marți, 27 ianuarie 2009

Bani pentru pomeni electorale
Aflat în efervescenţă de mai bine de o lună, din momentul formării noului Guvern, Traian Băsescu nu mai conteneşte cu indicăţiile! Şi o face cum ştie el mai bine: azi spunând una, mâine, alta! Acum vine cu o idee nouă, care îi poate face bine şi la campania electorală: îngheţarea pentru şase luni a salariilor şi pensiilor, pe motiv de să vedem ce se întâmplă până atunci, cum funcţionează economia.
De fapt, se doreşte acumularea unor rezerve, pentru a da cu bani în populaţie în preajma alegerilor prezidenţiale. Cum alegerile europene nu au miză pentru el, pomenile electorale se mută definitiv în toamnă. Acum vine primăvara, dă colţul ierbii, iese ştevia, mă rog, e şi postul Paştelui, se descurcă ei, românii.
Şi la toamnă au să-l aplaude şi au să-l voteze cu ambele mâini, nu-i aşa?
PS: tot aud idioţi vorbind despre investiţiile publice, care salvează economia! Investiţii în ce? Ca să porneşti o investiţie îţi trebuie un morman de timp şi un munte de hârtii. În Bucureşti s-a reabilitat termic UN SINGUR BLOC! Cât durează proiectarea, licitarea, finanţarea proiectelor? Cine dă pensionarilor credite? Nu trebuie să arate cumva blocurile alea după renovare? Nu trebuie să participe şi municipalităţile?
Nu sunt nebun să scriu despre autostrăzi. Luaţi-vă gândul de la ele! Şi de la alte infrastructuri. Practic, nu există sector economic capabil să funcţioneze ca motor al creşterii economice, pentru că nu mai avem economie naţională, ci bucăţi de aparat productiv, unele globalizate, pentru că fac parte din diverse multinaţionale, altele strict provincializate, care se adresează unor bucăţi de pieţe, marginale şi nesemnificative. Acum decontăm nesăbuinţa cu care ne-am distrus aparatul productiv, am dezindustrializat România şi ne-am mulţumit să consumăm de la alţii. Aşa că şi dacă îngheţăm salariile, şi dacă nu, tot aia e: nu avem cum gestiona criza, pentru că, paradoxal, nu e criza noastră, pentru că nu mai e economia noastră.

8 comentarii:

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Vor investitii pe bani publici caci aici e sursa furaciunilor!
De ce nu pricep "analistii" de la TV.?

Anonim spunea...

ai dreptate... ;) foarte tare poza

Anonim spunea...

Ca de fiecare dată, aici, privesc un tablou realist la superlativ absolut!

mary_lou

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Fraza din final e GENIALA!
O VOI FURA PE BLOGUL MEU!

Anonim spunea...

Buna concluzia. Asa am zis si eu: dupa ce am vindut tot ce se putea, dupa ce am pasat toate instrumentele de control "pietei libere" ne-am trezit ca suntem in criza. Toata lumea vorbeste de criza economica, insa putini au curajul sa spuna ca este criza sistemului capitalist promovat de dreapta neocon, de la tandemul Reagan && Thatcher incoa'. Oare un capitalism "frezat" a la Obama nu va mai produce crize?

Anonim spunea...

Ştiu sigur că există un proiect de reabilitare a zonelor istorice ale Bucureştiului.
Acest proiect a pevăzut identificarea respectivelor sit-uri şi punerea la punct a unei metodologii de realizare.
Trebuia ca, în urma unor licitaţii, diferite firme să acceseze bani comunitari destinaţi acestor utilizări.
S-a făcut totul, cu identificare, fotografiere, pregătirea materialului pentru publicare... punerea la punct a metodologiei de aplicat...
Numai interes NU există, de mai bine de 5 ani...

Anonim spunea...

EXCELENT!

Anonim spunea...

Bine zis, nu mai avem economie, ci o colectie de bucati disparate.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...