le avem, sigur că analizez şi posibilitatea să nu mai candidez încă o dată". Să vedem noi minunea? Să plece câinele de la uşa măcelăriei? Până peste poate!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Nici in 1939 ,,acest sector nu era important'' (apararea). La Consiliul de Coroana din iunie 1940, Iorga se invartea in jurul mesei in urma lui Carol al II-lea : ,,Unde sunt, Majestate, banii de la Timbrul Aviatiei ?''

Anonim spunea...

Interesant ! Am citit vreo 4 articole si MI-AU placut !

Anonim spunea...

Este clar ca ba-secu ar vrea ca ministrii pesedisti sa nu mai raspunda in fata partidului, adica in fata celor care i-a primit! El ar vrea ca ministrii peedisti sa raspunda in fata lui boc-care-face-poc??? Adica in fata marionetei lui ba-secu??? Ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!
Faptul ca ba-secu iar ne ameninta ca nu va mai candida, in caz de ,,susccesuri'', imi place! Pai daca ba-secu si-a asumat rolul de presedinte jucaus-premier, n-ar fi normal sa si raspunda de rezultate? Sau el ar dori sa beneficieze doar de eventualele rezultate bune? Si sa mute raspunderea pentru succesuri la guvern, lui boc? Ha ha ha ha ha (hahait basescian)!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...