luni, 27 octombrie 2008

Vântu, dă-i afară sau închide căcăstoarea!
"Cotidianul" a ajuns o hazna cu pretenţii elitiste, un soi de "Scânteia" portocalie, cu Hurezeanu pe post de Mare Inchizitor. Este ziarul execuţiilor publice, al demascărilor, al linşajelor mediatice. O mai mare concentrare de jeg moral pe centrimetru pătrat de hârtie tipărită greu mai găseşti în presa română, plină şi ea de jeg până peste poate. Ziarul în care semnează un individ precum Traian Ungureanu, o corcitură de CVTudor cu Păunescu şi Dan Deşliu, nu are cum fi altfel decât un instrument de propagandă, dintre cele mai primitive şi mai resentimentale.
Mai grav este altceva: sunt tot mai evidente legăturile celor de la "Cotidianul" cu serviciile secrete, şi, din păcate, nu pentru servirea interesului naţional, ci pentru distrugerea adversarilor politici ai Măreţului Conducător, care nu se dă în lături de la nimic pentru a obţine un al doilea mandat, care i-ar mai oferi 5 ani de imunitate ABSOLUTĂ, cum nu există nicăieri în lumea civilizată.
Cred că este momentul să aflăm care dintre ziariştii patriei iubite prestează şi pentru serviciile secrete, nu doar pentru patroni. Să ne înţelegem bine: peste tot în lume jurnaliştii sunt folosiţi de serviciile secrete, jurnalismul fiind o acoperire perfectă pentru culegerea de informaţii, mai ales în exterior. Nu despre ei e vorba, ci de şobolanii pripăşiţi prin redacţii, care scriu la comandă, manipulează opinia publică şi execută oamenii politici şi de afaceri incomozi pentru interesele puternicilor zilei. Nu pentru asta plătim servicii secrete.
Vă mai amintiţi cum prin primăvară "Cotidianul" făcea un scandal teribil cu transcrierea unei casete, pe care s-ar fi aflat dovada faptului că Năstase a cerut mită de la imaculaţii de la firma de magazine duty-free de la Otopeni, EDF( a nu se confunda cu gigantul energetic francez EDF!)? Ei bine, în procesul de arbitraj de la Washington, firma de avocatură americană, care apără interesele statului român, a angajat un fost expert al FBI, care a demonstra, în faţa instanţei, că totul este un fals, că înregistrarea a fost manipulată în cel puţin 20 de puncte, şi, ca să facă mişto de reclamanţi, a prezentat o variantă proprie, în care EDF oferă mită lui Năstase! Poveste o puteţi citi aici, în Săptămâna Financiară.
Reproduc doar pasajul privitor la manipularea casetei:"Tot atunci a fost prezentat raportul expertului FBI, întins pe 30 de pagini. Iar concluziile pe care acesta le relevă au fost şocante: proba prezentată tribunalului arbitral, adică o copie a casetei originale pe care s-ar afla înregistrarea convorbirii, avea nu mai puţin de 20 de tentative de manipulare. În demonstraţia sa, expertul FBI a mers mai departe si s-a jucat cu tehnica, făcând o demonstraţie de virtuozitate tehnică prin care a dat de gândit judecătorilor. Pe banda prezentată instanţei arbitrale, el s-a „jucat“ cu pasaje de pe casetă, astfel încât, în varianta astfel „prelucrată“, acuzatorii României erau cei care ofereau mită interlocutorilor. Mai mult, expertul FBI a indicat si faptul că acea casetă prezentată drept probă fusese „aranjată“ într-un laborator care nu se afla în Europa. Totul nu era decât un fals, a arătat expertul angajat de White & Case.Expertul angajat de EDF demonstrase că înregistrarea fusese făcută de un personaj masculin, cu un microfon aflat în haină, astfel încât tribunalul a reţinut faptul că acea casetă a fost făcută chiar de Katz, ceea ce era o dovadă de rea credinţă si abuz procesual. Pe lângă asta, caseta prezentată drept probă nu era originală, copia prezenta evidente semne de manipulare si, chiar dacă ar fi fost autentică, viola legea română privind înregistrarea convorbirilor. Judecătorii, spun sursele noastre, au fost impresionaţi, iar tribunalul a ordonat să nu se facă nicio aluzie la caseta respectivă. Celelalte două probe prezentate de EDF erau la fel de subţiri: un bileţel scris de Katz, din care cu greu se poate înţelege ceva („2,5 MM ST PL“ - n.r.), si un e-mail pe care Katz i-l scrisese lui Weill, ce amintea de o întâlnire în care un oficial romån ar fi cerut bani."
Întrebarea este: cine a oferit caseta celor de la "Cotidianul"? Cineva implicat în proces, cel mai probabil. Şi cine este acel cineva? Fie cei de la DNA(de fapt, idioţii au ajuns să fie suspecţii de serviciu în astfel de cazuri, ceea ce nu-i puţin lucru!), fie cei de la serviciile secrete, via Cotroceni(unde se află un nene, Stânişoară, acum candidat pe listele PD-L, care e un soi de tătic al serviciilor), fie, surpriză?! Valeriu Stoica, cel care reprezintă interesele EDF împotriva statului român.
Pe baza acestei "probe", DNA a redeschis un dosar, cazul s-a internaţionalizat, "Cotidianul" a tras în Năstase cu tot armamentul din dotare, s-au făcut munţi de tocşouri, şi când colo, ce să vezi? Totul se bazează pe un FALS! Nu putea face DNA ceea ce a făcut expertul FBI? Sau NU AVEA VOIE s-o facă?
Ce va face acum "Cotidianul"? Îşi va cere scuze? Sau se va face că plouă? Mai degrabă va găsi un alt motiv să-l înjure pe Năstase. Ceea ce se pare că fostului premier nu-i mai produce nici cea mai mică greaţă. Nouă, care nu avem interese în politică şi nu suntem obligaţi să înghiţim astfel de căcaturi, da, ne produce o imensă greaţă. Aşa că, Vântule, dă-i afară pe idioţii ăştia, care-ţi papă banii de pomană, sau închide căcăstoarea, că putoarea a devenit insuportabilă!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Tare! Da' n-ai sa vezi, pentru ca ornitorincului trebuie sa-i servesti rahat dimineata, la pranz si seara, altfel poate incepe sa gandeasca cu capul lui.

Anonim spunea...

Cind e vorba de morala, tot rahatul pute la fel: vezi duhoarea trans-atlantica. Ba chiar al lor mai rau, ca ne sufoca pe toti. Totusi, te intrebi, de ce nu cere SUA si UE si o presa normala in Romania, in afara de justitie?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...